karolinka, dzięki, to miłe, że ktoś może tak to odebraćja też mam wrażenie że z paroma osobami rozmawiamy jak starzy znajomi- rzucamy hasło i właściwie nie trzeba wyjaśniać co i jak,
co do widzenia a raczej wzroku, przed operacją często miałam taką mgłę w oczach, jak patrzyłam do góry, ponad mój wzrost to było ok, a jak na lini oczu i niżej to właśnie brakowało mi ostrości, zrobiłam okulary do czytania i pracy bo inaczej to byłam ślepa jak kret, a teraz jest lepiej, nie mam tej mgły, nigdy,niestety okulary do czytania zostały, przecież w naszym wieku takie wady się nie cofają,
obiecałąm sobie że nic w weekend nie będę robiła, ale tak łatwo to nie jest, życie jest prozaiczne i wymaga tego żeby żyć normalnie, więc wczoraj wziełam się za generalne sprzątanie kuchni, dawno nie była tak sprzątana bo ciągle nie mogłam, a to byłam przed operacją a to się oszczędzałąm po, niby było czysto, ale faceci wiadomo jak sprzątają - "rynek, a przedmieścia już nie" noi tak sobie tu pomyłam, tam poszorowałam, a to piekarnik,a to porządki w szafkach,troche poprasowałam -finał ,znowu boli i nie mogę spać, tym razem nie mam pieczenia, tylko ból barków jak po intensywnym treningu,ból ramion, az do łokci, boli mnie szyja z tyłu i potylica i tak się zastanawiam, czy ja kiedyś wróće do dawnego życia, do dawnej aktywności, do takiego normalnego dnia, posprzątania, gotowania,lubie pogotować, popichcić, nadal przestrzegam zasad i garnek napełniam wodą jak już stoi na kuchni, kubeczkiem,nie dźwigam, nie noszę zakupów, nie odkurzam (całkowice podłogą zajmuje się mąż)taka demokracja ale chciałabym zyć normalnie i bez bólu a po operacji minęlo właśnie pół roku i właściwie nie ma dnia bez bólu, owszem nie jest olbrzymi ale jednak jest, a przed operacją bardziej dokuczał mi lędźwiowy, nawet mój dr mówił że mri jest bardzo obfitujące w zmiany a nie wyglądam na to co jest w środku.nie bolała mnie szyja i kart, i dokuczała mi tylko jedna ręka, a teraz bywa że obie, wam się pożale, a w domu już nie chce truć, no bo ile może boleć
piotrze dobrze że ty jesteś w dobrej kondycji, mimo powrotu do pracy
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
7 luty 2013 operacja
C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes