Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-09-2009, 12:19:32

Lekarz skacowany po ostrym weekendowym pijaństwie... Nagle wchodzi pacjent, w dodatku w doskonałym nastroju i pyta:
- Panie doktorze, jak tam moje wyniki?
Na to opryskliwie lekarz:
- Ma pan raka!
- Jak to raka? A przecież wcześniej mówił pan, że to tylko kamienie!
- Kamienie, kamienie... A pod każdym kamieniem rak!
Irek
Forumowiczka
17-09-2009, 12:27:35

zanzibar 2009-09-17 13:30:14 Spinko czy szok już minął może trzeba pomocy albo nie daj panie Boże pogotowie internetowe wezwać DZWONILI do mnie z KOMITETU że zaniedbujesz obowiązki a przy okazji i mnie się oberwało i to nie źle że nie wysyłacie zdjęć na fotosik Renata nie dostała jeszcze rozgrzeszenia a juz ma następny grzech lenistwa Z poważaniem Ksiądz po nominacji Prałat Janusz

Jaki szok ? Ten poranny ? Minął już dawno...
Były później kolejne szoki... Nie kłam, że Komitet dzwonił do Ciebie... wszyscy są u mnie i nikt nie dzwonił do nikogo od północy...
Spinka
gość
17-09-2009, 12:50:00

Jaki szok ? Ten poranny ? wink Minął już dawno...
Były później kolejne szoki... Nie kłam, że Komitet dzwonił do Ciebie... wszyscy są u mnie i nikt nie dzwonił do nikogo od północy... cool
Spinka

Ślicznie ślicznie to Ty z tym komitetem nie źle rządziłaś skoro pamięć zawodzi rejestratory już nie działały??????????????Księdza o nie pamięć posądzasz???????????????? Spinko mam nadzieję że na filmie to odtworzysz Pozdrawiam Ciebie Janusz
gość
17-09-2009, 12:57:25

Teraz dopiero do szafki zajrzałem i szok Tyle wina mszalnego wypiliście to nic dziwnego że pamięć zawodzi nie omieszkam 19 października wspomnieć o tym Benkowi na spotkaniu
gość
17-09-2009, 13:11:46

10 przykazań pijaka
Jam spirytus twój,który cię wywiódł ze stanu trzeźwości pełnego nie doli:
1.Nie będziesz miał drinków cudzych przede mną.
2.Nie będziesz lał alkoholu swego nadaremno.
3.Pamiętaj abyś dzień święty oblał.
4.Pij zdrowie ojca i matki swojej.
5.Nie wylewaj.
6.Nie spijaj.
7.Nie mieszaj.
8.Nie rozcieńczaj.
9.Nie pożądaj kieliszka bliźniego swego.
10.Ani żadnej nalewki która jego jest.
Początkująca
17-09-2009, 13:22:25

Zarejestrowałam sie no ciekawa jestem co mi z to wyszło . Będziemy musieli sie przyzwyczaić do nowego forum tylko żeby sie nasze kocane szyjki sie nie zniechęciły . Buziaczki dla wszystkich
Forumowiczka
17-09-2009, 14:16:32

Nie wypowiem się już w kwestii 10 przykazań...
Może to niepotrzebne ale napiszę... jeżeli chcecie cytować, należy przed napisaniem kolejnego komentarza kliknąć na ikonkę z niebieską strzałką - w prawym górnym rogu...
Otworzy się "okno komunikacji" z cytatem...

Czy nie ma podglądu tematu podczas pisania wiadomości, czy to ja nie widzę ?

Spinka
gość
17-09-2009, 16:10:37

Witam wszystkich dyskopatowiczow:)Mam na imie Ewa.Jestem nu nowa,ale podobnie jak wszyscy tutaj mam problem z kregoslupem.Mam 32 lata,od 6 choruje na dyskopatie ledzwiowa, ale zdecydowanie bardziej dokucza mi szyja c5/c6,c6/c7.po poradach 3 neurochirurgow jeden werdykt,implant ruchomy szyjny na poziomoe c6/c7 zalozono mi tego rioku w czerwcu.Miejsce zabiegu to WCM opole-neurochirurgia.Powod operacji przepukliny szyjne z uciskiem na korzenie itp.obecnie jestem po 3 miesiacach od zabiegu,mam bole barkowe,szyjne,dretwienie reki prawej,ogolnie zle samopoczucie,czasem bol glowy.Zglosilam lekarzowi moje problemy,po wykonaniu rtg czynnosciowego odc szyjnego (z glowa w przod i z glowa odchylona do tuylu,) lekarz najpierw stwierdzil ze zalozony implant przyb pochyleniu do przodu dziala ,ale gdy glowa jest odchylona do tylu nie dziala.potem jednak szybko sie z tej teorii wycofal twierdzac iz to moze bole przeciazeniowe,badz efekt przepukliny na poziomie c5/c6.rece mi opadaja,rechabilitacja nie przynosi efektu.mialo byc tak pieknie:(.Co o tym sadzicie.
gość
17-09-2009, 16:36:33

Droga Ewo czy ten lekarz nie mówił by zrobiono ponowny rezonans by zobaczyć co tam się dzieje? Dobrze było by byś skonsultowała to zdjęcie czynnościowe z dobrym neurochirurgiem i nie koniecznie tym który Ciebie operował będziesz miała pewien pogląd na twój stan zdrowia i może uzyskasz konkretna odpowiedź na pytanie co tam sie dzieje
Początkująca
17-09-2009, 17:14:37

Droga Ewo tak jak radzi Janusz skontaktowałabym sie z innym lekarzem i to jak najszybciej .

Dzisiaj wieczorem zaliczam pierwszy prawdziwy spacer z psem , trochę sie boję aby mnie nie szarpnął .Kawał zbója z niego i lubi walczyć z dużymi rasami , małych psów boi sie jak ognia i ucieka . Spacer mam jeszcze jutro cały dzień bo mąż wyjechał na slub siostry córki.

Słuchajcie chyba przez nas zostało rozbudowane to forum bo jesteśmy aktywni i to bardzo. Miłęgo wieczoru . Gosieńka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: