Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-08-2023, 16:04:16

Ja jestem już prawie cztery miesiące po operacji trzy implanty C3/C4 C5/C6 i C6/C7 puki co jestem już po zapaleniu powięzi barkowych i poniższych kręgów w miejscu operacji mrowienie ramienia po lewej stronie jak było przed operacją tak zostało a nawet się nasiliło masakra
gość
23-08-2023, 16:30:06

Tola1982 23-08-2023, 10:16:55
Cześć
Długo nie pisalam a dziś już miałam komisję z Zus. Niby o kontrole zwolnienia lekarskiego ale od razu lekarka zrobiła o świadczenie rehabilitacyjne. Mieliście rację, nie było się co martwić na zapas- to tylko formalność. Jeszcze w piątek wizyta u mojego neurochirurga i zobaczymy co dalej. W nowym rezonansie po operacji wyszedł obrzęk szpiku kostnego w miejscu implantu. Mam nadzieję że to jest właśnie to co mnie tak boli cały czas. Mam nadzieję że też w końcu poczuję tą różnice i poprawę w samopoczuciu po operacji 😁 a tymczasem zaczęłam rehabilitację 💪
Mam jeszcze pytanie odnośnie prewencyjnej rehabilitacji z Zus. Oni dzwonią osobno o to? Z wrażenia zapomniałam zapytać 🤔

Jak ja zgłaszałam się na szpital rehabilitacyjny ,powiedzieli mi że czeka się 4-6 miesięcy po operacji . Ja czekałam 5 miesięcy . Tydzień przed dzwonili ze szpitala . Ja do ZUS nie zgłaszałam na świadczenie rehabilitacyjne . Chcę wracać do pracy . 28 mam wizytę i mam nadzieję że dostanę zgodę . Potem jeszcze medycyna pracy .
gość
25-08-2023, 10:16:58

Ja też czekam na rezonans bo puki co jestem załamana zamiast lepiej jest gorzej 😭😭😭
Początkująca
25-08-2023, 21:04:44

Ja rezonans mam na kolejne odcinki kręgosłupa . Bo tam też coś już wcześniej się działo . Gdzie mam implanty jest ok .
Alina74
Początkująca
28-08-2023, 16:10:12

Dostałam dziś zdolność do pracy od neurologa . Jeszcze jutro medycyna pracy . 170 dni na L4 starczy . 😊
Początkujący
28-08-2023, 16:16:52

Cześć wszystkim, wracam po kilku tygodniach milczenia :)
Przypominam: operacja 25.08.'23, C6-7, założony koszyczek, kotwica. Nadal czuję się dobrze. Po bólu pleców (łopatki i kręgosłup piersiowy) nie ma śladu, pełna ruchomość głowy. W domu działam normalnie, tzn. zakupy, sprzątanie. No, może nie nadwyrężam się za specjalnie ale też i nie pieszczę ze sobą. Za tydzień mam konsultację poszpitalną i zastanawiam się, czy lekarz przepisze/poleci mi jakąś rehabilitację? Osobiście nie czuję takiej potrzeby.
Pst! Blizna malutka i prawie nie widoczna :)
gość
28-08-2023, 19:31:10

malgana 28-08-2023, 18:16:52
Przypominam: operacja 25.08.'23, C6-7, założony koszyczek, kotwica. Nadal czuję się dobrze. Po bólu pleców (łopatki i kręgosłup piersiowy) nie ma śladu, pełna ruchomość głowy. W domu działam normalnie, tzn. zakupy, sprzątanie. No, może nie nadwyrężam się za specjalnie ale też i nie pieszczę ze sobą. Za tydzień mam konsultację poszpitalną i zastanawiam się, czy lekarz przepisze/poleci mi jakąś rehabilitację? Osobiście nie czuję takiej potrzeby.
po 3 dniach tak dobrze się Pani czuje? Zazdroszczę i super że wszystko się udało:)
Początkujący
28-08-2023, 22:15:20

gość 28-08-2023, 21:31:10
malgana 28-08-2023, 18:16:52
po 3 dniach tak dobrze się Pani czuje? Zazdroszczę i super że wszystko się udało:)

Przepraszam, źle napisałam datę, powinno być: 25.07.'23 - to ponad miesiąc temu. Ale rzeczywiście, od pierwszego dnia oprócz bólu łopatek i kręgosłupa piersiowego nic więcej mi nie dokuczało. P/bólowych żadnych nie brałam, nie było potrzeby.
Początkująca
29-08-2023, 04:52:14

Malgana to super informacja . U mnie też duża poprawa odrazu była po operacji . Z tym że ja miałam nosić przez 6 tyg kołnierz. Co do rehabilitacji to w Jastrzębiu gdzie miałam operację w dniu wypisu dostawało się skierowanie odrazu na rehabilitację . Mimo że czujesz się dobrze to trzeba uważać , ciebie znaczy nie być aktywnym . Ruch i rehabilitacja dużo daje . 😊🍀💪
Początkująca
29-08-2023, 04:57:18

Coś mi przeskoczyło wcześniej . 😁 Miało być że mimo że czujesz się dobrze to trzeba uważać. Co nie znaczy , nie być aktywnym. 😆😏

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: