U mnie to wyglądało tak ; rano kąpiel płynem dezynfekującym, ubiór w koszulę szpitalną ,czepek, tabletka na uspokojenie na godzinę lub pół przed operacją, wjazd na salę operacyjną i spokojny sen. Po operacji ( trwała ok. 4,5 - 5 h) jak się obudziłam to pierwsze co zrobiłam delikatnie poruszałam palcami u nóg i poczułam ulgę. Anestezjolog zadała mi parę kontrolnych pytań i poprosiła o ocenę bólu w skali o 1 do 10. Oceniłam na 8 i szybko dostałam środek przeciwbólowy. Po dwóch godzinach po operacji przyszedł lekarz i mnie już pionizował.Było okej.Nic mi się nie działo. Przed operacją rehabilitant pokazał mi ćwiczenia izometryczne, które po powrocie do domu mam robić na leżąco.Pokazał mi jak mam wstawać i się kłaść tzn. podtrzymując głowę ręką, żeby gwałtownie głowa nie opadała na poduszkę. Przez dwa tygodnie byłam na środkach przeciwbólowych, które w międzyczasie redukowałam, bo z każdym dniem było coraz lepiej.Mam wstawione dwa implanty ze stabilizacją.Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj.