Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-03-2018, 08:48:41

Witam ja już mam za sobą w piątek operacja wczoraj już w domu wstawiony jeden implant zero-P Trudno przestawić się na funkcjonowanie na zwolnionych obrotach Do wszystkich którzy się boją, proszę nie zastanawiajcie się cudownie jest przespać noc bez bólu. Pozdrawiam wszystkich
gość
20-03-2018, 13:12:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-03-2018, 17:55:07

Witam ponownie
We wtorek mam wstawić się na oddział a w środę mam mieć zabieg.
I moje pytanie jest takie: obecnie jestem na antybiotyku na gardło, czy to nie będzie przeszkadzało w dopuszczeniu do zabiegu?
W niedzielę mam zamiar odstawić antybiotyk. Proszę o odpowiedź.
Marcin
gość
23-03-2018, 18:37:00

JEŻELI BĘDZIESZ MIAŁ CHORE GARDŁO TEŻ CIĘ MOGĄ NIE OPEROWAĆ-ZAPYTAJ OSOBĘ WYPISUJĄCĄ ANTYBIOTYK
gość
23-03-2018, 23:13:40

Ja idę na operację w czwartek szyjnego z implantem, boję się jak nie wiem, ale już chodzić mam problem taki niedowlad , który się pojawił nagle
gość
24-03-2018, 06:02:16

Też się bałam. Sama myśl mnie przerażała.Nastaw się pozytywnie.Później będzie już tylko lepiej. NIe ma na co czekać skoro masz niedowład.Głowa do góry:)
gość
24-03-2018, 16:21:34

Jak byś mogła tak opisać jak wygląda całe przygotowanie do operacji z wjazdem na stół i już po, co może boleć co warto mieć ze sobą, była bym Ci bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Asia
gość
25-03-2018, 06:46:11

U mnie to wyglądało tak ; rano kąpiel płynem dezynfekującym, ubiór w koszulę szpitalną ,czepek, tabletka na uspokojenie na godzinę lub pół przed operacją, wjazd na salę operacyjną i spokojny sen. Po operacji ( trwała ok. 4,5 - 5 h) jak się obudziłam to pierwsze co zrobiłam delikatnie poruszałam palcami u nóg i poczułam ulgę. Anestezjolog zadała mi parę kontrolnych pytań i poprosiła o ocenę bólu w skali o 1 do 10. Oceniłam na 8 i szybko dostałam środek przeciwbólowy. Po dwóch godzinach po operacji przyszedł lekarz i mnie już pionizował.Było okej.Nic mi się nie działo. Przed operacją rehabilitant pokazał mi ćwiczenia izometryczne, które po powrocie do domu mam robić na leżąco.Pokazał mi jak mam wstawać i się kłaść tzn. podtrzymując głowę ręką, żeby gwałtownie głowa nie opadała na poduszkę. Przez dwa tygodnie byłam na środkach przeciwbólowych, które w międzyczasie redukowałam, bo z każdym dniem było coraz lepiej.Mam wstawione dwa implanty ze stabilizacją.Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj.
gość
25-03-2018, 07:51:58

Ile jesteś po operacji i jak się czujesz dziś ?
gość
25-03-2018, 10:13:45

Jezusie, dziękuję Ci bardzo, jestem spokojniejsza. Lubię wiedzieć co mnie czeka, bo nastawiam się na to i w takim stresie nie jestem. A jak szybko wyszłas ze szpitala. Ja jadę we wtorek i w czwartek mam być operowana, wyjdę w piątek?, jak to u Ciebie wyglądało. No i jeszcze kwestia powrotu do pracy, ile można chorować, bo ja się muszę troszkę udzwigac więc muszę dojść do pełnej sprawności fizycznej. Dziękuję Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: