Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-02-2010, 07:57:39

Witajcie w słoneczny poranek.
Spinko zarezerwowanie terminu operacji nie oznacza jej wykonania, jaszcze cały luty w Swoszowicach i dalsza walka. Co do tego kołnierza to praktycznie nic nie wiem(posiada jakąś pompkę pompując wyciąga szujkę ku górze) , neurochirurg powiedział że niekiedy pomaga uniknąć zabiegu. Będą go mieli za jakiś miesiąc prowadzą pertraktacje z NFZ. W moim przypadku należy się gratis.

Syn mówi do ojca: Tato, żenię się.
I co, nic nie powiesz?
Ojciec na to: Nie synu. Leżących się nie kopie.

Pozdrawiam
Irek
gość
06-02-2010, 17:06:08

Polska to taki kraj gdzie nawet kryzys się nie udał.

Straszna cisza

Dobranoc
Irek
Początkująca
07-02-2010, 18:36:58

Dziękuję Zosiu za adresy . Czy w miejscach które mi podałaś są też wykonywane operacje., jeśli tak to może orientujesz się gdzie najlepiej poddać się takiej operacji. Pozdrawiam Dorota
Forumowiczka
07-02-2010, 20:50:47

Dorotko, podałam Ci adresy lecznic(przychodni prywatnych) gdzie przyjmuje dr. Wilk.
Doktor operuje w Klinice Neurochirurgii WIM na Szaserów i IMi Dz na Kasprzaka .
Najłatwiejsza droga to konsultacja w jednej z podanych w poprzednim poście placówek i ustalenie szczegółów dotyczących operacji w bezposrednim kontakcie z dr. Wilkiem.
Ja jestem po operacjach przeprowadzonych na Szaserów , na forum są osoby po Kasprzaka.
W obu opinie pozytywne.
Mniej istotne miejsce ważniejsza ręka neurochirurga.
Dorotko ,jak poznasz decyzję a będziesz zainteresowana informacjami dotyczącymi pobytu w danej placówce to udzielimy Ci informacji .
Pozdrawiam Zosia
Początkująca
07-02-2010, 23:11:37

Zosiu !

Bardzo Ci dziękuję za wsparcie duchowe, jest mi bardzo potrzebne. mam trudną sytuację w domu i nie mam z kim tak naprawdę pogadać, wyżalić i poradzić.

Twoja wiadomość dodała mi otuchy ze w razie potrzeby mam do kogo się zwrócić.

Jest już trochę późno więc napiszę trochę o sobie jutro lub w najbliższym czasie.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.
gość
08-02-2010, 11:44:31

Witajcie coś nasze kochane towarzystwo ucichło ksiądz lata jeszcze po kolędzie a reszta co oczekuje Księdza?
Mam nadzieję że nikogo śnieg nie zasypał na tyle co by do komputera nie sięgnął?

Irku dobrze że z żoną juz jest w miarę dobrze a jak basen?

Witaj Dorotko wśród szyjek.

Spinko napisałem na priv czy otrzymałaś a może instrukcja nie jest zbyt czytelna ja wiem strasznie bazgrzę Pozdrawiam i wypoczywaj wesoło
gość
08-02-2010, 12:25:36

Witajcie.
Właśnie zaliczyłem drugi dzień rehabilitacji w Swoszowicach.
Dzisiaj zaserwowano mi kąpiel siarkową, gimnastykę UGUL( głównie na lędźwiowy) oraz SOLUX (lędźwiowy). Muszę Wam powiedzieć że okłady borowinowe, kąpiel siarkowa, oraz masaż kręgosłupa bardzo rozluźniają moje spięte mięśnie. Co do gimnastyki to machałem tylko nóżkami na wyciągu, a SOLUX to ciepełko dla moich lędźwi. Jestem nastawiony bardzo pozytywnie do obecnej rehabilitacji, w przeciwieństwie do tej z prewencji ZUS(miała być super a nie wiedzieli co zemną robić).
Januszu niestety basenu w Swoszowicach nie ma pływam tylko w wannie z siarką, ale to może bezpieczniejsze.
Z żoną idę jutro do szpitala na ściągnięcie szwów.

Pozdrawiam
Irek
Wtajemniczona
08-02-2010, 14:58:43

W ferie zamiast odpoczywać Ja nadrabiam zaległości w pracy i nie wiem co to odpoczynek. Wczoraj miałam powrót do przeszłości bo była na koncercie"Starego Dobrego Małżeństwa" jak za szkolnych lat te same utwory może nastrój już nie ten.
Nie wiem jak Ci , którzy tak szybko wrócili do pracy po operacji jak Ja, ale mi chyba to służy mam lepszy humor nie mam czasu myśleć o bólu i wydaje mi się ,że mnie mniej boli, zdarza się ,że czasem coś mocniej o sobie da znać.........ale chyba wszystko idzie ku dobremu.
Powinnam już dostać zawiadomienie o sanatorium ale nic nie przyszło. Ciekawe czy do Spinki coś przyszło bo składałyśmy w podobnym terminie.
ADA
gość
08-02-2010, 15:30:41

Masz rację Ado w czasie pracy człowiek zapomina o bolączkach brak czasu nad zastanawianiem co boli a co nie chciałem powrócić do pracy wszystkie dokumenty posiadam do teraz lecz nie ma chętnego do podpisania mi zgody .
Dzisiaj byłem u mojej pani neurolog i mówiłem że tak strasznie boli mnie między łopatkami od czasu do czasu kopnie mnie jakiś prąd i brak mi tchu spytała się jak mój piersiowy myślałem ze da sie oszukać powiedziałem że do tej pory był ok a ona zaczęła grzebać i znalazła opis z przed ośmiu lat że są zmiany zwyrodnieniowe i bingo teraz jeszcze rehabilitacja na piersiowy wesołe jest życie staruszka
jeszcze trochę i nie daj Panie Boże jakaś przypadłość to się wyprowadzę i zamieszkam w jakiejś przychodni rehabilitacyjnej po co ciągle rano wstawać i chodzić jak tam na miejscu wszystko

Pozdrawiam Janusz
Początkująca
08-02-2010, 17:24:53

Drogie Szyjki
Ada ma racje, że praca pozwala zapomnieć o problemach zdrowotnych.
Kiedy jestem w pracy to nie myślę o swoim niestabilnym i uciskowym odcinku szyjnym, ale kiedy wracam do domu natychmiast zaczynam się wsłuchiwać w siebie.
Powracają natarczywe myśli czy będę miała kiedykolwiek operację, a może los tak działa żeby tego zabiegu nie było, ponieważ jest bardzo ryzykowny i może być po nim gorzej niż jest teraz.
Długie czekanie to katorga dla duszy.
Za dwa tygodnie przypada termin kolejnych badań hormonalnych. Czy znowu okaże się, że narkoza to nie dla mnie.
Codziennie zaglądam na forum i czytam wszystkie wpisy, czyli jestem na bieżąco. Nie piszę tak często jak kiedyś, ponieważ po długim siedzeniu przy komputerze w pracy nie mam zwykle siły na to by pisać w domu. Spineczko i Ado bardzo się cieszę, że wszystko idzie ku dobremu, gratuluję wychodzenia na prostą.
Zosieńko mam nadzieję, że czujesz się lepiej.
Obejrzałam zdjęcia z ostatniego spotkania Szyjek. Kochane, żadna z WAS nie wygląda na chorą i obolałą. Jest to bardzo budujące.
Pozdrawiam Osia.
Pozdrawiam Osia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: