Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
18-03-2020, 18:29:12

Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru rezygnować ze swoich marzeń i planów choćby miałbym usztywnić całą szyję - życie jest za krótkie i drugi raz się nie powtórzy.
gość
18-03-2020, 18:35:32

po szyi idą następne segmenty
Forumowiczka
18-03-2020, 18:43:56

Gość 2020-03-18 19:35:32
Bez przesady...jest tu wiele osób na forum, które są już po operacji kilka lat i skończyło się na jednym poziomie póki co..
Proszę nie straszyć i to w dodatku anonimowo...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
18-03-2020, 18:59:49

W szpitalu rozmawiałem z człowiekiem, który musiał mieć robione dwa poziomy na raz bo wjechała w niego ciężarówka i dwa dyski wyskoczyły od razu. Już 9 lat po operacji i nic się nie dzieje. Teraz widzę po sobie, że zmiany neurologiczne i zanik mięśni postępuje powoli - jeszcze jakiś czas temu nie zwróciłbym na to uwagi a teraz skłoniło mnie to do podjęcia decyzji o operacji. Wchodzenie po schodach też jakoś lżej mi idzie. Szum i gwizd w uszach też nieznacznie się zmniejszył - może nie jest idealnie ale jednak lepiej.
Forumowicz
19-03-2020, 10:53:50

tltester 2020-03-18 19:29:12
Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru rezygnować ze swoich marzeń i planów choćby miałbym usztywnić całą szyję - życie jest za krótkie i drugi raz się nie powtórzy.
. i tak trzymaj.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowicz
19-03-2020, 11:00:45

Gość 2020-03-18 19:35:32
Gościu- zapomniałeś się podpisać. Aż tak u ciebie źle ?
Początkująca
19-03-2020, 18:31:42

Lucy04..,Bidusia81, Tltester dziekuje za wsparcie, w tych ciezkich czasach koronawirusa
Tltester jak opisujesz ile juz mozesz wytrzymac i zrobic po operacji i ze masz poprawe to naprawde lekarz sie postaral i potem bedzie jeszcze lepiej. A zycie jest po to zeby spelniac marzenia i nie koniecznie musi byc krotkie
Lucy... obys miala racje ze ta operacja nie bedzie mi jeszcze potrzebna. Sila w lewym reku wrocila i nic mi nie ciazy jak u Tltestera. Moge podniesc nawet dzwanek z woda albo obrac pomarancze Tylko musze siedzien prosto, zero garbienia bo wtedy lekko boli miedzy lopatkami. Poza tym po schodach wchodze i schodze bez problemu, kucam, moge lezec na lewym i prawym boku, gdzie wczesniej pojawial sie bol.
Niestety wizyta do prof. neurochirurga na ktora czekalam zostala przelozona ze wzgledu na wirusa i terminy beda przesuniete, o ile narazie nie wiadomo.
Z tego co wiem, operacje lez sa przekladane.
Niestety... sila wyzsza

Czas uzbroic sie w cierpliwosc.
Kiedy widze jak przyroda juz sie budzi do zycia i slonce juz fajnie grzeje to chcialabym tyle zrobic w ogrodzie i na rower wyskoczyc. Narazie nie ryzykuje, wole czekac
A tak wogole odnosnie roweru, to czy jest albo czy bedzie szansa na jazde na rowerze bo takiej operaji, a jesli tak to na jakim? Jaki typ?
Garbienie sie nie wskazane, zatem lepszy bedzie rower na ktorym bedzie siedzialo sie prosto? Czy juz wogole rower pojdzie w odstawke i pozostana spacery?
Rower to moj ulubiony sport, dlatego tak przemyslam jak to bedzie...
Pozat tym, trzeba zrzucic to i owo, bo od tego lezakowania przy ostrych bolach, niestety przybylo tu i tam
Jestem w kropce bo nie wiem za bardzo moge a czego nie zebym sobie nie pogorszyla zanim dotrwam do wizyty
Pozdrawiam
Forumowiczka
19-03-2020, 19:02:02

Ja też myślę cały czas o rowerze nie wiem, czy już w tym sezonie będzie to możliwe...Ale oglądam już rowery, bo mój góral to pewnie pójdzie w odstawkę niestety trzeba będzie ogarnąć jakiś typu miejskiego, holenderskiego...ale to nieważne - grunt żebym mogła jeździć z dziećmi na wycieczki rowerowe no nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowicz
19-03-2020, 19:54:55

EwelaSS 2020-03-19 19:31:42
... a bedzie tak, że będziesz mówiła, że twoim ulubionym sportem był - rower.
Tylko pomyśl, tak na logikę. Po czymś byś nie jechała, rower zawsze ma drgania. Większe / mniejsze ale są. Drgania są najgorszym czynnikiem dla kręgosłupa.
Oczywiście - można jeździć na siłę. W zęby zacisnąć kołek aby znieść ból. Tylko po co samemu się dobijać. Być może, sporadycznie, po równym podłożu, nie za długo można spróbować.
PS. ja przez takie drgania w zasadzie się urządziłem. Kosiłem kosą spalinową. Drgania wchodziły w mój organizm. Na rowerze są o wiele mniejsze ale to ten sam rodzaj drgań.
Początkująca
19-03-2020, 20:38:37

kawo 2020-03-19 20:54:55
EwelaSS 2020-03-19 19:31:42
... a bedzie tak, że będziesz mówiła, że twoim ulubionym sportem był - rower.
Tylko pomyśl, tak na logikę. Po czymś byś nie jechała, rower zawsze ma drgania. Większe / mniejsze ale są. Drgania są najgorszym czynnikiem dla kręgosłupa.
Oczywiście - można jeździć na siłę. W zęby zacisnąć kołek aby znieść ból. Tylko po co samemu się dobijać. Być może, sporadycznie, po równym podłożu, nie za długo można spróbować.
PS. ja przez takie drgania w zasadzie się urządziłem. Kosiłem kosą spalinową. Drgania wchodziły w mój organizm. Na rowerze są o wiele mniejsze ale to ten sam rodzaj drgań.
To mnie kawo postawiles na ziemie z tym rowerem. Ja bez sportu oszaleje. A Ty co teraz robisz zamiast, jak spedzasz czas, jak dbasz o swoja kondycje silowo-ruchowa? Moze nie bedzie tak zle?
Nic, tylko spacerowac jak staruszka mi juz pozostanie (nie obrazajac starszych)?
A tak nie poza tym, przy seksie tez sa wstrzasy i co wtedy?
Moze ktorys Pan sie wypowie?

Jak tu miec przyjemnosc z zycia jak potem ograniczenia pozostaja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Reklama: