Serdecznie witam wszystkich.
Do Zosia 40
Widzę, że rehabilitacja idzie u Ciebie pełną parą i na pewno efekty będą-ale trzeba cierpliwości. Z tego co wiem, to rehabilitacja po takiej operacji daje najszybsze efekty u osób, które wcześniej miały raczej zdrowy kręgosłup, ale w wyniku np. wypadku, dźwignięcia itp. nastąpił gwałtowny uraz. Nie wiem jak jest jest u Ciebie, ale ja na to wszystko co mam, to dłuuugie lata "pracowałam" i cudów nie ma żeby znacząca poprawa szybko nastąpiła. Zosieńko jakie masz zabiegi, czy dostałaś skierowanie od razu ze szpitala? Ja na razie nie mam nic a nawet odnotowane w wypisie, że na razie nie zaleca się zabiegów fizykalnych ( laser, pole man. solux) Wykonuję ćwiczenia które mi kazali, spaceruję, odpoczywam, ale trochę jak zombi się czuję, bo sztywnawa jestem . Myślą że po wizycie kontrolnej coś tam więcej się dowiem w sprawie usprawniania. Dziś jest równo 2 tygodnie od operacji.
Do Gościa.
Byłam operowana w Szpitalu Wojskowym w Bydgoszczy, operował prof. Harat. Naprawdę to jest wspaniały lekarz i człowiek, ma w sobie coś takiego co daje spokój i poczucie bezpieczeństwa w tych nie łatwych przecież chwilach, zwłaszcza jak jest się jest jeszcze "Przed" przychodzi do sali osobiście i przed i po operacji, nawet na korytarzu zapyta o samopoczucie. Inni lekarze też godni polecenia, tam nie ma osób przypadkowych, to jest szpital z wyższej półki tak ogólnie.
Miłego dnia wszystkim życzę