Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
26-02-2020, 13:38:10

EwelaSS 2020-02-26 11:20:36
Bidusia81 nie zalamuj sie, nie bierz do siebie czarnych mysli odrazu. Moze te Twoje facykulacje to rzeczywiscie te nerwy ktore nie odpuszczaja. Napisalas SLA i w zwiazku... Jakis lekarz u Ciebie podejrzewa SLA? Jak to sie bada?
A zwiazki, domyslam sie ze jest ciezko w tych sprawach? Ale to juz tak na stale czlowiek nie domaga?
Nie...neurolog w badaniu neurologicznym nie stwierdził nieprawidłowości pod koniec stycznia wręcz powiedział, że nie widzi tu nic wskazującego na tą chorobę. Bardzo miarodajnym badaniem jest też badanie EMG w kierunku SLA... Tylko to mi się nasiliło...może to mechanizm błędnego koła nasiliło się bo o tym myślę, czytam, zamartwiam się...ale na tym polega właśnie mechanizm nerwicy - a nie jesteś w stanie pstryknąć palcami i z dnia na dzień przestać się przejmować, myśleć, nakręcać
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
26-02-2020, 14:41:32

Jestem po krótkiej rozmowie z neurochirurgiem. Zapytałem co się stanie jak zaniecham operacji. Odpowiedział, że dysk może się z czasem wchłonąć, nastąpi inne ułożenie kręgosłupa ale to nie oznacz, że będzie lepiej - może dojść do trwałych zmian i już nie będzie tak fajnie. Z dwojga złego to z pełną niepełnosprawnością trudno byłoby mi się pogodzić.
Początkująca
26-02-2020, 14:51:04

To wlaśnie to o czym pisałam dysk się rozpadł i wchłonal zero objawów tak jest u mojego znajomego dlaczego zakładasz że nie będzie lepiej 39
Początkująca
26-02-2020, 14:56:24

Niecierpliwość to najgorszy doradca w tej chorobieswego czasu pisala na forum osoba z dużymi zmianami która chodziła tak 10 lat i tylko przez chwilową nierozwage odśnieżala podwórko wylądowała na stole
Początkująca
26-02-2020, 15:03:36

Pamiętam jak zaczynałam pracę ze swoim fizjo i on próbował mnie wyciągnąć z otchłani rozpaczy pokrzepiajacymi historiami o swoich pacjentach .Opowiedzial o pani ktora byla u niego po raz pierwszy 6 lat temu.pomyslalam wtedy że najwspanialsza rzeczą byloby reż moje 6 lat-moje wlasnie minie w pazdzierniku
Początkująca
26-02-2020, 15:05:49

Przepraszam Was za te literowki i brak interpunkcji ale pisanie na tel w krótkich przerwach nie jest proste
gość
26-02-2020, 15:44:26

Tez zgadzam sie z Tutef, ze dlaczego odrazu zakladac z gory ze bedzie zle bez operacji? Dlaczego niektorzy lekarze odradzaja operacji? Musi byc juz bardzo zle zeby dac sie kroic. A najepiej zeby zrobili to najmniej inwazyjna metoda jak juz.
Tutef a jak to bylo z Twoim znajomym ze dysk sie wchlonal? Tak dalej funkcjonuje?
gość
26-02-2020, 15:45:52

To bylam ja - EwelaSS. Cos mnie wylogowalo
Początkująca
26-02-2020, 16:25:39

Nie wchłonąl sie, obkurczyl sie na tyle że nic nie uciska dodatkowo wypracowalam gorset miesniowy który wszystko trzyma
Początkująca
26-02-2020, 16:28:41

A nie doczytalam u znajomego się rozpadł to był potężny sekwestr a szczatki sie wchlonely albo makrofago zjadlya obkurczylo się moje biedactwo na C4C5

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: