Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
28-11-2012, 17:49:02

buraczek 2012-11-28 14:59:49 Raf - jesteś?
Czy to ty jesteś gdzieś z okolic Łodzi czy cię z kimś mylę?
Anulka prosiła o namiary na łódzkich dobrych lekarzy - polecasz kogoś? Może na jej priv, jak nowa szyjka go poda, żeby nie było pisania nazwisk w necie.
Asia
Jestem z samego centrum miasta UĆ ale konkretnie o co się rozchodzi ?? proszę dzwonić po 23 na pewno odbiorę
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
gość
28-11-2012, 20:24:45

Witam szyjki płci obojga :)
Rady potrzebuję bom już jak zagubiona owca a zima idzie :D
a na poważnie.... 1,5 mies temu byłam u lekarza... wstepnie ugadany termin operacji na 5 grudnia, kazał się zaszczepić skierowanie i zadzwonić za tydzień że poda dokładnie datę itd. zadzwoniłam , prosze dzwonic za 3 dni zadzwoniłam- prosze za tydzień. zadzwoniłam -proszę 19 listopada zadzwonić zarezerwuje łóżko, zadzwoniłam - nic nie wiem zadzwonić za 3 dni zadzwoniłam ...zadzwonić w piątek..... grudzień za kilka dni juz i dalej nic nie wiem... nie mówiąc juz o tym ze nie wiem dokładnie co w końcu bedzie robione ... na wizycie w gabinecie lekarz powiedział to pomyslimy o dwóch poziomach bo i tak sie posypie 2 w ciagu pół roku.... nie wiem co nie wiem jak nie wiem kiedy....martwi mnie tez to ze ostatnie terminy co mam dzwonić diameralnie rozmijaja sie z dniami dyżurów lekarza na oddziale (a mam dzwonic do szpitala właśnie i go łapać....więc robie wywiady u pielęgniarek kiedy to p. doktor jest)
i pytanie...mam iść do innego lekarza? co radzicie...czekac dalej i dzwonic ? bo 1,5 mies mineło a ja nie wiem czy w sumie sie ruszyłam z miejsca czy nie..... a samopoczucie mam takie ze bym dziś piechota do tego szpitala poszła byle by już PO było :( co radzicie szyjki?
Forumowiczka
28-11-2012, 21:48:33

raf
Jestem z samego centrum miasta UĆ ale konkretnie o co się rozchodzi ??
no tak...... chyba dopiero po 10 s przez przypadek "zaskoczyłam" co to jest UĆ :)
Może jak tam mieszkasz to dla was jest to oczywiste :) dla mnie to było niezłe wyzwanie ...... dobrze że podołałam.
parę postów wcześniej pisała Anulka z prośbą o dobrych ortopedów w okolicy Łodzi. Tak mi jakoś świtało, że chyba ty jesteś z tej okolicy, dlatego cię wołałam - nie wiem czy możesz polecić kogoś z lekarzy czy rehabilitantów?.
Acha :) oczywiście mówimy o dyskopatii szyjnej, co jest oczywiste ale tak na wszelki wypadek.... może lepiej dodać.
Asia
Forumowicz
29-11-2012, 06:53:15

kasiafo 2012-11-28 21:24:45
na wizycie w gabinecie lekarz powiedział to pomyslimy o dwóch poziomach bo i tak sie posypie 2 w ciagu pół roku.... nie wiem co nie wiem jak nie wiem kiedy....
Zmień lekarza ... zrobi ci 2 bo jak 1 to drugi ci sie posypie.
Idąc dalej tym tokiem rozumowanie niech ci zrobi od razu 4 bo 2 zrobi to i za pół roku kolejne 2 sie posypią ... albo niech od razu robione poziomy podniesie do potęgi n .

no tak...... chyba dopiero po 10 s przez przypadek "zaskoczyłam" co to jest UĆ smile
Może jak tam mieszkasz to dla was jest to oczywiste smile dla mnie to było niezłe wyzwanie ...... dobrze że podołałam.
Na prawdę buraczkowa jestem z Ciebie dumny , robisz niewiarygodnie ogromne postępy nie - 10 sek. - nawet ajsztajn przy Tobie to mały pikuś
Co do ortopedy znam takiego jednego podobno dobry tyle , ze zapracowany bo sportowcami sie zajmuje , wybieram się do niego od 1,5 roku i jakoś zawsze mam pod górkę do niego .
http://www.sporto.net.pl/zespol.html
P.S.
A do czego Ci ortopeda
P.S.2
ajsztajn = Albert Einstein
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
29-11-2012, 08:12:48

raf nie bądź okrutny....
a co do nazwisk lekarzy, to ja uważam, że właśnie temu celowi służy forum, nie pokątnie wymieniane uwagi i klub wzajemnej adoracji, ale właśnie nasze opinie i nasze dośwaidczenia z lekarzami z imienia i nazwiska, pomogą podjąć decyzje o leczeniu nie jednemu pacjentowi
więc ja osobiście proszę o podawanie gdzie i u kogo się leczycie oraz z jakim skutkiem
nocą, kręci się włamywacz po domu i nagle słyszy
- jezus cie widzi, włamywacz zastygł - cisza, znowu plądruje i znowu słyszy
- jezus cie widzi, rozgląda się i widzi papuge
mówi jak masz na imie
-marija
-ale głupie imie dla papugi mówi włamywacz
na to papuga
- nie głupsze niż jezus dla dobermana
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
29-11-2012, 08:14:32

Dzień dobry Kochane PERYSKOPY.Kolejna przespana noc,4 godz i 3 godziny.Ulidka co ty nikt nie pisze.Miałem ten sam dylemat co ty dwa poziomy c5/c6 i c6/c7.Mój operator powiedział że niestosuje się w takim wypadku implantów ruchomych,czy ruchomego z nieruchomym.Mam sztywne.Poza tym ruchome w sposób naturalny za lat kilka bedą mniej ruchome.Czytałem o dr.Łątce z Olsztyna,poczytaj o nim.Jest prekur***m tej metody w polsce tj ruchomych implantów.Co do rechabilitacji to w moim przypadku poza gimnastyka czekam na kontrole która pokaze co mi zalecic.Juz ktos wczesniej pisał o rechabilitacji i laserach-dla mnie to na razie teoria. Pozdrawiam piotr
Forumowicz
29-11-2012, 08:29:25

Raz jeszcze Kasiafo.To co piszesz o dzwonieniu sam przeszedłem z tym że to lekarz miał do mnie dzwonić w tygodniu,dla mnie została środa na dzwonienie i tak jak ty dzwoniłem .Az 12.11.2012 zadzwonił lekarz ze o ile sie nie rozmysliłem to zaprasza,z tym ze dodał o ile mniej boli to moze przeloztc.Poza tym tez miałem dylemat 1poziom czy 2 od razu. Zgodziłem sie na 2.Zaznaczam to moja decyzja.Nie namawiam-SAMA ZDECYDUJ.Co PERYSKOP TO INNE ZDANIE.Jezeli jezdzisz samochodem to tak jak z tarczami chamulcowymi i przegubami wymienia się dwie strony bo jezeli jedna to druga szybko padnie.Dla mnie jest to jasne i precyzyjne.Jedno ryzyko operacji a nie dwa.Piszesz czy zmienić lekarza, mój mi sam to zaproponował po moim 1 telefonie.Tu na forum WSZYSCY zachecali mnie do CIERPLIWOŚCI.Tak zrobiłem-nie załuję.pozdrawiam zycze CI wiecej CIERPLIWOŚCI.piotr
gość
29-11-2012, 09:33:46

Witam.
Piotrze jak już podajesz info to sprawdź - dr. Łątka pracuje w Opolu a nie w Olsztynie.
Pozdrawiam
Bogna
Początkująca
29-11-2012, 11:00:58

A jeśli chodzi o stabiliozację z użyciem dysku peek z tytanem i jakimiś tam sztucznymi elementami to czy mieliscie może potem w rehabilitacji po operacji jakieś lasery ,prądy itd.?KOCHANE SZYJKI PROSZĘ PISZCIE .BĘĘ SUPER WDZIĘCZNA!Bużki!Ulidko, mam stabilizator i śruby tytanowe oraz 3 implanty z tworzywa. Po zabiegu wystąpiło u mnie porażenie fałdu głosowego i w leczeniu tego fałdu zastosowano u mnie elektrostymulacje, w prawdzie jeśli chodzi o fałd to z takim sobie skutkiem, raczej w myśl zasady: zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże, niemniej piszę o tym po to, żeby zaznaczyć, że można rehabilitować prądem bo tytan i tworzywo jest kompatybilne z tymi metodami, można też wykonywać bez obaw MRI. Nie wiem tylko czy z tytanem piszczy się na bramce lotniskowej
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
gość
29-11-2012, 13:49:31

witam cieplutko,do szyjki ,barku doszedł ból kolana a teraz bolą całe nogi i dalej nie wiem co mi jest

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: