Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-01-2021, 09:22:08

Operację mam mieć w Gdańsku w UCK. Kiedy .... Dobre pytanie. W poniedziałek byłam na wizycie u ordynatora i powiedział, że sprawa pilna i w ciągu 10 dni zadzwonią, żeby się zjawić na oddziale. Ale już raz tak mówili....w listopadzie....
Z tym samochodem to mnie zalamaliście. Mieszkam w takim miejscu że bez samochodu ani rusz - praca, przedszkole, szkoła, sklep - wszędzie trzeba autem jechać. Do tego mam nową pracę i umowę tylko na rok....
Forumowiczka
21-01-2021, 09:27:47

Wiem, że jest ciężko ogarnąć to wszystko po zabiegu ale musisz oduscic te kilka tygodni. Najpierw zdrowie a potem reszta. To nie wizyta u stomatologa, to jednak zabieg na kręgosłupie. Jeśli nie zadbasz o siebie w pierwszym okresie to nie będzie wesoło. 17
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkująca
21-01-2021, 10:46:16

Jak to jest z tym wchlanianiem sie przepukliny? Podobno sa takie teorie przy ledzwiowym, nie wiem, czy w szyjnym to tez jest mozliwe. Czytalam tez, ze jak jadro miazdzyste sie wylalo, to nie ma szans na wchloniecie.
Jutro ide na MRI, zeby sprawdzic, czy cos sie zmienilo od tych 5ciu miesiecy. Ale boli mnie bardzo, wiec nie sadze, ze wynik bedzie lepszy.
Zobaczymy co tam bedzie.
Forumowiczka
21-01-2021, 10:55:24

Słyszałam, że jest możliwość wchłonięcia przepukliny. Zdarza się to ale rzadko i trwa to bardzo długo i pewnie zależy też od wielkości przepukliny. Nawet mi lekarz na pierwszej wizycie powiedział,że to jest do leczenia operacyjnego ale mogę spróbować rehabilitacji bo niewielki procent przepuklin się wchłania. Od czego to zależy niewiem, ale słyszałam o przypadkach, że przepuklina się wchłaniała w szyjnym też. Z tym, że jeśli są duże uciski i duże dolegliwości to niewiem czy jest sens czekać. Ja czekałam rok a zamiast się poprawić to się pogorszyło. Gdzieś tu na forum kiedyś czytałam, że u kogoś w ciągu roku cofnęła się przepuklina o 1mm,niewiele ale jednak.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
21-01-2021, 14:36:00

Moje dolegliwosci tez sie nasilily niestety. A kazdy rehabilitant czarowal mnie tym magicznym wchlonieciem. Boje sie operacji strasznie, ze bol bedzie gorszy albo ze w ogole zejde i sie juz nie obudze po tej narkozie.
Początkująca
21-01-2021, 14:48:57

Ja jestem troche niepogodzona z ta choroba. W lipcu jeszcze nie mialam zadnych objawow. To sie stalo tak nagle! Ja nie mialam pojecia co to jest dyskopatia jeszcze w zeszlym roku. Bardzo ciezko pracowalam. Nie woedzialam, ze pracuje sobie na te przepukliny.
Forumowiczka
22-01-2021, 09:58:32

Niestety wiele ludzi nie wie nic o chorobie dopóki ich to nie spotyka. Nie zdajemy sobie sprawy, że sobie szkodzimy a dowiadujemy się o tym już za późno.
Nat81 i jak rezonans?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
22-01-2021, 15:12:56

Daagula 2021-01-22 10:58:32
Niestety wiele ludzi nie wie nic o chorobie dopóki ich to nie spotyka. Nie zdajemy sobie sprawy, że sobie szkodzimy a dowiadujemy się o tym już za późno.
Nat81 i jak rezonans?
Mam dopiero go o 19tej. Na opis pewnie poczekam troche.
To prawda z tym, ze nie zdajemy sobie sprawe. Ja jestem jeszcze mloda, zbyt mloda na takie dolegliwosci. Tak wiec w zyciu bym nie pomyslala, ze cos takiego mnie spotka. Ja dopiero koncze 40tke w tym roku , a kregoslup mam jak kobieta po 50tce. Masakra! Pracowalam 15cie lat zagranica w ciaglym stresie. Duzo dzwigalam. I teraz sa tego skutki.
Forumowiczka
22-01-2021, 15:16:50

Mi w tym roku stuknie 32 a już po operacji jestem. No ale jak trzeba to trzeba. U mnie na wyniki się czeka góra dwa dni, a teraz to można odebrać online.
Wtajemniczona
22-01-2021, 20:10:59

Ja też byłam sporo przed 40- tką kiedy szlam na operację. Tyle że u mnie najbardziej przysłużył się wypadek samochodowy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: