Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-12-2019, 16:36:35

Boli mnie nadal, ale jest to inny ból. Czuje, że bolą mnie kości w szyji, najgorzej przy kichaniu. I codziennie doskwiera mi to pieczenie, wręcz parzenie szyji i karku przy codziennych czynnościach. Zauważyłam, że każda ingerencja manualna, w sensie masaże, nasilają mi dolegliwości. I to jest dziwne według mnie. Coś co ma pomagać, mi szkodzi. Jeszcze niepokoi mnie cały czas moja prawa ręka, boli i dretwieje, w ogóle trzęsie mi się I często przedmioty mi wymykają. To mnie martwi bardzo, bo z bólem jakoś sobie radzę. Ale chciałabym mieć sprawną prawą rękę, jestem praworęczna. Poza tym tym bardziej mnie to niepokoi, że przed operacją stronę prawą miałam w pełni sprawną w przeciwieństwie do lewej. Może moja wizyta u neurologa wyjaśni ten stan. Np dzisiaj w nocy te drętwienia to były już nie do wytrzymania. Bardzo dziwny ten mój stan rzeczy.
Z tym neurologiem i lekami dziwna sprawa. Przecież kołnierz też rozleniwia mięśnie. Więc skoro mydocalm czy sirdalud ma pomóc rozluźnić mięśnie, to można chyba stosować, żeby tylko nie czuć bólu.
Forumowiczka
13-12-2019, 17:15:43

Dobrze że wizytę masz już niedługo z tego co pamiętam...17-go tak ? Faktycznie dziwne te drętwienia, ciekawe kiedy to przejdzie...a może to efekt odstawienia leków to trzęsienie ? W sensie skudexy ? Tak pomyślałam tylko bo to z tramadolem i na mnie akurat bardzo źle ten lek wpływa
Wtajemniczona
13-12-2019, 17:41:54

Tak 17.12. Też tak myślałam, nawet rozważałam ten mój stan przedcukrzycowy, to też może mieć wpływ. Tylko, że wtedy obie ręce powinny mieć te same objawy, a to jest tylko jedna. Bardzo to dziwne. Przecież rezonans sprzed 4 tyg wyszedł dobrze. Więc o co chodzi? Nie wiem. Na razie się nie przejmuję, ale jak wrócę do pracy, to nie może tak być.
Wtajemniczona
13-12-2019, 17:48:08

A Ty Bidusia81 jak sobie radzisz? Odpoczywasz, pewnie więcej polegujesz. Mam nadzieję, że jesteś dla siebie łaskawa. A jak Twoje dzieci zareagowały na to, że jesteś chora? Ty nosisz kołnierz to widzą. U mnie to na początku tylko widziały, jak były szwy, a potem szybko zapomniały, że muszą na mnie uważać.
Forumowiczka
13-12-2019, 19:51:37

No znów więcej siedzę niż leżę dziś ten kołnierz jest tak niewygodny, że źle mi leżeć zakleilam na noc ranę i znów mokra ta dziura po drenie w poniedziałek idę zdjąć szwy i już nie będę chyba nosiła tego opatrunku bo mi to nigdy nie przyschnie...wkurza mnie to już Wiem, że to dopiero tydzień...ale już mam dość tego kołnierza - gorąco, niewygodnie, śmierdzi normalnie już mam potówki - pielęgniarka dziś na zmianie opatrunku myślała że to uczulenie a to po prostu tak się odparza
Wtajemniczona
13-12-2019, 20:24:42

Współczuję Ci! Ja zakładałam kołnierz tylko do samochodu i już mnie wkurzał przez te kilka dni. A co dopiero w Twojej sytuacji 😱
Na forum czytałam, że dziewczyny przyklejały wkładki higieniczne od środka, może tego spróbuj?
Forumowiczka
13-12-2019, 21:01:44

Bez kitu...chyba spróbuję...bo to przecież dopiero tydzień i już mam odparzenie
Wtajemniczona
13-12-2019, 21:07:25

Bidusia81, każdy sposób jest dobry. Przecież nie możesz się tak męczyć! A jeszcze 3 tyg przed Tobą na pewno. Masakra z tym kołnierzem. Teraz się cieszę, że nie musiałam w nich chodzić.
Chociaż do dzisiaj się zastanawiam, skąd tak dwie odmienne szkoły wśród neurochirurgów...mi mój powiedział, że przy tym rodzaju implantu nie ma potrzeby. A jest napisane na wypisie, jaki masz implant? Ja mam cage PEEK disc C LFC.
Wtajemniczona
13-12-2019, 21:14:48

A z tym opatrunkiem koniecznie spytaj pielęgniarki czy lekarza. Bo faktycznie, rana powinna być sucha cały czas, nie wolno moczyć. Wiadomo prysznic, ale po osuszamy i zaklejamy. A jak Tobie wycieka z tej rany po drenie to przecież jest mokre całą noc. To jak ma się zagoić?
Zdecydowanie mi było łatwiej w tym temacie rany i braku kołnierza. Ja w ciągu dnia nie zaklejałam i mi szybko się zagoiło.
Aj biedna Ty...zamiast odpoczywać, to masz jeszcze dodatkowy stres i napięcia.
Forumowiczka
13-12-2019, 21:56:25

Dokładnie...cały czas stres
Ja mam signus rabea peek - cokolwiek to oznacza
Jutro rano odkleje ten opatrunek i zobaczę co tam jest grane - i będę wietrzyć... ewentualnie przyloze tylko lekko gaze
Szyjki Kochane powiedzcie mi jeszcze - czy to nie przeszkadza że ja non stop śpię na boku ???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: