Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
28-01-2021, 19:45:13

Daagula też już mam ćwiczenia na macie nadal mam słabe ręce i szyję ale cwiczymy ćwiczymy!
Robisz podpory i podnoszenie głowy czy coś innego?
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
28-01-2021, 20:03:32

Robię podpory, podnoszenie głowy też i jeszcze rozciąganie. Mam też cwiczenia na nerw łokciowy. Nie jest łatwo, ale z dnia na dzień coraz lepiej 😁 jak mi pokazywał i chciałam zrobić jeden podpór to mi się tak ręce zaczęły trząść po chwili hihi ledwo się utrzymałam 🙈
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Forumowiczka
28-01-2021, 20:06:47

Ćwiczymy, ćwiczymy dziewczynki Ruch to zdrowie ja szaleje codziennie z taśma, super sprawa i wzmacnia mięśnie. Na początku było ciężko ale jest coraz lepiej, nadal oczywiście na leżąco. Z łóżka zrobiłam sobie jedna wielka mate. Super robi przesuwanie głowy do ramienia, jak wahadło. Szyją ciągnie ale przez to się rozluźnia, super.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowicz
28-01-2021, 21:26:33

Dorka1616 2021-01-28 21:06:47
Ćwiczymy, ćwiczymy dziewczynki Ruch to zdrowie ja szaleje codziennie z taśma, super sprawa i wzmacnia mięśnie. .
Dorka, taśma to taki pikuś. Jest zima więc pochwal się ile razy byłaś na nartach.
U Ciebie górek sporo więc problemu niet.
( ja miałem godzinę na nogach. Udawałem, że jeszcze nie zapomniałem).
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
28-01-2021, 21:27:31

Dorka zgadza się. Wahadło jest super, fizjoterapeutka mi robiła na początku na leżąco a teraz robię to na siedząco też. Fajnie jak się szyja naciąga i rozluźnia po czasie.
Jeszcze ogólnie jestem słaba, bo i przed operacją nie mialam ruchu i nadal często muszę się kłaść ale z dnia na dzień już czuć różnicę.
No i oczywiście lędźwiowy pobolewa ale widzę, że każdy ma z tym problem
Daagula ja na początku to myślałam, ze nie dam rady klęknąć nawet na matę żeby się rękami podeprzeć hehe
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowicz
28-01-2021, 21:31:20

Nat81 2021-01-28 13:42:40
Chodze do psychologa i psychiatry. Ale bolu dyskopatii mi to nie zabierze.
Napisałem na priv.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
28-01-2021, 22:46:40

Daagula, dlaczego ćwiczysz nerw łokciowy?
Forumowiczka
28-01-2021, 23:03:29

Kawo... powiem ciekawostkę, nigdy nie miałam przypiętych nart do nóg Nie moja bajka, ja z tych cieplolubnych. Zima dla mnie to ciepły kocyk i dobra książka
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
29-01-2021, 07:17:34

Gość 2021-01-28 23:46:40
Daagula, dlaczego ćwiczysz nerw łokciowy?
Czasem boli mnie jeszcze reka, w nocy drętwieją czasem palec serdeczny i najmniejszy. Przepukliny ani żadnych zmian na C6 C7 nie mam. Fizjoterapeuta uważa, że to nerw łokciowy, tym bardziej że mi się ból często kumuluje w lokciu, dał ćwiczenia, nie zaszkodzą a zobaczymy czy pomogą. Nie ukrywam że widzę lekką poprawę.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
29-01-2021, 15:29:10

Gość 2021-01-28 17:10:51
Ja w poniedziałek mialam wizytę u neuro.
Dostałam skierowanie na angio TK tętnic szyjnych, kręgowych i w głowie. Mam też skierowanie do laryngologa i okulisty. Nadal nie mam zgody na rozpoczęcie rehabilitacji, bo lekarz od rehabilitacji chce wiedzieć, co z implantem i z czego biorą się te bóle głowy, oka, ucha i przełyku. Pojawił mi się też refluks. ☹️
Na tym forum w 2009 toku była Pani, która miała nick Dakarda. Miała po operacji, niby udanej, objawy bardzo podobne do moich. Potem okazało się, że po operacji wystąpił szereg powikłań, w tym zespół Hortona, o ile dobrze pamiętam nazwę oraz nastąpiło rozwarstwienie tętnicy szyjnej. 😯
A najlepsze jest to, że operatorem była m. in. Pani, która operowała także mnie.
Jestem załamana. Dół psychiczny i fizyczny.
AlusiA68
Alusia, jestem z Toba myslami. Wiem co to znaczy bol psychiczny i fizyczny jednoczesnie. Wolalabym jedno albo drugie. Wiedz, ze rozumiem Twoj bol.
Ja mam te bole co opisujesz bez operacji. Szyja unerwia tez oczy, przelyk, etc. musi byc gdzies nacisk.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: