Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-05-2019, 08:59:46

Serdecznie witam wszystkich.
Do Zosia 40
Widzę, że rehabilitacja idzie u Ciebie pełną parą i na pewno efekty będą-ale trzeba cierpliwości. Z tego co wiem, to rehabilitacja po takiej operacji daje najszybsze efekty u osób, które wcześniej miały raczej zdrowy kręgosłup, ale w wyniku np. wypadku, dźwignięcia itp. nastąpił gwałtowny uraz. Nie wiem jak jest jest u Ciebie, ale ja na to wszystko co mam, to dłuuugie lata "pracowałam" i cudów nie ma żeby znacząca poprawa szybko nastąpiła. Zosieńko jakie masz zabiegi, czy dostałaś skierowanie od razu ze szpitala? Ja na razie nie mam nic a nawet odnotowane w wypisie, że na razie nie zaleca się zabiegów fizykalnych ( laser, pole man. solux) Wykonuję ćwiczenia które mi kazali, spaceruję, odpoczywam, ale trochę jak zombi się czuję, bo sztywnawa jestem . Myślą że po wizycie kontrolnej coś tam więcej się dowiem w sprawie usprawniania. Dziś jest równo 2 tygodnie od operacji.
Do Gościa.
Byłam operowana w Szpitalu Wojskowym w Bydgoszczy, operował prof. Harat. Naprawdę to jest wspaniały lekarz i człowiek, ma w sobie coś takiego co daje spokój i poczucie bezpieczeństwa w tych nie łatwych przecież chwilach, zwłaszcza jak jest się jest jeszcze "Przed" przychodzi do sali osobiście i przed i po operacji, nawet na korytarzu zapyta o samopoczucie. Inni lekarze też godni polecenia, tam nie ma osób przypadkowych, to jest szpital z wyższej półki tak ogólnie.
Miłego dnia wszystkim życzę
Forumowicz
21-05-2019, 19:01:55

Zapytam ( bo nie wiem)
Operacja "szyjnego" - ile dni pobytu w szpitalu, licząc dzień przyjęcia. ( mam się zgłosić do 10 rano, na czczo).
Wtajemniczona
22-05-2019, 12:10:44

Cały pobyt w szpitalu wynosił 5 dni
Poniedziałek rano-przyjęcie, wtorek ok 17-tej wyjazd z sali operacyjnej, piatek ok 11-tej wypis.
A gdzie i kiedy będziesz miał zabieg? Czy tez dwa poziomy?
Powodzenia Ci życzę, też na pewno wszystko się uda.
Ciepłe majowe pozdrowienia dla wszystkich szyjek
gość
22-05-2019, 13:43:17

czy ktoś ma zaburzenia równowagi?
gość
22-05-2019, 14:56:10

Witam serdecznie wszystkie Szyjki.
Zosia 40 witaj milutko 😘
Jeżeli chodzi o odczuwanie poprawy to było po pierwszej rehabilitacji jakieś 4 miesiące po operacji .Choć po powrocie w kwietniu z sanatorium ,był ból w lędzwiowym ,teraz pobolewa ale czasami .Natomiast do pracy wróciłam 22.04 ,wszystko było ok ale teraz od ponad jakiegoś tygodnia drętwieje lewa ręka i pobolewają mnie łopatki .Dalej pracuję choć czasami ciężko bo pracuję w sklepie , ale daję radę .Wizytę kontrolną w przychodni przyszpitalnej mam w sierpniu , zobaczymy co będzie dalej .Też staram się dużo odpoczywać , po powrocie z pracy choć na chwilę muszę się położyć i odpocząć ,bo stanie 8 godzin na nogach ,i dźwignie robi swoje. Zosiu to u Ciebie nie za ciekawie 😕
Życzę wszystkim dużo zdrówka i wytrwałości w chorobie ,pozdrawiam milutko 😘
gość
22-05-2019, 17:04:13

Kawo mój pobyt w szpitalu też trwał 5 dni.
W temacie odczuwania poprawy.... To już jedenasty tydzień po mojej operacji i powiem szczerze, że bywa różnie. Są lepsze dni, ale często wspomagam się febrofenem lub poltramem, bo ból bardzo doskwiera. Szczególnie, kiedy muszę odbyć podróż pociągiem, odsiedzieć swoje w poczekalni u lekarzy. Wracam połamana i leżę plackiem. Spacery nadal dzielę na dwa, trzy krótsze. Bolą mnie ręce, dłonie, doskwierają barki i rwie w karku. Na dodatek lędźwiowy odzywa się nieprzyjemnie, nie wspominając o piersiowym, w których też jest bałagan. Przed operacją kręgosłup bolał mnie raczej częściami, teraz mam wrażenie, że całość sprzysięgła się przeciw mnie. Mam kolejny miesiąc zwolnienia i opis, że po tym l4 na pewno jeszcze przez miesiąc nierealny jest mój powrót do pracy czyli za biurko. Siedząc 8 godzin w pozycji wymuszonej narobię sobie jeszcze większego bałaganu. Neurochirurg wypełniła mi wniosek do ZUS-u o przyznanie sanatorium w ramach prewencji rentowej, złożyłam go i czekam na komisję. Ale najbardziej to czekam na obiecaną poprawę i życie bez tak dotkliwego bólu i tylu ograniczeń. Jestem dobrej myśli 😃
Pozdrawiam wszystkich 😃
Początkująca
22-05-2019, 17:19:55

Wpis wyżej jest mój. Pisałam z innego telefonu i zapisało jako gościa.
Forumowicz
23-05-2019, 11:16:48

Lucy0402 2019-05-22 14:10:44
A gdzie i kiedy będziesz miał zabieg? Czy tez dwa poziomy?
Witam.
Szpital w Mielcu. Początek czerwca a jaka operacja tego nie wiem. Lekarz to ze mną ma omówić jak już będę w szpitalu. Są dwie możliwości: albo jedna rozległa lub dwie w odstępie pół roku.
Wiem tylko, że mam 5 kręgów zepsutych i trzeba mi włożyć 4 implanty i jedną płytkę ( tak mówił neurochirurg).
Więcej nie wiem nic - wiem tylko że mam "pietra" i to dużego. Czasami myślę czy aby trzeba ten zabieg wykonać. Może jeszcze poczekać, może w ogóle jest mi niepotrzebny, może ....
Myśl, że lepiej już było a może być coraz gorzej - powoduje , że nie rezygnuję z zabiegu.
Pozdrawiam
gość
23-05-2019, 18:13:22

operacja nie zając, jak będziesz sztywny to życie się zmieni, czy na lepsze?
Początkująca
23-05-2019, 18:58:37

Witam. Czy jest tu ktoś komu operował szyjkę dr. Górski? I czy jest ktoś kto zdecydował się póki co nie operować tylko ratować rehabilitacją i np. blokadami?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: