Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-08-2022, 08:07:41

Witam wszystkich. We wrześniu będę miała operację kręgosłupa szyjnego- implanty. Podpowiedzcie proszę na co mam się przygotować po operacji i wyjściu ze szpitala. Czy w domu będę mogła wszystko robić? Mam szkolne dziecko- czy będę w stanie odprowadzać do szkoły? Jak długo nosi się kołnierz? Dziękuję za wszelkie informacje.
Początkująca
19-08-2022, 15:21:50

.
Początkująca
19-08-2022, 15:23:38

agnieszka197311 2022-08-19 17:21:50
Hej, ja mam za 10 dni, więc póki co nie doświadczyłam, ale wertuje forum i jest to kopalnia wiedzy, warto poczytać. Poza tym spektrum odczuć PO jest bardzo szerokie, są osoby które bardzo szybko wracają do normalnych aktywności, a są takie którym zajmie to sporo. Znajomy zaczął żyć normalnie włącznie z prowadzeniem auta po 4 tyg ( za zgodą lekarza). Chyba im mniej dolegliwości przed tym szybszy powrót do zdrowia ( na to liczę, bo jestem prawie bezobjawowa). Jakie Ty masz dolegliwości? Dziecko myślę że spokojnie będziesz mogła odprowadzac, chodzenie wskazane, byle dziecko niosło plecak z książkami samo. Kołnierz czy w ogóle zależy od osrodka, ja będę mieć zabieg w Krakowie i tu dr Chrzanowski wręcz zakazuje Poza przebywaniem w komunikacji miejskiej czy aucie
gość
21-08-2022, 06:20:07

Witam. Moje dolegliwości są typowe: drętwienie rąk, ból ramion, ból szyi czasem taki jakby ktoś wbijał coś ostrego, bóle migrenowe, które liczę, że po operacji miną lub będą słabsze. Życzę powodzenia na operacji.
Początkująca
27-08-2022, 16:52:21

Chyba wymiękne, nie dam rady...
Forumowicz
28-08-2022, 17:39:31

agnieszka197311 2022-08-27 18:52:21
Chyba wymiękne, nie dam rady...
Spoko, nawet nie wiesz, że dasz radę. Kużdy da .....
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
28-08-2022, 18:11:02

Spakowana jestem, ale nerw jest ogromny. Myśli od tych po,ytywnych do "a jak *** uszkodzą rdzeń, albo się nie obudze". Rollercoster...
Początkująca
28-08-2022, 18:24:21

To ja, tam wyzej
Początkująca
29-08-2022, 12:23:06

agnieszka197311 2022-08-28 20:24:21
To ja, tam wyzej
Miałam to samo. Leżałam już na stole operacyjnym i zastanawiam się czy nie zrezygnować;)
Będzie dobrze, trzymma kciuki :)
Daj znać jak już będzie po
Początkująca
30-08-2022, 07:36:20

Gość 2022-08-28 20:11:02
Spakowana jestem, ale nerw jest ogromny. Myśli od tych po,ytywnych do "a jak *** uszkodzą rdzeń, albo się nie obudze". Rollercoster...
Hej. Daj znać jak poszło.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: