Reklama:

Interpretacja wyniku EEG (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-04-2007, 17:05:00

Witam,
Zrobiłem sobie EEG ponieważ w ciągu 2 miesięcy zemdlałem 3 razy i prawie codziennie miewam omdlenia kilku sekundowe, oraz czuje się ciągle zmęczony (pracuje na wolniejszych obrotach) a oto wynik badania EEG:

Opis: Zapis o słabo zróżnicowanej przestrzennie, słabo reaktywnej czynności podstawowej utworzonej z niskonapięciowych fal alfa 9-10Hz oraz niskonapięciowych fal beta. W odprowadzeniach czołowo-skroniowych rejstrują się także niskonapięciowe fale theta 5-6Hz. HW i Fs bez wpływu.
Orzeczenie: Niewielkie zmiany w okolicach czołowo-skroniowych w postaci grup niskonapięciowych fal theta.
Proszę o interpretację, bo na wizytę u neurologa muszę niestety sporo jeszcze poczekać...
Początkująca
29-04-2007, 18:10:00

Witam Cię,przez to samo przechodzę co Ty.Miałam różne badania w kierunku anemii i chorego błędnika które nic nie wykazały.Po wizycie u neurologa dostałam skierowanie na zdjęcie rtg kręgosłupa szyjnego,które wykazało zwężenie przestrzeni między kręgowej c4i c5.Właśnie jutro idę ze zdjęciem do neurologa i zobaczymy co powie.Współczuje Ci bo wiem przez co przechodzisz.Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Ps-czy miałeś robione zdjęcie rtg kręgosłupa szyjnego?
gość
01-05-2007, 15:37:00

Nie byłem jeszcze z wynikiem EEG u neurologa bo jak wiadomo w PL trzeba troche czasu poczekać :] nie miałem robionego zdjęcia rtg... anemi i z błędnikiem wszystko ok, robili mi EKG, morfologie itd - wyniki idealne, wiec zobaczymy co neurolog mi powie... a Ty byłaś już u neurologa z tym zdjęciem rtg? co powiedział? również życze szybkiego powrotu do zdrowia
pozdrawiam
gość
17-02-2008, 22:17:00

widzę że to stary temat... ja mam zupełnie podobne badania, alfa od 10 -11,5 w okolicy ciemieniowo potylicznej, niskonapięciowe beta i w okolicach czołowo skroniowych pojedyńcze theta, od 5 do 7... ale poza tym wynikiem to ZUPEŁNIE NIC mi nie jest, tylko nie wiem o czym to świadczy.
gość
18-07-2009, 07:54:00

odświeżam temat.
mam identyczne wyniki. słowo w słowo. mi neurolog powiedział, że wszystko w porządku i kazał iść do psychologa. nie wiem, co o tym myśleć.
gość
13-08-2009, 21:07:00

witam,
przeczytałam Wasze posty i mam to samo, czyli nie wiadomo co. Badano mnie pod katem SM, boreliozy, anemii i nic. A nadal szybko się męczę, mam zawroty głowy, problemy z równowagą,m momenty przejścia prądu wzdłuż kręgosłupa. Fale theta EEG wykazało mi już daaawno ok. 12 lat temu i poprawy brak. Kręgosłup szyjny jest wykrzywiony, w lewej półkuli mam ogniska hiperintensywne, lecz mimo pobytu w szpitalu diagnozy nie mam. Podobno może być to wina układu krążenia. Jak sobie radzicie z tym zmęczeniem, bo mi kawa czy sen nie pomagają a otoczenie jest co raz mniej wyrozumiałe.
gość
29-08-2009, 18:34:00

też mam ognisko hiperdensyjne w lewej półkuli (badanie CT tak wykazało) i wszyscy lekarze zgodnie twierdz a,że wynik jest w porządku. 8861
gość
29-08-2009, 18:34:00

też mam ognisko hiperdensyjne w lewej półkuli (badanie CT tak wykazało) i wszyscy lekarze zgodnie twierdz a,że wynik jest w porządku. 8861
gość
23-10-2009, 11:02:05

cześć...mam opis ten sam...zapis o zróżnicowanej przestrzennie,reaktywnej czynności podstawowej utworzonej z fal alfa 9-10Hz o ampl.do 40uV oraz grup niskonapięciowych fal beta.W odprowadzeniach czołowo-skroniowych rejestrują się także grupy niskonapięciowych fal theta .5-6Hz. HW i Fs bez istotnego wpływu....
....mam pytanie bo ja nie mdleje często ... miewam zawroty głowy,ale żadnych boli.Jestem blada ale co przydarzyło mi się ostatnio i tylko raz to tydzień temu wstając rano z łóżka upadlam kilka razy bo nie czułam nogi Wstając drugi raz poczułam wyrównanie powietrza w uszach i uczucie jakby coś ciepłego rozlało mi się w tylniej części głowy....wraz z tym uczuciem doszły silne uczucie omdlenia ...po kilku minutach jakby krew napłynęła ponownie do nogi (potem jak zwykle skurcz )i po wszystkim...? to było jednorazowe i do tej pory się nie powtórzyło od tego czasu zrobiłam RM ,EEG wyniki morfologi .... jutro idę do neurologa zobaczymy co powie...
...czy ktoś z was miał podobne zdarzenie ....?trochę sie zastanawiam co to miało znaczyć ?Mam 24 lata jedynie problemy o jakich wiem to z drętwieniem rak,niskie ciśnienie,przemęczenie...przepraszam za chaotyczność w pisaniu.
gość
23-10-2009, 12:15:34

Jeśli tylko chcecie porady, polecam www.synapsa.biz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: