Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-09-2009, 04:34:12

kochani,

to dlaczego tak wielu lekarzy reklamuje sie, ze po operacji na szyjce mozna powrocic do czynnego uprawiania sportu???? Kurcze, przecize jezeli sport, to tym bardziej normalne zajecia...

rehabilitant tez mi powiedzial, ze pomoze...a nie pomogl////nO, MOZE TYLKO TYLE, ZE JAKOS LEZEJSZA JAKBY JESTEM...

Mi czasami tak samo pomaga kieliszek nalewki plus duuuzo radosci....tez rozluznia. Albo ja glupia jestem i mam jakies juz zwidy....

Prosze jednak o wyrozumialosc, ja tak kocham te konie /one mnie w dziecinstwie wychowywaly, a nie rodzice/ , ze to dla mnie bylby dramat jakbym nic z nimi nie mogla robic.

Pewno mysllicie sobie: durna baba, zamiast myslec o zdrowiu to mysii o jakiejs tam pasji.....

Ale kto wie, moze np. za dwa lata wymysla cos takiego, ze operacja bedzie istotnie dawala jakies szanse powrotu do zdrowia???

Komu z Was pomaga lezenie na twardym??? Zaczelam to stosowac...ponoc jest ok. Ale ja dopiero od 2 tygodni.
gość
20-09-2009, 04:39:25

ADMINISTRATORZE!!!

wyswietla mi sie imie i nazwisko, nie chce tak...klikam w profilu, wczoraj bylo juz samo imie, a dzis otwieram temat i znowu samo sie przestawilo....nie chce tak, pomocy.
I z gory dziekuje za ta pomoc.
gość
20-09-2009, 06:08:38

Witam w tan śliczny poranek czy juz wszyscy uczyli się swoich ról na spotkaniu będzie można zrobić próbę generalną a potem na podbój świata za zarobioną kasę można otworzyć fundacje szyjek która to mogła by pomagać w zmaganiu się z chorobą jak i w jej zapobieganiu . No to tak jak by powiedział towarzysz Gierek Towarzysze POMOŻECIE .

Już słyszę ten wspaniały aplauz I odpowiedź ZRÓB TO SAM
gość
20-09-2009, 06:29:31

Witam Ciebie Tamaro Pasja to jest coś takiego w człowieku co jest motorem naszego działania i chęci życia z tego co widzę dla ciebie motorem są konie moją pasją i miłością są góry przecież nie jesteś dzieckiem i musisz poznać granice swoich możliwości tylko jak już wiele razy pisałem i nie tylko ja Zosia i wiele innych osób na tym forum że trzeba znaleźć granice między przyjemnością a brawurą i głupotą tak naprawdę nic nas nie dyskwalifikuje do dalszego życia tylko w momentach kiedy są gorsze dni trzeba dać sobie luz trzeba nauczyć się słuchać swojego organizmu na co dzisiaj mogę sobie pozwolić a na co nie , tu dam Tobie własny przykład w tym roku będąc w szpitalu rehabilitacyjnym w Kudowie wybrałem się na błędne skały nie jest to trudna trasa lecz w zimie w prawie metrowym śniegu to małe utrudnienie jest oczywiście dotarłem do nich mimo że już prawie prawie mój cel został osiągnięty to mój szanowny kręgosłup nie pozwolił mi się wciskać w te szczeliny które tam są i zawróciłem udało mi się to zrobić za dwa dni . Więc tak jak wiele razy pisałem trzeba nauczyć się powiedzieć stop dzisiaj nie ale może jutro . Pozdrawiam Zyczę miłego dnia Janusz
Początkująca
20-09-2009, 06:50:41

Tamara witaj w wsród swoich . Z tym powrotem do pełnego zdrowia to i ja mam okazję sie przekonać .Operecja 26 czerwiec , dwa miesiące kołnierza ,mieseiąc jeszcze zwolnienia i pam doktor neurochirurg powiedział żyjemy normalnie wszystko robimy jak dawniej itd . Co sie okazuje szyja boli mimo codziennych cwiczeń brak prawidłowego skretu w prawą strone , bóle prawego ramienia i ręki . Nie ma takie chyba przypadku aby po takiej operacji wrócic do normalności . My wszyscy na tym forum jesteśmy tego przykładem . Ja z wszystkich mam najmniejsze skutki a i tak nie jest ok .
Tamara nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze jazda konna na szyjke to nie wskazane , ja bym sie bała .

Pozdrawiam wszystkich w niedzielny słoneczny poranek Gosieńka
gość
20-09-2009, 07:31:58

Witamy Tamarę, kobietę niezwykle leciwą. Kurcze, ja mam o wiele więcej lat, a nigdy bym nie wpadła żeby mysleć o sobie jak o staruszce. No i panowie jeszcze na mnie łypią, he he
Powiedzcie, czy w "rzutach" szyjki zaburzenia widzenia są w pakiecie? Coś mi się z oczami dzieje
Poza tym informuję uprzejmie, że od piątku "mam szlaban" na rower. Skręcałam sobie w lewo, "zawiało" mi głowę i bym się była wrąbała pod auteczko. Dlatego wczoraj spacerek z psem na nózkach i pod rączkę z mężusiem. Jak mężusia w domku nie ma jak dzisiaj, pies wyprowadzany na krótko a ja mam mieć włączony telefon na podsłuchu /pakiety hei są super!/.
Janusza proszę o pamięć w modlitwach /pamietaj o cegłach lecących z nieba/.
Pytanie jeszcze takie - jak sobie zrobić taki śliczniusi avatarek jak Wy macie?
Forumowiczka
20-09-2009, 07:46:06

Witaj Tamara ,
Niektórzy z nas przeżywają już kolejne wcielenie... jesteś w dobrym towarzystwie.
Z naszą listą jest coś nie tak ale Komitet dał mi wolne w tę niedzielę. Pomyślę o tym jutro...
Jadę na działkę ze Spinaczem.
Pa!
gość
20-09-2009, 08:12:41

Ale jestescie MILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIEKUJE!!!!! to moze ja zostane tu ciut na dluzej????

Niestety z moich obserwacji wynika, ze siedzenie przed komputerem albo jazda na rowerze szkodza mi o wiele bardziej niz jazda konna.

JANUSZ masz racje, odpuszczac kiedy trzeba!!!!!FAJNIE, ze masz te gory...ja mam konie i z nimi juz umre. ..

Czy mam sie bac jazdy konnej...no coz. Mam juz tyle latek, ze szalenst nie potrzebuje. Juz nie ukladam mlodych koni pod siodlo, bo to ryzykowne jest. Co prawda jedna moja klaczke bede ukladala, ale ona jest u mnie od zrebaka i zrobie to tak, ze nie bedzie ryzyka.

NIE WSIADAM NA KONIE, KTORYCH NIE ZNAM.

Teraz mam zaostrzenie choroby , wczoraj wsiadlam na swego konika i pojezdzilam wolniutko ....tak bylo cieplutko, a ruch tak delikatny, ze po chwili moglam polozyc sie jej na szyi....i NIE ZAKRECILO mi sie w glowie!!! Alez bylam szczesliwa.....

Buzuaki dla Was
gość
20-09-2009, 08:16:25

ale nie chce zeby nazwisko sie wyswietlalo, chce samo imie, klikam w profilu , dziala na jeden raz, a potem znowu to samo.....co robic?
gość
20-09-2009, 08:29:47

Witaj Tamaro, mnie chcieli kroić na szyjkę już w marcu. Na razie staram się jak najwięcej rehabilitować, mam znaczną poprawę w szyjce, jak będzie to czas pokaże. Jeśli chodzi o sporty, lubiłem rower jednak rehabilitant powiedział że tylko stacjonarny.

Miłego dnia, Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: