Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-01-2013, 13:25:01

Dudek, na początek podusia ortopedyczna.Ja walczyłam lat sześć z jaśkami, podusiami a jak kupiłam odpowiednią w sklepie medycznym to wreszcie się wysypiam. Oczywiście kupiłam ją jak dostałam opieprz od szyjek.
U mnie nigdy rezonans nie grał z tym co mówiłam doktorowi,dopiero jak zajrzał do srodka to widział o czym bredziłam. Potem mnie już słuchał.
Irek, podziwiam Twoją wytrwałość! Ja szybko zaliczyłam trzy poziomy i dołożyłam płytę a ręce dalej mnie nie słuchały. Dopiero jak sobie podcięłam oba nadgarstki to wiem,że zyję! Jak jestem grzeczna i nie grzeszę to łapki nie bolą ale powiedz babie żeby była grzeczna......
Teraz hoduję sobie przepuklinki w piersiowym ale tu już nie dam pogrzebać no chyba jak się już nie ruszę!
Vika
Forumowicz
14-01-2013, 13:36:15

Dzien dobry PERYSKOPKI.Jestem po kolejnych zabiegach i dzisiaj dostalem inna wannę.Dodatkowe bombelki na rece,a szczególnie łokcie-super samopoczucie polecam.Rano slońce bylo,ale jak syreny w porcie zagraly rocznica zatoniecia Heweliusza to zrobiło sie ciemno i ponuro.Gdziez reszta PERYSKOPKÓW tych bolesnych.Moze czas sie wynurzyć z otchlani i cos napisać.Pozdrawiam WSZYSTKICH.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
14-01-2013, 13:50:16

Oj Piotr nie można wiecznie marudzić! Z bólem trzeba się już oswoić/ ja musiałam/, skoro na moją głupote nie ma lekarstwa.
Nad moją częścią morza piękne słonko i nawet nie wieje!!
A tak wracając do cieśni to mi powiedziano,że wiele osób mających ZCN choruje na tarczycę. U mnie pierwsze pytanie jakie zadał ortopeda brzmiało: czy choruje pani na niedoczynność tarczycy? Co ma piernik do wiatraka?
Vika
gość
14-01-2013, 14:02:48

Witam wszystkich,boli trudno ,marudzić nie lubię ,siódmy miesiąc minął jak wysiadły następne poziomy w szyjce,ręka boli i drętwieje,bark cały czas zamrożony jeszcze ta diabelna borelioza ale co tam za oknem troszkę prószy śnieżek ,wnuczek rośnie i żyć się chce.Pozdrowionka
Początkująca
14-01-2013, 14:24:43

Witaj Vika ja na poduszce ortopedycznej śpię już kilka lat ,gdyby nie ona to pewnie byłoby gorzej ale od ok roku i ona nic nie pomaga dziś też mialam nockę z głowy.Do neurochirurga zapisałam się na 5.lutego zobaczymy co powie...?.cały czas mam uczucie jakbym nosiła na karku z 200 kg. HORROR!!!w nocy to nawet kołdra jest zacięzka żeby się nakryć,trudno klucz przekręcic w drzwiach....,bywają jednak i troszeczkę lepsze dni,bo kiedy można cokolwiek zrobic człowiek się cieszy.A ty co miałaś z szyjką?Co zadecydowało że się poddałaś operacji ?Jaki miałaś RM?Czego lekarz nie wykrył tylko dopiero jak zrobił zabieg?
Wtajemniczona
14-01-2013, 14:29:17

Patrycjusz
Witamy Ciebie bardzo serdecznie
:)
A gdzie miałaś bo zapominam
Teraz musisz uważać bo szyjka tylko na blaszce sie kiwa,ale powoli sie zrasta więc bez paniki- bedzie dobrze!
:)
Kasia
Wtajemniczona
14-01-2013, 14:37:11

vika45
W piersiowy to moga "betonik" wrzucić.Coś przerabiałam.Niestety mam wszystkie dyski z przpuklinkami ,uciski na korzenie i na rdzeń.Szkoda,że u mnie dyski centralno-lewostronnie z przep.wywalone bo to bólik,ale przyzwyczajamy sie do bólu bo nie ma wyjścia.
Ja juz miałam podciety jeden nadgarstek ale u mnie miernie rezultaty.czekam na kolejne(+kciuki),ale ze wzledu na szyjke(zrobiona niedawno) muszę troszkę poczekać.
Kasia
Początkująca
14-01-2013, 14:50:40

Kazulu u mnie zmiany w piersiowym wykazało RTG a nie mam odwagi robić rezonansu.
Dudek miałam od razu stwierdzoną wielopoziomową dyskopatię i od razu uprzedzono mnie o trzech operacjach. Niestety nie polubiłam się z ostatnim implantem i nie zrósł się więc go skręcili płytą.
Mój rezonans zawsze przeczył podawanym objawom. Mówiłam że mam zawroty-niemożliwe, że nie czuję obu rąk bo drętwieją-niemożliwe bo badanie nie wskazuje na taki ucisk. A w środku było inaczej.
Dla mnie też wszystko ważyło tonę,nawet polar miał wagę kilkunastu kilo. Niestety nawet teraz jak dłużej posiedzę tzn godzinę to mam na ramionach ogromny ciężar. Dlatego nie mam szans na długi lot samolotem, podróż autobusem. Muszę mieć szansę pozycji półleżącej albo chodzenia. I tak to nic w porównaniu ze stanem sprzed zabiegów.No i oczywiście każdy stres powoduje ciężar na ramionach.
Vika
Początkująca
14-01-2013, 15:51:34

Witajcie Szyjki kochane! Dawno mnie nie było.Czytam po mału zaległości i widzę ,że chyba w końcu mamy jakiegoś rolnika? Dudek 113? Szukałam kogoś na krusie żeby się wspomóc w tych tematach ,a tu wszyscy zus-u.Wyobrazcie sobie,że dowiedziałam się,że można ubiegać się o orzeczenie o stopniu niepełnosprawności.Wynikajaz tego pewne przywileje.Można poczytać w necie.A nasi lekarze trwają w zmowie milczenia i nawet nam nie chcą pomó,c.Co wy na to? U mnie 2,5 miesiąca po operacji,2 poziomy ze stabilizacją.Casem jest ciężko,boli szyja,ramiona,tylna część głowy,zawroty głowy,no i ręce nadal pobolewają,a lewa dużo słabsza..Po tej sytuacji co koleżanka "naruszyła" mi szyjkę,jadę jutro na tomograf ale aż 80 km ,bo u nas dopiero w maju!!! Szok! Zbieram też powoli dokumentację bo chcę do sanatorium.Niby w krus czeka się od 2-4 miesięcy.Przynajmniej u nas w regionie,tak powiedziała mi Pani w placówce.zobaczymy gdzie mnie wyślą?
Początkująca
14-01-2013, 15:53:11

pozdrawiam wszystkie nowe na forum osoby! A tym które się teraz operuja dużo optymizmu!Będzie dobrze!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: