Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
13-09-2009, 05:34:00

Wstawać !!!

Spinka
Początkująca
13-09-2009, 05:49:00

witaj Spinko Ja już wstała, i mam pytanie-co wziąć do szpitala:koszulę czy pidżamę?rozpinaną czy przez głowę?Mam wziąć ubrania do przebrania czy siedzę cały czas w koszuli?Na stół mogę jechać w spodniach od pidżamy?uff, ale mam pietra...
Forumowiczka
13-09-2009, 06:47:00

Cześć ,
radzę piżamkę... będziesz się czuła trochę jak w dresie . Dres też zabierz, jakiś lekki - bo jeszcze lato.
Rozpinaną albo przez głowę ale wtedy duży dekolt...
Ze stołem nigdy nic nie wiadomo... co szpital to obyczaj...
Kiedy idziesz? To już czas?

Spinka
Spinka
Forumowiczka
13-09-2009, 07:09:00

PRZYPOMNIENIE

O spotkaniu 24 października w Warszawie...
Pamiętajcie - bo na forum trudno znaleźć...

Będziemy pić piwo czy jeść coś słodkiego i pić kawę ?
Bo od tego zależy wybór miejsca spotkania - zgrupowania...

Spinka
gość
13-09-2009, 07:29:00

Dzień Dobry ! Udało mi się dostać na chwilkę do kompa . Spałam dobrze bez bólu . Za oknem deszcz i już chłodniej 14 st.
Dobrze Spinka ze spacerujesz to dla zdrowia a spacerujesz w kołnierzu czy bez ?
Mattka nie bój się , wszystko będzie ok . Na dół od piżamy raczej Ci nie pozwolą , sala operacyjna wszystko sterylne . Ja dostałam koszule jednorazową z flizeliny . Nie martw się ten dzień szybko minie i będziesz następnego dnia chodzić sama . Pamiętaj o tabletkach do ssania , w szpitalu nie dadzą a trochę może boleć gardło . Kiedy masz operację będziemy trzyma kciuki.
Pozdrawiam Gosieńka
gość
13-09-2009, 07:40:00

Witaj Mattka, tak jak poradziła Gosia ważne abyś miała coś wygodnego do włożenia przez głowę, najlepiej rozpinaną piżamką lub koszulka w szpic lub rozpinana bo niestety z kołnierzem nie będzie wygodnie.Na blok operacyjny myślę ,że nic nie będzie Ci potrzebne pełna sterylizacja, w zależności od szpitala dostaniesz jednorazowy "mundurek" z flizeliny, a na drugi dzień po operacji będziesz już chodzić więc dresik też się przyda.Trzymam kciuki, kiedy i gdzie będziesz operowana.Pozdrawiam.ADA
gość
13-09-2009, 08:22:00

Witaj Marttka tak jak piszą poprzedniczki musisz mieć coś wygodnego by czuć sie w miarę luzacko by nic nie piło i nie przeszkadzało po prostu by było wygodnie a sama operacja to nic strasznego i zobaczysz po paru tygodniach nawet nie będziesz się nad tym rozpamiętywać teraz tak jak juz wielu osobom radziłem dobry jest spacer na łonie natury by uspokoić nerwy i myśli by złapać równowagę duchową i psychiczną i zobaczysz że po jakimś czasie napiszesz że strach ma wielkie oczy Pozdrawiam Janusz
gość
13-09-2009, 08:32:00

Trzymaj się marttka, bedzie dobrze. Trochę Ci zazdroszczę, bo po mnie jeszcze nie dzwonili.
Z mojego bogatego dosiadczenia operacyjnego wiem, że na sale zanierają w szpitalnej koszulinie i ... bez majtek. Mogą Cie tam nawet na tej sali rozebrać do rosołu ale Tobie i tak to będzie obojętne.
Ciekawam swoją drogą jak się robi takie operacje na siedząco, bo jak głupia grzebię po internecie i różne rzeczy czytam
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
13-09-2009, 09:30:00

Witam Was Kochani!

Mam wynik z MRI kręgosłupa lędźwiowo- krzyżowego: kręgosłup lędźwiowy o spłyconej fizjologicznie lordozie wykazuje obniżenie wysokości tarczy międzykręgowej L5/S1 z cechami jej częściowej hydratacji. Dehydratacja tarcz międzykręgowych na poziomie L3/L4, L4/L5. Zmiany zwyrodnieniowe typu Modick I/II przednich krawędzi trzonów L3 i L5. Ogniskowe stłuszczenie trzonu L2 i L5. Stożek końcowy rdzenia na poziomie L1. Wymiar kostnych ograniczeń kanału kręgowego w granicach normy.
Na poziomie L3?L4 widoczne jest uwypuklenie tarczy na 4 mm, z niewielką prawostronną lateralizacją, zwężające otwory międzykręgowe w ich częściach dolnych, bardziej prawy, modelujące worek oponowy. Uwypuklona tarcza znajduje się w przyleganiu do korzeni nerwów rdzeniowych L4. na poziomie L4/L5 widoczne szerokołukowe uwypuklenia tarczy międzykręgowej na 2 mm. Nerwy rdzeniowe są wolne. Na poziomie L5/S1 widoczne jest szerokołukowe z niewielką lewostronną lateralizacją uwypuklenie tarczy na 2 mm. Uwypuklona tarcza nieznacznie przylega do korzeni nerwu rdzeniowego lewego S1, bez cech kolizji.
Ból promieniuje mi do lewego pośladka, mam kurcze lewej łydki oraz kostki. Neurolog stwierdził, że nie jest źle, gorzej z szyjką.
Ja proponuje w przyszłym roku zrobić marsz ładnych i brzydkich szyjek w Krakowie. Odbywa się tu wiele pochodów. M.in. homoseksualistów, jamników, więc może również szyjki się pokażą.
Pozdrawiam Irek
krak62
Początkująca
13-09-2009, 09:34:00

Dzięki dziewczyny!kładę się 26w sobotę a w niedzielę mam operację . to będzie w Łomży, albo prof. Podgórski albo dr Skrzyński (obaj z Warszawy Szaserów), mam nadzieję,ze potwierdzą się opinie,ze są dobrymi specjalistami. Pomału wpadam w panikę, we wtorek jadę zrobić wyniki, mam już RTG płuc i EKG, teraz tylko wyniki krwi. Pamiętam o wodzie z ustnikiem i tabletkach do ssania, i mąż będzie ze mną po operacji, no chyba ,że go wygonią Zbieram ekwipunek i przygotowuje psychicznie moje dzieciaki.Makabra!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: