Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-02-2010, 18:49:40

Serdecznie pozdrawiam Wszystkich z Ciechocinka :)
Wtajemniczona
08-02-2010, 19:04:05

Drogi Januszu, nie wspomnę na forum jak udało mi się zdobyć pozwolenie na powrót do pracy to dług i bardzo skomplikowana historia nie do przekazania na forum..........ale to już PAST TIME............
Pozdrawiam
Początkująca
08-02-2010, 21:37:41

Witam !

Przyznam się ze to moje pierwsze kroki na forum no i obsługa komputera też nie jest moją najmocniejszą stroną. Czytając Wasze wypowiedzi czuję się jakbym wchodziła do jednej wielkiej rodziny, jest to bardzo miłe.

Zosiu
Udało mi się zapisać do dr Wilka,konsultacja na 29 marca, nie muszę już czekać do października. Obecnie czekam na rezonans głowy bo szyi już mam.
Podam jego wynik:
Cechy dehydratacja krążków C4/C5,C5/C6,C6/C7 wraz z obniżeniem ich wysokości.
Spłycenie fizjologicznej lordozy szyjnej.

Badanie MRI wykazało obecność tylnych przepuklin na wys C4/C5 i C5/C6 które przebiegają z uciskiem na część brzuszną worka oponowego oraz korzenie nerwowe stycznie do rdzenia kręgowego.
Szerokość kanału kręgowego na poziomie przepuklin =0,9cm.
Nie stwierdzono zmian ogniskowych w odcinku szyjnym rdzenia kręgowego.

Mam też opis zdjęć rtg :
Zdjęcia przeglądowe i czynnościowe kręgosłupa szyjnego wskazują zniesienie fizjologicznej lordozy, zwężenie przestrzeni między trzonowych od C2 do C4, szczególnie w tyło pochyleniu.
Zdjęcia celowana na pogranicze czaszkowo-kręgosłupowe wykazują rotację kręgu szczytowego i obrotowego w prawo, zwężenie przestrzeni między zębem C2 a masą boczną C1 po stronie prawej oraz niewielkie zwężenie szpary stawowej szczytowo-obrotowej.

To by było na tyle możesz Zosiu wypowiedzieć się na temat tych wyników.

Pozdrawiam.
Dorek
gość
09-02-2010, 17:37:05

zrządzam sprawdzenie czy wszyscy są obecni Melduję ja jestem

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl - Skype: sun.on.line
6. ANNA - Goleniw - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Krakw
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostrda - eb125@wp.pl
18. Tamara - Białystok-Duchowaprzygoda@onet.eu
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - Wyszkw -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. krak62 (Irek) - Krakw - ir62@o2.pl
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl
24. Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com
25.Maciej N.- Grodzisk Mazowiecki- bremnes@onet.eu gg 1492276
26.Paweł -Płock- numajanko@wp.pl - gg 7000709
27.Goja 35-Warszawa - gosiajaw74@o2.pl -skype : gosiaczek681, - gg 10417374
28. Piotr - Mielec, slapio@poczta.onet.pl, gg 488200
29.Vika Z.Gdańsk -vika45@wp.pl
30.Katarzyna M. -Warszawa -sinhaya@onet.eu - GG : 5826700
gość
09-02-2010, 19:18:16

Witajcie, Janusz jak zwykle trzyma porządek- ja tez obecna!

Muszę przyznać, że po raz pierwszy od rozpoczęcia leczenia szyjki- czyli sześciu lat-mam już wszystkiego dość. Dostałam strasznego doła. Czuję się źle i psychicznie i fizycznie. Nie mam siły już czekać na ten cholerny telefon ze szpitala.

Szkoda,że nie można zasnąć i obudzić się po wszystkim.
A najbardziej chciałabym odkręcić swoje bolące łapki i gdzieś je głęboko schować!

Dobrze jednak wiedzieć, że jeszcze ktoś ma takie same problemy i potrafi mnie zrozumieć. Ktoś już na forum zauważył iż wyglądamy zdrowo a tu marudzimy,że boli.

Uff, wygadałam się i trochę mi ulżyło.Trzeba chyba ruszyć siedzenie i pójść na plażę. Może szum fal zrobi mi porządek w głowie.
Pozdrawiam Vika
gość
09-02-2010, 21:35:43

Witaj Vika czasami przynosi ulgę to że możemy się wyżalić i powiedzieć co nas boli ja od poniedziałku rozpocząłem kolejną rehabilitację też odczuwam obecnie wielki dyskomfort boli mnie cała lewa strona barku ręki do tego stopnia że obecnie do pisania używam tylko jednej ale zyje nadzieją że będzie lepiej Vika nie tylko ty siedzisz jak na szpilkach ja też oczekuję telefonu z kliniki ale nadal cisza wiem najgorsza jest ta nie pewność lecz nie mamy my na to wpływu Ty w ramach poprawienia samopoczucia byłaś na plaży a ja by poprawić sobie nastrój byłem na basenie . Pozdrawiam Janusz A teraz kawał by was rozweselić

Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.

Gra wstępna jest bez sensu.
To tak jakby trąbić przez 15 minut przed wjazdem do garażu.

Dlaczego huragany dostają imiona kobiet?
- Bo najpierw są cieple i wilgotne, a pozniej zabierają domy i
samochody.
gość
10-02-2010, 05:39:47

Witam Drogie szyjki tuż przed wyjściem na rehabilitację zajrzałem by sprawdzić listę obecności a tu cisza w konfesjonale też cicho zimno to chyba nikt nie grzeszy ? Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia dnia bez bólu Janusz
gość
10-02-2010, 11:37:33

Vika, witaj w Klubie Oczekujących Nerwicowców.
Mnie też nosi w różne strony i wątpliwości dopadają. Czekałam na pilną operacje od sierpnia do grudnia i, delikatnie mówiąc, Pan Doktor odstąpił od zamiaru zajmowania sie mną /i grupką innych swoich pacjentów- znalazł sobie nowe grono wielbicieli/, zostałam więc na lodzie. Od stycznia czekam w nowej kolejce do renomowanego ośrodka klinicznego, tylko pewnie pózna starość mnie w tej kolejce dopadnie. Wiem jak to jest jak się spi z telefonem pod poduszką zeby natychmiast odebrać telefon, jak sie człowiek denerwuje patrząc na juz spakowaną do szpitala walizeczkę , jak wszystkie plany się dsuwa, bo oczekiwanie... i jakie wątpliwości nachodzą człowieka przed tak powaznym zabiegiem.
Janusz, Ty świńtuszyć przestań, bo ja dzisiaj sama siedzę, jakieś zberezne mysli mnie jeszcze najdą
gość
10-02-2010, 14:17:01

Dzisiaj mi już lepiej -dla rozrywki zrobiłam chrusty- trzeba na zabieg w bólu zasłużyć!!!

Już dwa razy lądowałam w szpitalu w tłusty czwartek:do trzech razy sztuka?- zobaczymy

Jutro umieram po dzisiejszych szaleństwach w kuchni i łykam kalorie.

Wam też życzę smacznych pączusiów, niekonieczne zrobionych własnymi, bolącymi łapkami!

Smacznego Vika
Początkująca
10-02-2010, 19:51:36

Witaj Gosiu
Jak podoba Ci się Ciechocinek. Ja Przebywałam w sanatorium Gracja niemalże cały styczeń:]
Polecam Sanatorium Wojskowe Jubilat na ul. Wojska Polskiego od 19.00. Pozdrawiam. Odpoczywaj i kuruj się
Ela
Ela z Legionowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: