Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-03-2013, 21:24:38

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowicz
11-03-2013, 21:29:28

Ojojoj jaka galopada ja zostaje w tyle lecz spoko nie warto sie tak ekscytowąć pięć wdechów i już mija.
Moi drodzy gdyby miara , miała wszystkie mierniki byli byśmy najszczęśliwiejsi na świecie tak nie jest nikt nie posiadł wiedzy i szans jakie przed nami stawia życie . warto rozpamiętać się nad własnym ja . czego oczekuję w mojej sytuacji czy bedzie mi z tym dobrze czy źle przemyślcie to Pozdrawiam
ks Janusz
Początkująca
11-03-2013, 22:54:49

krak62 2013-03-10 09:12:45
abakleszek@onet.eu 2013-03-08 23:37:07 P.s mam 8 dni do operacji !!!
Krak62 ten kościotrup mi się na tym forum nie podoba Uważasz że to odpowiednie ?? (...)
Renata
Renatko (...) tak będziemy wyglądać wszyscy, czy chcesz czy nie. (...) irek
w środku to nawet JUŻ tak wyglądamy
trzymam kciuki za wszystkich marcowych operantów !!!
i pozdrawiam Kraka oraz avatara jego
Magda maj-wrzesień 2012: panika wrzesień 2012: implancik pażdziernik 2012- dzisiaj: powolny powrót do równowagi :)
Początkująca
12-03-2013, 00:19:40

Witam po roku przerwy! Od stycznia 2012 roku wiem o dyskopatii, przepuklinie lędźwi i wypuklinie w odcinku szyjnym plus sporo osteofitów. Przepuklina lędźwi cały czas daje ucisk i nie pozwala na normalne funkcjonowanie bez ciągłego bólu ( nauczyłam się dbać o swoje plecy jednak one nie chcą być wdzięczne i nadal bolą przy jakiejkolwiek okazji) do tego problem z pęcherzem... Ale nie to martwi mnie najbardziej. Od lipca ubiegłego roku zaczełam mieć "nie swoje ręce", problem z wyciąganiem drobnych z portfela, upięcie włosów spinką czy mycie głowy pod prysznicem wszędzie gdzie muszę trzymać ręce w górze one mi dosłownie "mdleją" a po leżeniu obojętnie czy na plecach czy brzuchu wystarczy mi 15 min i trace całkowicie czucie w rekach i nawet nie mogę nimi nic złapać np zdjąć z siebie pościel... Lekarze niczego nie doszukali się w RM a ja wylądowałam w 3 innych szpitalach szukając boreliozy SM, guza mózgu czy choroby tarczycy. Dlaczego żaden z lekarzy nie wezmie pod uwagę że moge mieć jakiś odłamek w rdzeniu? Który powoduję te drętwienia? Pracuje jako kosmetolog i możecie sobie wyobrazić jakim staje się to dla mnie problemem... Zaznaczę ze profesor Podgórski zalecił mi leżenie tylko że mam 25 lat i chęć życia czynnego. Byłabym wdzięczna za podanie kilku nazwisk lekarzy którzy zajmą się mną indywidualnie a nie jednostkowo i raz a zawsze wytłumaczą co dzieje się z moimi rękami. Pozdrawiam wszystkich
Forumowicz
12-03-2013, 04:40:30

du250669 2013-03-11 19:38:53 Witam
Pamiętaj ze tez możesz znaleźć ludzi po którzy sa bardzo zdegustowani po zabiegu
Co autor miał na mysli pisząc te slowa ?
Hym co autor miał na myśli ?
A no to że nie zawsze zabieg przynosi porządane efekty że nie raz choroba nadal się pogłebia tak jak wiesz organizm ludzki jest nie przewidywalny .
ks Janusz
Forumowicz
12-03-2013, 07:17:22

krak62 2013-03-11 20:55:00
raf, może dojdziesz kiedyś przy fajnej i miłej kobiecie, no tak tylko wtedy głupi o czytać o kręgosłupie, należy się skupić aby ulżyć kręgosłupowi
irek
dobre dobre , bracie jakby kiedyś dali nas do jednego sanatorium ... wirówki by się odwirowały
Znalazłem algorytm rozwiązywania problemów !!!
[url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/raf/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][NOFILE]
P.S.
ciekawe czy neurochirurdzy z tego zrobią pożytek
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
12-03-2013, 07:34:51

witajcie szyjkowe ludziki
oj tak tu się troche nie miło ostatnio zrobiło, jakieś przerzucanie się postami,przecież forum nie temu służy,
Renatka popełniła fopa(specjalnie nie pisze po francusku, bo nie każdy by przeczytał) nie powinnaś, Renato zwracać komukolwiek uwagi na temat avatara, kaZdy ma taki avatar jaki mu się podoba i to jego sprawa, jedni posługują się tu nickiem inni imieniem i to też każdego indywidualna sprawa, Krak filar tego forum, troszkę się obraził, no mam nadzieje że mu przejdzie, także drogi Kraku nie strzelaj focha....po prostu jak mówi przysłowie milczenie jest złotem i czasami nie warto wszystkiego komentować, moderatorzy nie czytają naszych postów, bo połowe z nich by wyrzucili jako nie potrzebne i nie na temat. Mam nadzieje że Renata też się nie obrazi, i forum nie będzie służyło przerzucaniu się postami.Koniec tego tematu i już
A na forum tak dużo świeżych, potrzebujących forumowiczów przybyło, każdy ma obawy, niepewności i strachy, gdzie jak nie tu, możemy podzielić się wiedzą, doświadczeniem i zrozumieniem. Rodzina i znajomi już mają serdecznie dosyć naszego chorowania, bo nic w wyglądzie się nie zmienia, a my ciągle to samo - że boli, że drętwieje.....
Puma napisz do mnie priva to podam ci namiary na mojego operatowa, który przyjmuje w warszawie
du25... co do zdegustowania po zabiegu to ja też nie wiem co autor miał na myśli, jak można być zdegustowanym, zawiedzionym, zrozpaczonym tak, ale zdegustowanym,....?
Przecierz żaden lekarz nie zapewni nam super samopoczucia tuż po, zmiany następowały miesiącami, latami to i od razu nie znikną, nie głupi powiedział
czas leczy rany - DOSŁOWNIE
a u mnie coraz lepiej, jeszcze mnie łapki bolą, ale już tylko wieczorkiem, głową kręcę jakbym nigdy nie miała operacji a teraz dopiero będzie 5 tygodni PO.
Jeszcze względem poduszki, ja kupowałam w sklepie medycznym z pianki z pamięcią, pierwsza podusia miała wysokość 10 cm i źle mi się na niej spało, była za wysoka, druga ma wysokość 8 cm i jest ok, polskiej firmy bodajże dr sen i kosztowała 90 zl,w szpitalu po operacji też się dostaje poduszkę ortopedyczną, niektórzy mieli własne.
Do ludzików tuż przed operacją, musicie wziąć pod uwagę fakt, że tuż po boli i ruszać się ciężko, że będziecie musieli wypracować sposób siadania na łóżku, że nie podniesiecie samej glowy nad poduszkę, ciężko jest pić, bo można tylko na bok lekko glowę odchylić, dlatego ja miałam słomki do picia, które miałam włożone do butelki, poza tym chusteczki nawilżane niezbędne -niestety dobe się leży placuchem i trzeba się załatwić na basen, nie strasze tylko podaje fakty.
Kiedy będzie wkońcu wiosna?
Raf i Krak kobiety przyjmujecie na zapisy do tego sanatorium?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
12-03-2013, 07:38:52

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowicz
12-03-2013, 07:59:06

I o To chodzi stokrotko że każdy z nas postępuje jak z umową w banku widzimy litery napisane dużym drukiem nie zwracając uwagi na tekst pisany maczkiem . Widzimy tylko plusy i dobre strony nie widząc i nie zdając sobie sprawy że bywa różnie . Raczej to normalne że nie dopuszczamy do siebie innej obcji że może być inaczej jak tylko dobrze i tak trzymać , lecz trzeba każdą decyzję podejmować z jej plusami i minusami by nie być rozczarowanym
Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowicz
12-03-2013, 08:04:56

krak62 2013-03-12 08:38:52
raf, gdzieś w maju składam papiery do szpitala rehabilitacyjnego w Rabce. 2014 mam termin do Zakopanego, kombinuj może kiedyś gdzieś zostanie my władcami wirówek.
irek
oooo nie da rady na razie grafik sanatorium/zabiegów/choroby/zwolniej i oczywiście pobierania zasiłku mam rozpisany na cały rok a sanatorium to tylko ambulatoryjnie w Łodzi bo 3 tyg. bez żony to wytrzymam ale bez dzieci to już nie bardzo.........
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama:
Reklama:
Reklama: