Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-01-2023, 08:21:07

Zumba123
O widzisz, dziękuję, czyli kołnierza nie kupuję, jeden wydatek mniej a piżamkę w takim razie rozpinaną i długie spodnie 😁
Dziękuję 😘
Początkująca
13-01-2023, 08:40:45

Jeszcze dość istotne jest aby kupić sobie małe buteleczki wody z dziubeczkuem takie dla dzieci do picia , zamiast kapci to lepsze laczki No wiecie takie *** co ułatwiają życie
Początkowo jest problem z połykaniem to
fajną alternatywą są musy w tubkach Kubuś ,hip albo jakie tam komu smakują😉
Ale to jeszcze wam Przypomnę jak już będziecie szły do szpitala
Bo oczywiście w myślach będę z wami🤗
Wtajemniczona
13-01-2023, 11:37:06

Zumba123
Kochana jesteś :-***
czyli w torbie ma być piżama rozpinana długie spodnie x 2
woda w butelkach z dziubkiem x kilka
musy do picia/jedzenia x kilka
kosmetyki
bielizna
a poduszka ortopedyczna? Na czym się śpi po operacji?
Długo to gardło boli?
Początkująca
13-01-2023, 12:21:08

Gość 2023-01-12 15:44:52
A ten pampers to konieczny czy mogę odmówić?
Też miałam pampersa na czas operacji - jest tylko po to, by przez przypadek nie zanieczyścić sali operacyjnej. Po operacji zdejmuje się i tyle.
// 09.01.2022 - discektomia c5-c6 ze stabilizacją
Wtajemniczona
13-01-2023, 12:44:21

anomalia 2023-01-13 13:21:08
Gość 2023-01-12 15:44:52
A ten pampers to konieczny czy mogę odmówić?
Też miałam pampersa na czas operacji - jest tylko po to, by przez przypadek nie zanieczyścić sali operacyjnej. Po operacji zdejmuje się i tyle.
W sumie nie ma na co narzekać, taki pampers nie boli
gość
13-01-2023, 13:33:09

Florentynko
Dokładnie taki zestaw warto że sobą zabrać
Co do poduszki to szpitalna była zwykła pani rehabilitantka przyniosła mi taki mały wałeczek pod szyjkę i było ok ale wyrko miałam wypasione (na pilocika)
Gardło No cóż To tak różnie mnie bolało ok dwa tygodnie ale nie przesadzajmy pierwsze dni były trochę gorsze potem to już z górki
Ból wyciszał się Stopniowo i zniknął bez śladu te dwa tygodnie to tak na wyrost podaję😊
Do anomalii:
Zobacz jakie my wyróżnione jesteśmy z tymi pampersami Mało takich gwiazd pampersowych na forum (albo się nie przyznali)🤣
Jeśli to nie tajemnica to napisz z jakiego miasta pochodzisz i ile masz wiosenek i przypomnij mi proszę ile jesteś po operacji bo już się pogubiłam.
Zumba123
Początkująca
13-01-2023, 13:35:07

To ja napisałam jako gość bo nie zwróciłam uwagi że mnie wylogowało😉
Początkująca
13-01-2023, 18:24:34

Gość 2023-01-13 14:33:09
Do anomalii:
Jeśli to nie tajemnica to napisz z jakiego miasta pochodzisz i ile masz wiosenek i przypomnij mi proszę ile jesteś po operacji bo już się pogubiłam.
Zumba123
Mam 39 lat, ze Szczecina i 4 dni po operacji (poniedziałek operacja, w środę rano do domu).
Więc operacja szyjnego to u mnie bardzo świeża sprawa.
Wcześniej (8 lat temu) miałam stabilizację lędźwiowego (skolioza - 4 poziomy)
// 09.01.2022 - dyscektomia c5-c6 ze stabilizacją Zero-P //10.2014 - stabilizacja Th12-L3
Wtajemniczona
13-01-2023, 19:49:36

anomalia 2023-01-13 19:24:34
Gość 2023-01-13 14:33:09
Do anomalii:
Zumba123
Mam 39 lat, ze Szczecina i 4 dni po operacji (poniedziałek operacja, w środę rano do domu).
Więc operacja szyjnego to u mnie bardzo świeża sprawa.
Wcześniej (8 lat temu) miałam stabilizację lędźwiowego (skolioza - 4 poziomy)
Ojejciu jak się czujesz? 😱
Leżysz, chodzisz, czy śpisz cały czas? Opowiadaj jak się czujesz, bo my tu "głodne" każdych doświadczeń.
Początkująca
13-01-2023, 21:05:31

Anomalii
Ty to naprawdę świeżyneczka i to jeszcze młodziutka.
Ponawiam pytanie florentynki Napisz jak się czujesz i Oczywiście życzę zdrówka zdrówka i szybciutkiego powrotu do pełnej sprawności😊

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: