vika 45 twoja plaża niezła ale tam u nas to od 100m i więcej zatem to najszersza plaża w europie jest , że tak powiem niemających sobie równych-ale to tylko moje zdanie........
Piotrze19, Ty jak zwykle na posterunku i świetnie ;))))) Zdjątka - rewelacyjne;) Nie widać coś Cwiety7, ciekawa jestem jak on tam. Mam pytanko. Staram się stosować ABC szyjek, ale zastanawia mnie jeden zapis "nie krzyżować nóg". Dlaczego nie wolno? Jestem prawie dwa miesiące PO. Pozdrawiam wszystkie Szyjki, Dora
DoRe krzyżowanie nóg powoduje zmianę - wykrzywianie kręgosłupa najbardziej w odcinku lędźwiowym a na inne odcinki też ma to przełożenie. Dla mnie nie jest to takie proste ,często jak siedzę łapię się na tym. 😐 Pozdrawiam, Kamila
Tak myślałam Kamilko, ale nie docierało do mnie, że to ma aż takie znaczenie. Człowiek siedział tak całe życie i teraz nagle musi przestać, bo sobie szkodzi. To trochę jak walka z nałogiem, robimy coś odruchowo i nawet się nie spostrzeżemy a już nóżka na nóżce jest;( Pozdrawiam cieplutko, Dora
Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było z przyczyn technicznych. Mój komputer był w przeglądzie a potem długo zastanawiałam się nad własnym hasłem do zalogowania się na tym forum. Grajur Wczoraj byłam na kolejnej wizycie u neurochirurga. Dostałam kolejne skierowanie na rehabilitacje, skierowanie na kontrolny rezonans magnetyczny oraz zwolnienie do 3.12.2015 . Kolejna wizyta u neurochirurga 1.12.2015 a 10.12.2015 mam ustalony termin na kontrolny rezonans magnetyczny po operacji. Funkcjonuje w miarę normalnie, samochód prowadzę bez żadnych oporów nawet po tak ruchliwym i zatłoczonym mieście jak Kraków. Planuje że pod koniec grudnia lub na początku stycznia wrócę do pracy ale to jest uzależnione od wyników rezonansu. Oczywiście staram się przestrzegac ABC szyjek ale drobne prace w domu typu gotowanie, mycie garów, sprzątanie (oczywiście bez okien) nie stanowią dla mnie problemów. Ręka lewa niestety boli i nie jest ważne czy coś robię czy nie. Wczoraj lekarz wyjaśnił że widocznie ucisk na nerw był zbyt długi i nerw może się nie odbudowac. Myślę jeszcze o igłoterapii w poradni bólu. Zaczynam kompletowac wniosek o sanatorium. Pozdrawiam wszystkich Roana
Mój problem to ucisk na korzenie C5-6-7. Zauważyłem, że wystarczy nacisk na szyję z tyłu np. przyjazne przywitanie się z kimś, aby gwałtownie nasiliły się objawy czyli drętwienie szyji, palców itp. Czy to może jakieś więzadła ??? wiem wiem, najlepiej nie naciskać i nie witać się :)