Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-10-2012, 11:00:03

Witam wszystkich, cześć Aga.
Odebrałem wynik MRI lędźwiowego, szkoda gadać,
Nie będę wklejał całość, podsumowanie brzmi:
Zmiany zwyrodnieniowe w odcinku L/S kręgosłupa z cechami wielopoziomowego konfliktu z nerwami rdzeniowymi - nasilenie zmian na poziomie L4/L5.
Skompletowałem papiery wysyłam do Krzeszowic, 26-10 wizyta u " mądrego" i sie zobaczy.
Ewa, walcz o swoje, masz dobrego doradcę.
Pati, bądź dobrej myśli, w naszych przypadkach weryfikują w większość pozytywnie.
Pozdrowionka ze słonecznego Kraka.
irek
krak62
Początkująca
15-10-2012, 12:43:02

Witam wszystkich serdecznie.
Muszę się podzielić na gorąco wiadomością, którą dzisiaj otrzymałam. Zadzwonił mój lekarz i wyznaczył mi operację na 7.11. Mimo, że obleciał mnie potworny strach, odczułam jednocześnie ulgę, bo wiem na czym stoję. Napiszcie mi kochani, czy ktoś z bliskich może być po zabiegu przy mnie, bo myślę, że na sali pooperacyjnej pewnie nie. Jest to dla mnie ważne, bo odległość od domu wynosi 200 km i trzeba to jakoś zorganizować. Trzymajcie kciuki, abym czas do i po operacji jakoś przetrwała. Często o Was myślę i życzę wszystkim zdrowia.
Iwa
Wtajemniczona
15-10-2012, 13:39:01

Życzę aby wszystko było OKi
A gdzie bedziesz miała,bo ja tak wpadam na forum ostatnio niezzbyt często i troszkę ... załapałam
Forumowicz
15-10-2012, 14:05:04

Iwa tez czekam na sam termi i jak dobrze to bede miał w podobnym czasie co ty pazdz-listop.Tez mialem obawy no i mam ale wiem jedno to w moim przypadku to konieczność-a żyć trzeba-i tego sie trzymajmy.Pamietaj że teraz to na swej drodze mozesz spotkac ludz twierdzacych że mozna bez.Z tym juz sie spotkałem- żle dział na głowe.Pozdrawiam.A zmienili mi dzisiaj leki.Zobaczymy efekty.piotr
Początkująca
15-10-2012, 14:33:05

Kazulu- mam być operowana w Elblągu-SZPITAL WOJEWÓDZKI.
Piotrze.
Jak dobrze pójdzie to będziemy przechodzić czas rekonwalescencji w podobnym terminie. Mam nadzieję,że
będziemy się wymieniać doświadczeniami i wspierać podczas
powrotu do zdrowia. Musimy przez to przejść, bo nie ma innej
drogi do zdrowia. Życzę Tobie i sobie spokoju, bo tylko to może nam pomóc przetrwać ten trudny dla nas czas.
Iwa
Wtajemniczona
15-10-2012, 14:37:44

Do iwy 63!
Tylko słówko odnośnie opieki PO.
Byłam przy moim mężu w dniu zabiegu od rana . Widziałam jak przygotowywano go do zabiegu. Odprowadziłam do drzwi sali operacyjnej. Potem po zabiegu przywieziono go na salę w której przebywał przez cały czas leczenia a ja trwałam przy nim do wieczora.W szpitalu w Nowej Soli jest to w zwyczaju,że rodzina w miarę możliwości i czasu przebywa z chorym. Wiadomo wychodzi się z sali podczas wizyt.Ale co kraj to obyczaj i w innych szpitalach wiem jest inaczej. Mąż w czwartek jedzie na oddział rehabilitacyjny w Złotoryi i tu ups !odwiedziny od 14do 18 i nie ma zmiłuj.
Musi zorientować się jak jest tam gdzie będzie zabieg.
Tymczasem głowa do góry ,będzie dobrze!
wiesia
Początkująca
15-10-2012, 14:47:40

Wjesionko.
Dzięki za słowa otuchy. Bliżej zabiegu zadzwonię na oddział i spróbuję się czegoś dowiedzieć. Staram się myśleć pozytywnie. Skoro tylu z Was przez to przeszło, to ja też muszę dać radę. Mam wspaniałą rodzinę, dla której muszę żyć.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Tobie i Twojemu mężowi.
Iwa
gość
15-10-2012, 15:25:56

witam:)
no i mam wynik rezonansu....
na poziomacj C1-C7 sygnała z tarcz międzytrzonowych obniżony co świadczy o dehydrytacji i zwyrodnieniu
na poz C5-C6-C7 wyrośla ze strony stawów międzykręgowych z uciskiem przestrzeni podpajęczej
C4-C5 centralne uwypuklenie grubości ok 4mm z uciskiem worka oponowego i z uciskiem rdzenia kręgowego
C5-C6 oraz C6-C7 zwłaszcza na poz c5-C6 centralno prawoboczne uwypuklenie tarcz. miedzytrz. grubości ok 3mm z uciskiem worka oponowego
na c6-c7 wypuklina 2mm z uciskiem j/w
i jak wam to wygląda???
gość
15-10-2012, 15:46:32

miało być " na poziomach c1-c7 sygnały z tarcz.....
sie mi literki pomieszały z nerwów
ahhh jak bym chciała spotkac pana doktora co mnie do psychiatry wysłał.....
Początkująca
15-10-2012, 16:29:33

Hamer ,tak była to weryfikacja zwolnienia 2 w przeciągu 3 mies. P.doktor naprawdę miła i rzeczowa.W swoich wypowiedziach nie napisałam że jestem zakwalifikowana do zabiegu tylko nie mam terminu i wiem że trochę poczekam. Nie wiem tylko czy poradzę sobie z bólem , mam silne bóle głowy od części potylicznej,bóle barków z nasileniem lewej strony (barki są twarde jak kamień) ból promieniuje do dłoni. Biorę od marca na stałe leki , które nie za bardzo działają w czasie ostrego bólu. Ale jak czytam wypowiedzi nie których z was , o bólu i cierpieniu, to serce się kroi... Biorę z was przykład, nie wymiękam Ta dzisiejsza wycieczka do Poz. dała mi się we znaki, ale jutro będzie lepiej pozdrawiam i życzę wszystkim miłego wieczorku.
pati ;-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: