Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
24-05-2012, 20:47:52

I jak fajnie się zrobiło na tym forum serce i dusza się raduje talenty wychodzą same a wy się chowacie
Nie tylko dyskopatią człek żyje
tylko dyskopatia żyje wśród nas
na co nam bolączki i smutki
na co stresy i frazesy
na co góry leków
co nam nic nie dają
kiedy mamy siebie
u nas jak by w raju
wszyscy się radują
a inni śpiewają
tak wam miłej nocy
życzę moi mili
byście się radośnie
rano obudzili
ks Janusz
Początkująca
24-05-2012, 22:09:20

Koleżanki i Koledzy, bardzo dziękuję Wam za życzenia
Jestem pod wrażeniem twórczości rodzącej się na kolanie Albo nie, na kążku międzykręgowym Nieważne czy na sztucznym, czy prawdziwym Jesteście doskonali Proponuję stworzenie stałego kącika o nazwie "wesoły krążek" czy "z krążkiem lub bez wyraź się", czy jeszcze innego, bo nie o nazwę tu chodzi i rozwijanie młodych talentów, a przy tym regularne umilanie naszego, jakże często, bolesnego losu.
Pozdrawiam.
Joa
Joa
Forumowicz
25-05-2012, 04:43:49

Joa (Młode talenty?) mój Boże kiedy to było zostało ino e ba i żeby to był jeden krążek ale w moim wypadku to twórczość zardzewiałego robokopa
Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
- Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
- No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chcichrają na całego!
| Strona 1 | 2 3 4 | Następne z kategorii: Emeryci i staruszkowie » | Zobacz inne kategorie »
Emeryci i staruszkowie - Gerontologia - kawały o emerytach i staruszkach
Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
- Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
- No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chcichrają na całego!
Wyślij dowcip | Ocena: 3.2 | Oceń!
Stara wdowa i wdowiec spotykają się od pięciu lat. Facet w końcu zdecydował się jej oświadczyć. Szybko odpowiedziała: "Tak". Następnego ranka facet się budzi, ale nie pamięta, co odpowiedziała! Zastanawia się:
- Była uszczęśliwiona? Chyba tak. Nie. Wyśmiała mnie.
Po godzinie daremnych prób przypomnienia sobie, jak to było, dzwoni do niej. Zawstydzony przyznaje, że nie pamięta jej odpowiedzi na propozycję małżeństwa.
- Och - odpowiedziała - Tak się cieszę, że dzwonisz. Pamiętałam, że powiedziałam "tak", ale zapomniałam komu...
Wyślij dowcip | Ocena: 4.2 | Oceń!
Przychodzi 90 letnia staruszka do sex-shopu i mówi:
- Poproszę ten wibrator!
- Proszę pani - odpowiada sprzedawca - lepiej by babcia do kościółka poszła, pomodlić się...
- Ale ja chodzę, chodzę, synku! Tylko już nie mam się z czego spowiadać!
Dentysta spostrzegł, że jego następna pacjentka, staruszka, bardzo się denerwuje i postanowił ją czymś rozbawić, kiedy zakładał rękawiczki.
- Czy pani wie, jak się robi rękawiczki? - spytał.
- Nie - odpowiedziała.
- Cóż - powiedział - w Meksyku jest budynek z wielkim zbiornikiem lateksu, a pracownicy o różnych rozmiarach rąk podchodzą do niego, zanurzają w nim ręce, suszą je i zdejmują gotowe rękawiczki odkładając je w odpowiednie pudełka.
Nie uśmiechnęła się ani trochę.
- No cóż, próbowałem - pomyślał sobie.
Pięć minut później, na początku delikatnego borowania, staruszka wybucha śmiechem.
- Co panią tak śmieszy?
- Właśnie sobie pomyślałam, jak są robione kondomy!

Miłego dnia
ks Janusz
gość
25-05-2012, 07:04:57

Witam, wszystkiego najlepszego dla wszystkich którzy w dniu dzisiejszym obchodzą imieniny, urodziny, rocznicę ślubu, rozwodu itp. Miłego dnia.
Myślałem, że po wczorajszym pisaniu mod mnie zbanuje i się dzisiaj nie zaloguje, ale wyrozumiały z niego człowiek, lub kobieta.
Kolejny dzień rehabilitacji, prysznic i zasuwam do swojego miejsca cudów.
================================
Czuje się odlotowo
Orzeł Biały
================================
Miłego, Irek
krak62
Wtajemniczona
25-05-2012, 07:07:24

Asie.Joasie,Joanny...wszystkiego co Najlepsze życzę..
ZDROWIA,Zdrowia i jeszcze raz zdrowia...a jeżeli już zabrakło to Dni bez bólu...!!!
Sciskam Was Kochane MOCNO***...na ile pozwolą moje słabe łapy:(((...
WIelebny..za cóż mi dziękujesz?....przecież tak powinno być..!!!...Pomagać sobie...Czuję sie trochę niezręcznie...Bo w jaki sposób ja mam WAM dziękować?....
Piszę od dawna,że gdyby nie TY, Zosieńka,Ania,Spinka...i jeszcze wielu..wielu innych - Wasze wsparcie kto wie jakby moje życie wyglądało?.....:((....
Dzięki!!!....
Musimy chyba pomyśleć o jakimś konkursie poetyckim?:))...Jesteście świetni!..
Od zawsze ubolewam nad moim pisaniem:((..Nic nie potrafię..nawet porządnego zdania skleić....
Ale czytać Was....mogę codziennie!...Podziwiam i troche zazdroszcze..:)))
Miłego dnia...
Halina z mielopatią...
Halina z mielopatią...
gość
25-05-2012, 07:25:19

krak62 2009-10-06 09:49:19 14- księga SZYJEK
Kręgosłupie! Szyjko ty moja! ty byłeś jak zdrowie,
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto ma dyskopatię. Dziś piękność twą widzę w całej ozdobie
Trzymam w ręku opis MRI, i tęsknię po tobie.
Neurochirurgu co bronisz ludzi zdrowia
Ostrym skalpelem ratujesz nam życie,
Nie kochaj tylko Kasy Chorych,
Bo gdy ofiara martwą podniesie powiekę
I jak małe dziecko powróci do zdrowia
To skopie tobie tyłek, taka nasza rola.
Nie każdy miał zabieg, niektórzy czekają,
I mogą iść pieszo do Twych świątyń progu
Za udany zabieg podzię***ć Bogu.
Zaczął się zjazd Szyjek, koncert rozpoczęty,
Muzycy kończą stroić swoje instrumenty.
Już naprzeciw księżyca gwiazda jedna, druga
Jest ich tysiąc, już milion nad głowami mruga.
Szyjki - płeć piękna niczym księżne z bajki.
Różowe mają lica tudzież takie majtki.
Szyjki - płci przeciwnej, przystojni panowie
Panem Tadeuszem zaczęli pić zdrowie (pięknych kobiet)
Są tam same gwiazdy Zosia, Gosia, Spineczka, Ela,Bożena, Tamara jest tam ich tyle że już nie pamiętam.
Panowie jak przystało bawią Panie pięknie,
Przy nie jednaj rozmowie serduszko jej pęknie.
Gra nam dziś Marysia, Marysia Rodowicz swój wielki przebój "Niech żyje bal Szyjek"
Na koniec z trzaskiem sali operacyjnej drzwi na wściąż otwarto,
Wchodzi Neurochirurg w czapce i z głową zadartą,
Nie wita się i miejsca za stołem operacyjnym zajmuje,
Bo neurochirurg występuje w nowym charakterze
Rzeźnika, skalpel ma na znak urzędu,
I z tym skalpelem z kolei, jak mistrz obrzędu,
Wskazuje wszystkim miejsca i zadania,
Naprzód, jak najpierwsza anestezjolog,
Instrumentariuszka wzięła zaszczytne miejsce,
Obok po prawej stronie asystent Neurochirurga,
Na lewej siadł ordynator -obserwator,
Śród nich stażysta, lekarze,dalej inne panie,
Stają porządkiem, gdzie Neurochirurg ukaże
CZŁOWIEK czy człowiek
CHOROBA czy choroba
CIERPIENIE czy cierpienie
ŚMIERĆ czy śmierć
ŻYJMY chwilą dnia codziennego
Co było złe nie wracajmy do tego
Piszcie dalej, może zdobędziemy Nobla.
krak62
gość
25-05-2012, 07:36:30

krak... ale wyrozumiały z niego człowiek, lub kobieta
Irek ale sobie grabisz...! Toż to jawna dyskryminacja!
No dobra, leć teraz do swojego miejsca cudów (na zdrowie), a potem zrobimy Ci dodatkową terapię
Halinko, buziaki poranne przesyłam Ci, trzymaj się, zaglądaj i pisz wszystko co Ci w duszy gra! To pomaga!
A "Dziękować nigdy nie jest za wiele" - tak mówił St. K.W.
Miłego, spokojnego dnia
ps. Wielebny, rozwijasz się poetycko coraz bardziej
Na razie twórzmy a potem urządzimy festiwal radosnej twórczości
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
gość
25-05-2012, 08:20:16

Drogie szyjki pojawił się kłopot u mnie hmm...Byłam umówiona na "odrosty" z panią fryzjer i nie zrobiłam. Mycie włosów na tym "podajniku" z mocno wygiętą szyją mnie przeraziło. Czy słusznie? Jeśli czytają mnie szyjki płci żeńskiej to poproszę o podpowiedź co zrobić? Z góry dziękuję.
Na wesoło:
Mężczyzna znudzony bezowocnym poszukiwaniem kandydatki na żonę w realnym świecie zdecydowała się na anons w prasie o treści "szukam żony" i ku jego zdziwieniu otrzymał bardzo dużą ilość odpowiedzi - głownie o treści _ weź Pan moją.
Mąż do żony - Kochanie wyczyściłaś moje spodnie?
Taak....odpowiada żona.
A marynarkę wyczyściłaś?
Taak....
A buty?Coooooo!!!??? One też mają kieszenie!!!???
Forumowicz
25-05-2012, 08:26:07

No cóż anTosiu Mogę odpowiedzieć jedynie tak.
Poezja jak sen i wiara
poezja jak myśli i kara
za co nas każesz poeto
za co się trudzisz na marne
płonne te wiersze twoje
gdy nikt i tak ich nie przeczyta

Droga anTosiu festiwal radosnej twórczości gdy trzeba czasami płakać , lecz masz racje więc stawiasz kolację
Halinko droga gdyby nie Ty to stał bym jeszcze Bóg wie ile w tej kolejce to Dzięki Twojej dobrej duszy i wielkiemu sercu nie stałem . Więc wdzięczny jestem Tobie i Dziękować nigdy za wiele
ks Janusz
Forumowiczka
25-05-2012, 08:48:55

Oj,Ireczku ależ podróż sentymentalną zapodałeś
Ileż to już lat
Przebalowaliśmy na gościnnym parkiecie Medforuma Sylwestra z toastami i insze okoliczności radosne
Wspieramy się i w tych smutnych,bardzo osobistych.
Zameldowałam się tu od pierwszego postu jeszcze jako anonim.
Minęły 4 lata ,szyja zdrowa a ja z tym pokoikiem rozstać się nie mogę.
Tak mnie na sentymentalnie wzięło
Irek, trzymaj w zandrzu tą zakopiańską chatę, może w końcu uda nam się skrzyknąć w wielkiej szyjkowej rodzienie
Tradycyjnie kojącego słoneczka Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: