Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-01-2013, 10:58:14

Zapomniałam jeszcze zapytać, czy ortopeda może dać skierowanie na rezonans, czy tylko neurolog?
Malgos
Wtajemniczona
19-01-2013, 11:03:47

margotkaw-ko
Wiem,że cierpisz,bo ja to samo przechodzę szczególnioe w porze nocnej,a w lędzwiowym i piersiowym(szyjny też nie ciekawy,na razie jestem 2 miesiąc PO) to na każdym poziomie mam proktuzje ,uciski na korzenie,rdzeń i nie ma dysku bez przepuklinki wiec ból zależy od połozenia.Wiem,że to Tobie nie poprawi humoru,ale jesteśmy razem i jakoś lżej jak ktoś ma coś podobnego do nas.Tutaj wspieramy się nawzajem.Mnie też przeraża CD.,ale nie wymienia sie całkowicie kręgosłupa,a ciag dalszy zależy od nas.Kto powiedział,że będzie łatwo.Moja historia to nawet u łysego powoduje "powstanie" włosów.A co do lekarzy to nie wierze już w ich kompetencje,oczywiście są wyjatki ale trzeba naprawdę przekopać sporo piachu aby się dokopać.
Wtajemniczona
19-01-2013, 11:07:02

To zależy od dobrej woli,ale neurolog też moze powiedzieć do widzenia. Zależy od lekarza.Zarówno od ortopedy jak od neurologa mozna dostać skierowanie.
Początkująca
19-01-2013, 11:26:29

Skierowanie na rm może dać każdy specjalista, a nie można go otrzymać od lekarza rodzinnego....
Początkująca
19-01-2013, 11:44:44

Dziękuje za zainteresowanie. Pytałam, bo wczoraj byłam u rodzinnego i powiedział mi,że ortopeda nie da mi skierowania na rezonans,co lekarz to nowy przepis.To forum cztam od początku,jest naprawdę wspaniałe,wasze rady i pomoc bardzo się przydają i podtrzymują na duchu.Dziękuję,życzę jak najmniej bólu i zdrówka.Ja dziś jestem obolałą,pewnie przez tą dzisiejszą pogodę, cały czas pada.jestem z centrum.
Malgos
Początkująca
19-01-2013, 14:24:57

Powiedzcie mi moje szyjki kochane czy ktoś z was miał problemy z przełykaniem śliny i pokarmów mam coraz częściej ten problem,czasami myślę że się zadławie wiem że może to dziwnie brzmi ale bywam przerażona gdy nie mogę poradzić sobie z tak prozaiczną czynnością.POMÓŻCIE
Wtajemniczona
19-01-2013, 15:27:18

Witam wszystkie szyjki, we Wrocławiu mroźnio ale bez opadów śniegu.
Dudek113, problemy z przełykaniem pokarmów miałam i dalej mam (3 m-ce po operacji) potrafię się zadławić własną śliną. Idę 25 stycznia do lekarza rodzinnego z tą przypadłością, zobaczymy co powie. Młody lekarz pracujący w szpitalu, może coś mądrego wymyśl. Napiszę jak będę po, co wymyślił.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
19-01-2013, 15:42:27

Dana tylko że ja jestem jeszcze przed operacją ?....Czy to może być przez przepuchliny w odcinku szyjnym?????
Początkująca
19-01-2013, 16:49:20

Dana, mam kłopoty z gardłem i to spore
zaraz po operacji było źle, ale myślałam, że to przejdzie. Łykanie odbywało się "na raty", ciągle miałąm wrażenie obcego ciała w gardle, no i GŁOS !!! Głos słaby, bez siły i dźwięku. Nie pocieszę Cię jak napiszę, że niestety u mnie to porażenie fałdu głosowego i to najprawdopodobniej stałe. Leczę się u foniatry, wybrałąm zabiegi elektrostymulacji, ale zabiegi były raczej na zasadzie: zaszkodzić nie zaszkodzi, a daj Boże pomoże...
Od mojego zabiegu minęło ponad 5 miesięcy, ale z głosem o tyle lepiej, o ile pomogłam sobie sama, czyli nauczyłam się z tym żyć i pracować głosem tak jak mogę sobie na to pozwolić. Dodam, że jestem nauczycielem akademickim i nie jest mi lekko. Jednym słowem : DO BANI
Nie mam już wiary w naszą medycynę.
Niebawem idę do neurochirurga i będę walczyć o skierowanie na MR, ale nie wiem czy dostanę, bo operowałam się w innym mieście i szpitalu. Jestem chyba na straconej pozycji w walce ze służbą zdrowia i wszystkimi animozjami międzyszpitalnymi.
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
Forumowicz
19-01-2013, 18:14:39

Dobry wieczor.Perpetum moja mama po operacji dłóższy czas miała problemy z przelykaniem ,no i wymiotowywala.Teraz mi sie przyznała bo bala że ze mną bedzie podobnie.Okazalo sie ,że jest o wiele lepiej.Zapytam co dostawala.O ile bedzie pamietać napisze.Co do mir to skierował mnie na nie ortopeda ale złoto czlowiek-bdy zobaczyl zdjecia rtg.Perpetum peryskop do góry coś zawsze mozna wymyślec.Pozdrawiam .piotr 70 dzień po
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: