witam wszystkie szyjki w Nowym Roku,
mój stary rok nie poddaje się i zaatakował mnie przeziębieniem, daje mi popalić. Najbardziej obawiam się czy przy kichaniu i potwornym kaszlu moje implanty się nie przesuną. Nie daję się mu, spędziłam nowy rok ze znajomymi niestety jeszcze nie na wielkiej sali, tylko w domowym zaciszu.
Co do zwolnienia to ja dostawałam od neurochirurga z prywatnej praktyki , ale jeszcze przed operacją. Teraz jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym i 11.01.2013 idę na komisję jestem ciekawa czy mnie cudownie uzdrowią?
Prawdą jest że każde zwolnienie było sprawdzanie przez ZUS, co miesiąc. Nawet dwa razy pani orzecznik cudownie mnie uzdrowiła, ale lekarz tylko ....... i wypisywał nowe. ZUS jest tak wspaniale zorganizowany, że sprawdził ostatnie zwolnienie a ja już miałam przyznane świadczenie.
Adamie, u mnie bóle zaczynały się w mostku i wychodziły łopatkami jak tylko się spionizowałam parę godzin. A zaraz po operacji to myślałam że dostałam zawału, tak bolało. Pięć tygodni po operacji pojechaliśmy do szpitala -100 km bo strach miał wielkie oczy. Bóle są ale mniej intensywne, czyli normalka. Bądź cierpliwy, wszystko się stopniowo wycofa. Tak jak pisała Asia, musimy uważać i pamiętać, że nasz kręgosłup jest osłabiony i potrzebuje większej troski.
Piotrze widzę że wstąpił w Ciebie nowy duch, to dobrze. Napisz proszę dlaczego rodzinny chce wykonywać USG żył szyjnych? Nasz stan będzie się zmieniał jak w kalejdoskopie, czy to nie za wcześnie. Samopoczucie, dobre szkoda biegać i robić badania, które w tym momencie mogą być niepotrzebne. Jak byś się dalej kiepsko czuł to rozumiem.
Co do wiedzy rodzinnych, to jest ona różna. Mój mąż poszedł po opiekę na mnie ( należy się 14 dni w roku na członka rodziny) , a pani oczy jak pingpongi, po co? W wypisie jest napisane "spionizowana w 1 dniu po operacji" czyli zdrowa. W wypisie miałam również "wymagana opieka osoby drugiej" i pani łaskawie wypisała L4. Ta informacja dla szyjek PRZED operacją, aby wasi małżonkowie mogli skorzystać z tej formy. Dla mnie było to bardzo ważne bo po operacji czułam się kiepsko.
Pozdrawiam