Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Wtajemniczona
07-01-2009, 10:10:00

No no no fajnie by było aktywniej zadziałać w sprawie uświadamiania i pokazania ludziom zdrowym że i my jesteśmy "normalni"
Jula ja naprawdę miałam nieduży wpływ na moje życie przez te 10 lat i za dużo straciłam przez ten czas,przedewszystkim ulegałam wszystkim i nie podejmowalam żadnych decyzji sma...nie potrafiłam żyć i być osobą asertywną,teraz jak się przebudzam każdy kto mnie znał do tej pory uważa że mam focha albo jestem wściekła albo coś w tym stylu,a ja zwyczajnie jestem asertywna i wypowiadam swoje zdanie na każdy temat zamiast jak zwykle przytakiwać nawet jak nie byłam przekonana,więc dlatego teraz moje nieliczne grono przyjciół odsuneło się do reszty,no ale trudno mam to w... mam rodzinkę i was,a jezeli ktoś będzie chciał....nie zamykam drzwi tylko więcej elastyczności.
Kiniu proszę cię nie rób takiej głupoty jak ja i nie poddawaj się,nawet jeżeli oblejesz szkołę to ... z tym są inne kierunki i może inna jest twoja droga,może lepsza,ale bez poddawania mi się jesteś wielka pamiętaj
Juno jak możesz?Jula tak się starała a ty tak olałeś,cholero jedna
Kierowiec ty stary raszplu :D i tak jesteś malołat ale za to jaki fajny
Niepozorna
gość
07-01-2009, 19:32:00

no czołem bracia i siostry, tu Aneta -dziś byłam u lekarza dokładnie prof. Baci z WA -wy po drugim eeg stwierdził ze niestety nic sie nie poprawiło po tym TEGRETOLU, a wręcz odwrotnie zapis chyba się pogorszył, i nie wiedzą skąd to się wzieło, powiedziano mi że mam zapis jak u dzieci, pobudzenia skroniowe i w okolicy centralnej, zapisał też to jako zespól skroniowy, kto wie czy tzw. padaczka skroniowa jest gorsza od innych? , zapisał mi teraz TOPAMAX 0,05 wieczorem ,rano jeszcze tegretol, bardzo mnie zasmucił , mowił tez ze trzeba bedzie wykonac następny rezonans bo nic nie wiadomo, no i znowu mam dołka
gość
08-01-2009, 08:24:00

Cześć Wszystkim Anetko, jak zaczęłam chorować to moja lekarka też przepisała mi Tegretol i co się okazało, że to właśnie przez Tegretol miałam regularnie napady co 3 miesiące, a na ataki czekałam jak na wyrok. EEG tez sie nie poprawiało, było takie samo albo gorsze, także wg mnie ten lek jest nic nie wart. Nie dołuj się, bo to nic nie da. Pisze Ci to z własnego doświadczenia. Nie poddawaj się, będzię dobrze Trzeba mieć nadzieje Trzymajcie się ciepło Ania.
gość
08-01-2009, 14:37:00

no właśnie nie wiem czy choroba się rozwija czy ten lek jest do d...., ale wczoraj wziełam topamax i dzis mi się coś przytrafiło , miała głupie mysli, a i wczoraj w nocy obudziłam sie z dziwnym lękiem ie mogłam przypomniec sobie jednej rzeczy i powtarzałam w kólko az byłam cała mokra ze strachu, a dziś te mysli że chyba nie wytrzymam tego że mam dość czy to reakcja na lek topamax-- w objawach ubocznych pisze ze trafiały sie myśli samobójcze, nie wiem sama powiedzcie ANETA
gość
09-01-2009, 19:35:00

hej

piszcie ludziska co u Was!
jula
gość
10-01-2009, 09:15:00

powiedzcie czy przy ataku macie tak że wali wam tak serce że macie bóle aż za mostkowe i pieczenie za mostkiem i wogóle czy macie tak że serce wasze caly czas szybciej bije, bez względu czy sie dobrze czujęcie czy nie, bo moje , czy siedze ,czy leże to tak ok 8o, a jak mam atak toczujeze się nie wyrwie i do tego te bóle, wczoraj właśnie wzywałam karetke bo zemdlałam,i do tego ten bol i lepiej nie pisac jak mnie potraktowali..................
gość
10-01-2009, 11:10:00

witaj

ja nie przypominam sobie bym miała problemy z sercem przy ataku...moze warto byś zrobila jakies badania związane z serduchem...w sumie to przy ataku to serce powinno wolniej bic...kurcze nie wiem!mam nadzieje że ktoś doradzi Ci tu lepiej niż ja!!!
powodzenia!
jula
gość
10-01-2009, 11:40:00

no w właśnie holter byl wczesnej robiony , kardiolog powiedziała ze sa nieznaczne pobudzenia ale to nie znaczne, potem kuzynka pielęgniarka oglądała ekg z takiego ataku ipowiedziała ze nie wygląda jej na dobre , a te barany wczoraj nawet nie zrobili mi ekg , skwitowali ze to ta pani z padaczką i poszli, nie w spomnę że ostatnio ledwie doszłam do pogotowia i od 16 45 do 20 siedziałam i nikt się mna nie zainteresował , wróciłam z płaczem do domu ledwo ciepła , jak mąz wrócił to im narobił rabanu , swierdzili ze mieli wazniejsze spawy---tak widziałam'' ratowali pijaka''
Wtajemniczony
10-01-2009, 11:41:00

puls 80? dla mnie to norma, a te bole moga byc nerwobolami ale nie wiem bo skoro zemdlalas, to do specjalisty musisz isc
pozdrawiam
Czarek
Wtajemniczona
11-01-2009, 09:55:00

Z tego co u siebie zauważyłam to ja mam bardzo niskie ciśnienie ale to u mnie norma,budzę się po 3 kawie i zawsze przy pomiarze ciśnienia każą mi iść napić się solidnej kawy a zaraz przed atakiem jeżeli nie śpię wtedy to czuję jak mi serducho napiericza,jak szalone,aż dusi w piersiach,też nie wiem czy to normalne,ale nie odczówam żadnego bólu,ale jak ty się aż tak męczysz to postaraj się iść do jakiegoś normalnego lekaza,pooszukaj,wszysy tutaj obecni zdajemy sobie sprawę że to niezykle trudne trafić na dobrego lekarza,ale napisz mniej więcej z kąd jesteś to może podpowiemy ci gdzie mogłabyś się udać,a może postaraj się o skierowanie na obserwację do szpitala,niech się przyglądną,któregoś dnia serce może tego nie wytrzymać,więc bierz się w garść i szukaj specjalisty a nie konowała,powodzenia i pisz co dalej.
Padaki tofane,jestem blondi!!!!
Niepozorna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: