Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-04-2014, 20:08:14

Azusia
Możesz spróbować pod kolana podłożyć poduszkę. To odciąża lędźwiowy w leżeniu na plecach. W szpitalu tak mi lekarz powiedział i mój fizjo to potwierdził. Barki też trochę mniej wtedy bolą. U mnie przynajmniej działało
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
14-04-2014, 20:16:36

A ja mam dużą narożną sofę z b. dobrym materacem, też z uwagi na to, że w dzień na niej siedzę. Poczytaj ogólnie o materacach i staraj się celować wtedy w taką sofę. Mi kilka lat temu się udało. Wersalka może nie spelniać dobrze funkcji tego by miejsce spania było zupełnie płaskie no i dość szerokie...Poduszka to oczywiście podstawa, najlepiej dobrana przez fizjoterapeutę i z pamięcią (memory).
Co do lędźwiowego to rzeczywiście ruch, podczas leżenia można nogi na taborek (kąt 90 st.) tak zwana pozycja odciążeniowa...warto spróbować.
Wtajemniczona
14-04-2014, 20:21:18

W IKEI są sofy, do których dobiera się materac. Materace tam też są różnedo wyboru. Zerknij na stronę. Znajomi mają BEDDINGE czy coś takiego i są zadowoleni, choć co prawda kręgosłupy mają zdrowe
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
14-04-2014, 20:52:59

Hej, dzisiaj zimnica w Warszawie okrutna!
Materac, tak jak piszą doświadczeni: półtwardy. Ja też mam z ikei i jest ok. Poduszkę ortopedyczną kupiłam w yusku. Po kilku dniach przyzwyczaiłam się do spania na niej.
U mnie dzisiaj 7 tygodni po. Byłam na trzecim masażu. Fizjo trochę mi szyję też macał, pracuje na neurochirurgi, chyba wie co robi? Czy to możliwe, że po masażu czuję się jak obita i trochę jakby gorzej, przez to, że rozluźniają się spięte od Bóg wie jak dawna mięśnie?
Fizjo mówi, żeby ćwiczyć odcinek lędźwiowy na piłce. Podał mi zestaw ćwiczeń. niektórych w życiu nie wykonam, chyba, że po roku codziennego ćwiczenia.
Ale inna fizjo ( reabilitująca metodą Vojty), którą znam ze wzgedu na dzieci, powiedziała, że absolutnie żadna piłka. Poszukam chyba trżeciej osoby ;)
Azusia, Ty po 10 dniach te objawy możesz jeszcze mieć jak najbardziej.
Rupafin: próbuje z tą blizna. I nawet daję radę ;)
Dobrej nocy
Kasia
Początkująca
15-04-2014, 06:50:26

"Dzięki" wszystkim za pomoc czyli zero odpowiedzi:( Nie ma co, przyjaciół wszędzie znajdziesz....Nikt naprawdę nie spotkał się z tematyką wdowiego garba?
Wtajemniczona
15-04-2014, 07:22:00

Kobiałko, nie oceniaj tak negatywnie. Może Ci, którzy pisali nie spotkali się z tym tematem. Ja nie.
Teraz poszukałam w necie i przeczytałam, że jest to związane z osteoporozá.
http://m.mowimyjak.pl/zdrowie/choroby/wdowi-garb-co-to-jest-i-jak-mu-zapobiegac,96_33099.html
Pozdrawiam
Kasia
Początkująca
15-04-2014, 07:50:37

Kurczę...na ten wątek nie wpadłam. Nawet nie mam 35 lat. Osteoporoza? Właśnie szukam o tym dużo i jest niewiele informacji o zgrubieniu na szyi i zaokrąglaniu się pleców:/ To też mnie dobija. Czuję się jak stara babka:(
Wtajemniczona
15-04-2014, 07:51:05

Kobiałko ja coś takiego usłyszałam, więc zapytałam co to jest.
Nie ma się czym martwić, to po prostu nieprawidłowe ustawienie głowy względem pleców, zbytnie wychylenie do przodu, póki jesteś młoda da się to swietnie skorygować wzmacniając mięsnie szyji, dbając o prawidłową sylwetkę. Nie wolno np garbić się nad komputerem :))))) Trzymaj się prosto, odciągaj brodę b. delikatnie do tyłu. Najlepiej jednak, żeby te ćwiczenia pokazał Ci reh.
Pozdrawiam
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
15-04-2014, 15:48:49

Hej. Czy ktoś z Was próbował akupresury stóp na odbudowę tkanki? Mam taką propozycję. Nie wiem czy w to wchodzić? Kasa poleci a co to daje? Oczywiście osoba akupresująca przekonuje mnie, że to wspaniale podziała. Ale sama nie wiem. Macie jakieś doświadczenia?
Już Was tu pytałam też, ale jakoś cisza w temacie : czy macie jakieś došwiadczenia z rehabilitacją metodą Vojty oczywiście dla dorosłych?
Kasia
Wtajemniczony
15-04-2014, 16:17:58

Witam wszystkich już jestem po wizycie u neurochirurga ,operacja sierpień.Kużwa jakie to trudne mam mętlik w głowie Lekarz powiedział że jak bym miał lekką prace typu trochę się przejść trochę posiedzieć to może jakoś bym funkcjonował a jak myślę o wróceniu za kółko to trzeba to usztywnić.Raczej na pewno dwa poziomy pokazał mi implanty.O ruchomych wypowiada się sceptycznie za dużo nie powodzeń i komplikacji.
Pokazał dokładnie co i jak wylazło,widać jak mój kręgosłup od szyi do piersiowego przestawił się w prawo przez dyskopatie,dlatego cały teraz boli.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: