Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
01-09-2009, 12:15:00

Zosia pisała sporo o Klinice Neurochirurgii na Szaserów oraz o pobycie tam. Niedawno była tam operowana Renata (renbaz).
Z dr AWilkiem to jakaś niewyjaśniona sprawa. Ostatnio na Mokotowskiej jakaś pacjentka, która była w kolejce po mnie, wspominała, że będzie ją we wrześniu - na Szaserów - operował dr Wilk i prof Podgórski. Może trzeba zadzwonić do sekretariatu kliniki i zapytać? Tel. (22) 810 47 91
Spinka
Spinka
gość
01-09-2009, 12:49:00

Aga, podaj priva, to opiszę Ci moje ostatnie (sprzed 3 tyg.) doświadczenia z Szaserów Nie chcę na forum, bo temat ten był już kilkukrotnie poruszany, a nie chcę zanudzać Nie jest źle, nie ma się czego bać (teraz już wiem), opieka dobra, pielęgniarki miłe...
Renata
gość
01-09-2009, 12:50:00

witam mam na imie Kamila miałam operację miesiąc temu czułam sie dobrze ale teraz odczuwam częsciej ból barku i łopatek nie wiem czy to ma tak być i czasem odczuwam taki dziwny ból rękach ale nie jest mocny i ten kołnież niech mi ktoś powie jak spać bo czasem bolą mnie ramiona mimoże to prawie miesiąc.proszę o odpowiedz moąe ktoś mi pomoże .pozdrawiam wszystkich Kamila
Forumowiczka
01-09-2009, 13:19:00

Kamila - czy kołnierz nosisz cały czas, bez przerw ? Jak długo masz go nosić ? Ile poziomów obejmowała Twoja operacja?

Wklejam listę z kontaktami żeby było Wam łatwiej szukać .
Spinka

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130
gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - wyszków -dorakami@op.pl
Spinka
Początkujący
01-09-2009, 13:46:00

witam wszystkich serdecznie
ja jestem nowy na forum, choc bole kregoslupa mam od 13 lat (wtedy mialem pierwszy silny bol - choc bylem pewien ze to tylko miesien, duzo wtedy cwiczylem)! ale niedawno dowiedzialem sie, ze bez operacji ani rusz i tak naprawde po rezonansie powiedziano co mi jest.
Chcialbym zapytac czy ktos mial podobnie jak ja - przepuklina dysku miedzy 5 a 6 kregiem, bez ucisku na nerwy i rdzen (na szczescie). Niestety centralna.
Moje pytania to: ile trwa operacja, kiedy mozna wyjsc do domu, ile w kolnierzu trzeba chodzic, kiedy bede mogl prowadzic samochod, kiedy mozna wrocic do pracy, kiedy bede mogl byc wozony samochodem?
Nie mam jeszcze objawow neurologicznych, czasami mam bardzo silne bole klada mnie wtedy w pozycji horyzontalnej, powoduja trudnosci z oddychaniem, choc same plecy pobolewaja mnie non-stop. Bede wdzieczny za podpowiedzi i wskazowki.
3majcie sie ![addsig]
Bartuzi
gość
01-09-2009, 14:39:00

Ja była operowana w szpitalu na saszerów 2 tygodnie( c5-c6 + implant) temu i chętnie podzielę się doświadczeniami z tej operacji i pobytu w szpitalu, są pozytywne i polecam ten szpital, mój adres:dorakami@op.pl gg 3996241.
gość
01-09-2009, 14:49:00

3mamy sIę bartuzi z twojego pobieżnego opisu nie wiele można wywnioskować lecz jeśli chodzi o czas operacji to na jednym poziomie może ona trwać ok 1.5-2 godzin ale róznie z tym bywa wszystko wychodzi na jaw jak już pacjenta sie otworzy czas pobytu to 5-7 dni w szpitalu

Kamilo ja jestem albo nie byłem bez kołnierzowym jedynie przed operacja miałem campa więc do spania i tak go ściągałem więc nie umie się wypowiedzieć na ten temat jak i co odczuwa sie po miesiącu od operacji kazdy organizm inaczej na to reaguje może bardziej doświadczeni pomogą Tobie w tej kwestii Pozdrawiam Janusz
gość
01-09-2009, 18:23:00

Kamilo ja jestem osobą tu na forum która wczoraj zdjęła kołnierz po ponad 2 miesiącach noszenia campa. Jak chcesz wiedzieć więcej na pisz do mnie na piv . O wszystkim napisze pisałam tu tyle razy ze nie chce truć .
Bartuz w szpitalu leży się rożnie ja leżałam chyba najdłużej bo 11 dni ale reszta osób na forum to rożnie w zależności od szpitala i miasta . Moja operacja trwała tylko 1 godz. i powiedział lekarz ze byłam bardzo dobra pacjentka , mój organizm się ładnie poddał i bez kłopotów wymienili mi jeden poziom dokładnie taki jak Ty masz do naprawy . W tej chwili jestem drugi dzień bez kołnierza i jest super.
Kochani jechałam dzisiaj kilka przystanków tramwaje bez kołnierza i było wszystko ok . Odczuwam czasem jakiś dziwne drobne bóliki przy skrętach szyi ale myślę ze to jeszcze potrwa .
Nasi kochani nowi piszcie do mnie na piv służę radą i pomocą.
Renatko wytrzymasz zostało Ci jeszcze 4 tygodnie jak ja dałam radę a wiesz ze było ciężko to Ty dasz napewno .
Pozdrawiam Gosieńka
gość
01-09-2009, 19:52:00

Gosieńko, dzięki za wsparcie w noszeniu Campa, ale za 4 tyg. mam dopiero kontrole i to będzie 6 tyg. noszenia kołnierza, a Ty pisałaś, że nosiłaś go PONAD 2 m-ce!!!!
Dziś właśnie wlazł mi jakiś dziwny ból, znów rwa barkowa , cholercia ciężko się ruszyć, może pozwoliłam sobie na zbyt wiele w machaniu łapkami , mąż mnie ochrzanił i stwierdził, że chyba mnie przywiąże (i nie chodzi tu o seks ), bo nie może mnie kontrolować, co robię, jak on jest w pracy...właśnie dziś poszedł do pracy po 14 dniach opieki nade mną...dzieci do szkoły...uff. wreszcie cisza w domu

Renata
gość
01-09-2009, 20:05:00

Renatko nóż w kieszeni się otwiera jak czytam mąż powinien naklepać na goły tyłek i miał by to usprawiedliwione u księdza że w dobrej wierze sprawił Tobie lanie . a za grzech twojego machania łapkami powinienem nie dać Tobie rozgrzeszenia a o pokucie jeszcze pomyślę .Tym czasem o seksie musisz zapomnieć czyli z seksem jak z seks bombą seks uciekł a bomba została Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: