Witam jako wtórna nówka w świecie kołnierzowców . Całe przedpołudnie biłam się z myślami od kiedy wystartować z noszeniem golfu ale zalecenie neurochirurga rzecz święta-szybciej zacznę , szybciej skończę . Dziwna sprawa -kołnierz diagnostycznie ale jak mus to mus , najtrudniej będzie w pracy .
To na pocieszenie dla Koleżanek , które już odliczają dni do zdjęcia po operacji ,Wy z konieczności ja na na chłodno na ok. 3 tygodnie .
Dla mnie spotkanie przy małym co nieco nieco też odpowiednie ,pozostaje kwestia wyboru miejsca .Ze względu na komfort dojazdu dla wszystkich zainteresowanych chyba najlepiej żeby było było to ścisłe centrum?
Apetyt na spotkanie w większym gronie rośnie , ze Spineczką mamy już kolejne za sobą i jest coraz radośniej .Oj będzie się działo

WANDECZKO na Twoim miejscu neurologowi zadałabym tylko jedno pytanie -jeśli nie operacja to jaki rodzaj leczenie proponuje w zamian .Jeśli szczęśliwie jeszcze nie masz mielopati to masz na nią czekać i doprawidzić się do kalectwa wielonarządowego .
Z opisu wynika ,że masz ubytki neurologiczne , to dzwonek ostrzegwczy . O może jeszcze drugie pytanie -na czym według neurologa polega niebezpieczeństwo wynikjace ze stabilizacji wielopoziomwej i w czym jest wieksze od destrukcyjnego wpływu obecnego stanu?
Na forum jest kilka osbób po stabilizacjach wielopoziomowych między innymi ja .Mimo tego ,że nadal zmagam się z bólem nie wróciłabym do stanu z przed operacji ( przeszłam dwie ) właśnie ze względu na objawy neurologiczne .Odyskałam sprawność i bezpieczeństwo wynikjace z odbraczenia struktur nerowowych.
Znajdź neurochirurga specjalizującego się w operacjach kręgosłupa i zdaj się na jego opinię .
RENTKO ja wystapiłam o ustalenia stopnia po drugiej operacji .Z wnioskiem złożyłam kserokopię wszystich dostychczasowych dokumentów. Doktor na komisji przyjazna , zwracała szczególną uwagę na dokumentację rehabiliatcyjną , głównie wywiad .Sugestia o umiarkowanym stopniu na stałe , rzut oka na datę urodzenia -jestem za młoda do przyzania na stałe , tym razem na dwa lata z zaleceniem kontynuacji .Zobaczymy czy na wiosnę będzie taka sama łaskawość. Napisze Ci kilka rad na priv.
Kończę na dziś twórczośc pisarską , kurcze odwykłam od chomąka idię wyluzowac szyję w pozycji relaksowej
SPINECZKO ,wystukaj proszę tego oczekiwanego @ ku ukojeniu moich skołatanych

chociaz dziś juz zncznie lepiej .Oswajam temat , blokada wstepnie umowóna spawy się toczą
Pozdrawiam Zosia