Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
27-02-2020, 17:53:52

No właśnie, a mi kichy wariują a prochów żadnych nie biorę. Poćwiczyłem trochę i dretwienie palca się nasiliło. Ale nic poćwiczę jeszcze i jak mnie to dobije to znaczy, że lepiej nie będzie i może ten tryb pilny to nie taki blef.
Wtajemniczony
27-02-2020, 18:06:57

Książka już kupiona. Będzie u mnie w poniedziałek. Mam nadzieję, że zdążę przeczytać. Moja żona myśli, że po operacji będę mógł szybko wrócić do pracy. Bardzo bym chciał ale to pewnie nie będzie po 2 tygodniach
Początkująca
27-02-2020, 18:22:11

Gość 2020-02-27 18:40:42
Tltester mi tez kichy strzelaja, ale na bank to po tych wszystlich lekach ktore mam przepisane na przepukline
To ja bylam. Zawsze za szybko napisze zanim spojrze ze juz wylogowalo
Tltester mam pytanie odnosnie Twojej operacji: czy lekarz mi powiedzial co bedziesz mogl robic po operacji jakis czas a czego juz wogole nie bedziesz mogl.
Ja sie obawiam wlasnie jednego, ze lekarze mowia po operacji powroci Pan/Pani do sprawnosci, do sportu itd. A co do czego to jest jeszcze gorzej. Odpukac.
Moja polowka tez chce mnie jak najszybciej wyslac pod noz: "bo przedziez po operacji bedziesz jak nowa i bedziesz mogla znowu wszystko robic"...
A ja na to: przedziez tego nie wiem jak to bedzie i ze sie boje...
Początkująca
27-02-2020, 18:30:58

Bidusia81, kawo, AgaZielona, Lucy...
Napiszcie jak bylo z wami po operacji, czego nie mogliscie robic po operacji, a czego nie mozecie robic do tej pory. Jakie sa ograniczenia jesli chodzi o ruch i dzwiganie?
Pozdrawoam Was
gość
27-02-2020, 18:39:58

tltester 2020-02-27 19:06:57
Książka już kupiona. Będzie u mnie w poniedziałek. Mam nadzieję, że zdążę przeczytać. Moja żona myśli, że po operacji będę mógł szybko wrócić do pracy. Bardzo bym chciał ale to pewnie nie będzie po 2 tygodniach
Po 2 tygodniach do pracy to raczej malo mozliwe ale powodzenia ja bym sie wstrzymal z ta operacja ale to juz wlasna decyzja pozdrawiam
Wtajemniczony
27-02-2020, 19:30:18

To nie takie proste z tym wstrzymaniem. Nie wiem czy dam radę wysiedzieć w pracy 8h w takim stanie jak dysk wylany na maksa. A żyć trzeba. Czytam książki o tym i niestety jak nie pomaga rehabilitacja to zostaje tylko operacja.
Początkująca
27-02-2020, 19:32:00

Na forum jest kodeks szyjek warto stosować powrot do pracy po operacji z tego co pisali forumowicze to po 5-6 miesiącach chojracy też tu pisali tacy którzy to zrobili po 6 tyg
Początkująca
27-02-2020, 19:35:10

Po operacji bedzie Ci jeszcze trudniej wysiedziec i będzie to stan nieodwracalny może należałoby zapytac czy jest na forum ktoś kto poszedl pod nóż po 6 tyg od wystapieniu objawów oczywiscie nie mowimy tu o wypadkach..
Forumowicz
27-02-2020, 19:40:06

tltester 2020-02-27 19:06:57
Książka już kupiona.[
Coś mi umknęło. Jaka książka ?
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
27-02-2020, 19:49:41

EwelaSS 2020-02-27 19:30:58
Bidusia81, kawo, AgaZielona, Lucy...
Napiszcie jak bylo z wami po operacji, czego nie mogliscie robic po operacji, a czego nie mozecie robic do tej pory. Jakie sa ograniczenia jesli chodzi o ruch i dzwiganie?
Pozdrawoam Was
Hmmm...no trudno tak konkretnie wymienić na początku sporo leżałam jednak, tak przez pierwsze 2 tygodnie - oczywiście nie non stop, bo to jednak było przed świętami więc jakieś zakupy, prezenty itp..ale wystarczyło że pochodzilam ze 2-3h po mieście i czułam już kark
Na początku mąż mi pomagał w prysznicu - tak pierwszy tydzień, i przez pierwsze 3 tygodnie mył mi głowę bo nie powinno się podnosić zbyt długo rąk podobno..pomagał mi również zakładać bluzki przez głowę, kroił coś w kuchni - no ogólnie przez pierwszy miesiąc nie robiłam w kuchni totalnie nic - mogłam sobie na to pozwolić bo wziął urlopu trochę, 14 dni opieki nade mną również..no są różne ograniczenia, bardziej chyba wynikające z psychiki i zdrowego rozsądku niż bólu - póki co nie odkurzam, nie wieszam firanek, nie powinnam nosić siatek ale no wiadomo - idę po bułki a wychodzi jak zawsze no o wzięciu mojego 4-latka na ręce to raczej nie ma mowy - nawet nie zamierzam próbować
Jeśli chodzi o powrót do pracy (w moim przypadku przy biurku) to raczej pewnie do końca wykorzystam zwolnienie czyli te 6 mc...neurolog sama to zasugerowała, nawet po 2 mc od operacji nie chciała mi dać skierowania na rehabilitację, mówiąc że to za wcześnie jeszcze
Ogólnie na początku przez 1-2 mc to najlepiej tylko pracować palcem wskazującym z pozycji leżącej na kanapie
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: