Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-02-2013, 15:11:41

Ela
operacje tzw komercyjne w naszym szpitalu są ogólnie dostępne - operuje lekarz, który leczy daną osobe, koszt 8 tys. i czeka się do dwóch tyg. - a nie do dwóch lat - jak mi powiedziano kiedy się zapisywałam rzez NFZ
napisz o tych opewrcajach .Gdzie są dostepne, jak to załatwić. za długo zwlekam , muszę jeszcze trochę więc jestem zainteresowana ( priv lidia49@op.pl )
Karolina
Wtajemniczona
26-02-2013, 15:29:11

Karolino, napisalam
Wtajemniczona
26-02-2013, 17:05:03

Przed chwilą zadzwonili. Termin operacji dopiero na 2 kwietnia.
Forumowicz
26-02-2013, 17:07:11

Dobry wieczór.Kasiek dzieki za informacje-teraz ogarniam temat i pozdrawiam.Agachrab -to niedługo dasz rade.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
26-02-2013, 18:08:04

aga.... ale zdzwonili, to sie liczy, termin już jest. Nie powinno byc już innych przesunięć :) choć tak skrycie miałam nadzieję że razem będziemy :)
Początkująca
26-02-2013, 18:13:20

Witam miło!!!
Mam opis wyniku odcinka szyjnego może ktos mi pomoze w tym czy mam sie bac czy tez nie.
Zniesienie lordozy w odcinku szyjnym kregosłupa na poziomie C5-C7 oraz stan po zabiegu operacyjnym kręgosłupa C na poziomie C5-C6, C6-C7.Mostek kostny laczący przednie krawedzie trzonów C5C6. ostreofity na przednich krawędziach trzonow C6,C7 - zmiany zwyronieniowe. trzon C4 przemieszczony do przodu w stosunku do C5 - kręgozmyk.Stan po złamaniu wyrostka kolczystego trzonu C7. Do tego bóle glowy . kiedys miałam mrowienie lewej reki teraz przeszywajacy prad,słabnie reka,zachwiania rownowagi oraz nieraz klopoty z wzrokiem .. bol nog niemiłosierny wiec juz sama niewiem co myslec.
Tak to wydląda. Jesli ktos cos wie prosze o napisanie mi bo mam cholernego nerwa.
W 2010 i 2011 operował mnie dr Rudaś w wojskowym .. wstawial mi implanty najpierw C6-C7 potem C5-C6. Teraz mam to co wyzej napisalam moze teraz ktos cos mi napisze o tym wyniku. Pytam co jakis czas bo moze ktos znajdzie sie co zna ten problem . Po raz trzeci pytam i nikt znowu sie nie odezwał , czy ignorujecie niektorych. Kiedys tez tak było dlatego przestałam wchodzic na te stronke,teraz myslalam ze jest inaczej. Pozdrawiam Marysia
gość
26-02-2013, 18:18:41

Marysiu...jak długo tu jestem nigdy nikt nikogo nie ignorował, moze poprostu nie ma szyjki która ma pojęcie jakieś na temat twojego opisu ( ja jestem przed więc nie mam - twój przedstawia stan PO ) pozdrawiam cie cieplutko i wydaje sie mi że z wynikiem powinnać do neurochirurga na konsultacje sie udać.... niezależnie od tego czy wynik dobry czy zly... fachowym okiem oceni :)
Forumowiczka
26-02-2013, 18:28:55

Niematahari, sanatorium to dla poprawienia kondycji ogólnej czyli bardziej dla zdrowych
My wybierajmy szpitale rehabilitacyjne. Jest większy pakiet zabiegów a i kadra rehabilitacyjna bardziej kompetentna w zakresie fizjoterapii.
Jestem w 21 Szpitalu Wojskowym
Pod każdym względem od socjalu począwszy przez rehabilitację wszystko na najwyższym poziomie.
Marysia1964 ja miałam poza dyskopatią kręgozmyk c5-6
Jest ustabilizowany tylko na implancie bez dodatkowych zespoleń.
Operacja Janusza została przesunięta na dzisiejszy ranek.
Wszystko przebiegło pomyślnie. Po 15 Janusz uległ urokowi pielęgniarek i pozwolił postawić się do pionu.
Podziękował za siłę wsparcia forumowgo
Póki co cudu uzdrowienia brak ale ogólna kondycja zwyżkuje, humor dopisuje.Z.
Początkująca
26-02-2013, 18:41:26

Dzieki za informacje narazie nie wiem co mnie czeka najpierw ide do szpitala na neurologie a potem Wojskowy Bydgoszcz sie kłania. Mam pytanie czy piszecie o Januszu z Torunia???
Pozdrawiam
Wtajemniczona
26-02-2013, 18:42:32

Marysiu,
ja sie nie znam zupełnie na tych opiasach - jestem tu od niedawna (choc swoją droga wiele rzeczy sie w tak krótkim czasie dowiedziałam;) ale chcę powiedziec, ze jestem, Ciebie widzę choc pomóc nie potrafię...
Zosiu,
tu mnie lekko ofukano na to, ze wybieram się do Krojant na parę dni ogolnej rehab. i chodze do rehabil.specjalizującego się w kręgosłupach, który zresztą analizował dokładnie MR - powiedz nasze Guru czy aż tak źle robię?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: