Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
01-01-2012, 08:39:05

Podaje przepis na dzisiejszego kaca
dzień przed tym nic nie pic
ks Janusz
gość
01-01-2012, 09:59:06

"Wino daje mądrość, piwo przynosi wolność a woda... tylko bakterie" powiedział Benjamin Franklin. Gdzie leży prawda?
Jak to zwykle bywa - pośrodku, alkohol ma i zalety,i wady, ale z jego pozytywnego działania skorzystają tylko ci,którzy potrafią zachować umiar. Jeżeli jednak zdarzy się Wam przeholować,to na drugi dzień wypłukany cukier i potas należy uzupełnić, zjadając banana winogrona lub jabłko oraz popijać kefir,który wspomaga wchłanianie cukrów wypłukanych przez
alkohol.
Po zakrapianej imprezie brakuje też w organizmie witaminy C, która pomaga wytrącić alkohol z krwi. Dlatego picie herbaty
z cytryną i miodem pomoże uzupełnić niedobory. Dobrze działają też grejpfrut, sok z kiszonej kapusty oraz soki owocowe.
Zwłaszcza z czarnych porzeczek i pomarańczy.Utracony przez alkohol potas można uzupełnić, pijąc sok pomidorowy.
Z pomocą przy zwalczaniu kaca przyjdzie napar z imbiru.
NO tak Plebanie....nie pić ! łatwo powiedzieć
Ale jak dziś mamy kaca ?....
Halina z mielopatią.....
Początkująca
01-01-2012, 10:50:10

Łączę się z Zosią przez listę wszechczasów w Trójce, tyle, że walizek nie pakuję.
Zosiu, sporo już przeczytałam z tej książki,
JESTEŚ ZOSIU WYJĄTKOWA I NIEZASTĄPIONA.
A w ogóle, to WSZYSCY SZYJKOWICZE JESTEŚCIE WSPANIALI.
A mnie siada duch, bo nie mogę sobie wyobrazić, jak będzie PO. Ograniczenia wzrosną, ból niekoniecznie mniejszy, a i wyręczyć się nie będzie kim...
Joa
Forumowiczka
01-01-2012, 12:08:37

Wczoraj anTosia romantycznie a mnie dziś ,,wzięło"
Joa:) właśnie przy takiej muzyce uświadamiam sobie upływ czasu,wracają wspomnienia,chwilami mnie rozkleja, za chwilę raduje
Fajny jest taki refelksyjny,wyciszający dzień
Joa,tu wszyscy są wspaniali, i wszyscy coś wnoszą tyle,że mnie wessało od drugiego postu na forum kiedy jeszcze się nie logowałam i tak już trwam nie mogąc się rozstać chociaż miewałam chwilowe przerwy.
Najdłuższa,kiedy po raz kolejny odezwał się mój wróg-depresja. Kiedy wracają nieznośne bóle nieraz myślę -zamilknij, nie strasz. Jednak z drugiej strony może ten gorszy scenariusz też czemuś służy,choćby jako przestroga ku większej rozwadze,której mnie zabrakło.
Kilka,,pokoleń" dyskopatów poznałam
Z tymi ograniczeniami nie panikuj.
Pierwsze tygodnie są najtrudniejsze ale każda choroba wymaga rekonwalescencji. Jednak upływ czasu pozwala stopniowo wdrażać się coraz bardziej w normalne życie. Gdyby dane nam było spotkać się w dużym gronie to okazałoby się, że każdy normalnie prowadzi dom,większość pracuje,wraca do swoich pasji.
Problem tylko w tym żeby dostosować to wszystko do aktualnych możliwości. Nieraz wymaga to zweryfikowania priorytetów i okazuje się, że równiutko powieszone firany nie są niezbędne by być szczęśliwym.
Wcześniej uprawiane sporty czy dyscypliny rekreacji można zamienić na mniej obciążajace-jest w czym wybierać,do odnawiania zatrudnić fachowca. Jeśli praca jest zbyt obciążająca w miarę możliwości negocjować zmianę jej warunków, jeśli trzeba za pomocą orzeczenia o niepełnosprawności. To nic uwłaczającego a w kwestiach formalnych może być pomocne.
Dobrze jest korzystać systematycznie z rehabilitacji poza miejscem zamieszkania,tak by był to czas tylko dla nas.
Hmm, z bólem to gorszy problem bo tego przewidzieć się nie da. Jeżeli tak się dzieje trzeba dołożyć starań żeby tę przyczynę znaleźć. Nie bać się poradni p. bólowych żeby nie doprowadzić do takiego nasilenia bólu,który zniszczy psychikę a ta z kolei nadal niszczy ciało. I tak może kręcić się koło coraz trudniejsze do opanowania.
Chyba dosyć mojego smęcenia w taki dzień.
Wszak sama ustaliła logo forum RADOŚĆ
W dyskopatii jak w życiu-raz słońce ,raz deszcz. Raz na wozie,raz pod wozem, raz z górki innym razem pod górkę
Oby tego SŁOŃCA, NA WOZIE, Z GÓRKI było jak najwięcej czego życzę wszystkim Szyjkom w pierwszym dniu Nowego Roku.
Pewnie wpadnę jeszcze do wieczora a jeśli nie to żegnam się na 3 tygodnie.Jeśli ten ust koral można uznać za buziaki to Z.
Forumowicz
01-01-2012, 12:29:52

Zwyczajnie nie pic ALKOHOLU to i kaca nie będzie
Zosia wracaj do nas wypoczęta i oby z nowymi pozytywnymi doświadczeniami
ks Janusz
gość
01-01-2012, 14:34:39

Fajnie Zosieńko,że wpadlaś !!!!! :))))
I już zrobiło się lżej na sercu...jak się czyta Ciebie....
Plebanie....podejrzewam,że nikt z Szyjek nie ma problemu z kacem...:)).. Żrąc tyle leków...gdzie jeszcze miejsce na alkohol!!!....A chwilami przydałoby się !!!! oj przydałoby się....:))))
JoA...nie myśl...co ma być to będzie....a musi być tylko lepiej! po operacji...
Na drugi dzień ppo operacji..jak mogłam w ręku utrzymać szczoteczkę do zębów ( a był z tym problem!!!)...chciałam operującego pocałować w łapkę.....:)))))
A teraz muszę sie pochwalić!! Dzisiaj ....pierwszy RAZ!!!!!! odważyłam się na 2 godzinny spacer w kijkami!!!!!..Całe jezioro obeszłam...
Teraz "muszę"...wyprostować kości w wyrku...
Ale jestem szczęśliwa!!!!!,że poszłam i wróciłam SAMA!!!!!
Serdeczności.....Moc dla Wszystkich!!!!
Halina z mielopatią.....tą najwstrętnieszą..:((
gość
01-01-2012, 16:41:13

Halo moi mili ! Witam w nowym Roku ! I juz mam male pytanko.jesli oczywiscie ktos umialby mi cos na ten temat powiedziec.jak wiecie jestem po OP "szyjki".Czeka mnie w perspektywie nieuchybnie zblizajaca sie operacja kregoslupa ledzwiowego(bole sa coraz silniejsze).Chcialabym wiedziec,jak sie maja "te" sprawy ( "lozkowe") po takiej operacji kregoslupa ledzwiowego,czy dlugo sie trzeba od tych "przyjemnosci" wstrzymac?Dziekuje.Gina.
Początkująca
01-01-2012, 16:52:54

Halinko i Zosiu, dziękuję
Nie piszę, bo marudzenie się mnie dziś trzyma.
Rozpoczęłaś Halinko ten Nowy Rok sukcesami, oby tak dalej, i oby bezboleśnie.
Zosiu, tam w Krynicy, to Ci smych przyjemności życzę
Serdeczności dla wszystkich Szyjek
Joa
Forumowicz
01-01-2012, 19:11:03

gina5011 Chcialabym wiedziec,jak sie maja "te" sprawy ( "lozkowe") po takiej operacji kregoslupa ledzwiowego,czy dlugo sie trzeba od tych "przyjemnosci" wstrzymac?Dziekuje.Gina.
A podobno to facety tylko o tym myślą a tu takie kwiatek !!!!!
Gina w Twoim przypadku wróżenie z fusów wykazało, że co by nie było Ty masz szlaban do drugiego kwartału 2138 roku bez prawa wcześniejszego zniesienia zakazu
gość
01-01-2012, 19:16:20

No super! Takiej kary sie nie spodziewalam! i za co to ... mowicie ze o tym przewaznie faceci mowia ,toc ja wlasnie dlatego pytam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama:
Reklama:
Reklama: