Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-09-2012, 16:00:03

Witam!
już kiedyś zaglądałam na forum w imieniu mojej mamy. Przeszła swego czasu operację, później alkoholizację nerwu, jak również krioterapie i termolezję. Ta ostatnia niestety została z lekka spaprana przez lekarza, ponieważ wkłucie zostało wykonane nieprecyzyjnie i uszkodziło na długi czas część podniebienia. nie będę rozpisywać się o szczegółach, ponieważ to moja mama przechodziła więc nie chcę czegoś pokręcić. Dzięki forum kilka lat temu nawiązałam kontakt z pewną panią, która poleciła pewien specyfik. OLEJ LNIANY DR. BUDWIG. http://oleofarm.eu/dieta-dr-budwig/148-lenvitol-500ml.html?gclid=CKrphd3qo7ICFeTLtAodnhEAXQ to jest link do informacji. Warto spróbować. Mojej mamie pomaga, łagodzi objawy i redukuje ataki. Zażywa go już dwa lata i przez ten czas miała może dwa ataki. Spróbujcie. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc. nuzanow@tlen.pl
gość
07-09-2012, 16:02:43

Mam jeszcze jedną sprawę. Czy ktoś orientuje się czy są jakieś zabiegi wodami termalnymi na neuralgię nerwu trójdzielnego. Wiem że w Hajduszoboszlo są zabiegi na neuralgię, lecz nie ma informacji czy na nerw trójdzielny również. Za wszelkie info serdecznie dziękuję. nuzanow@tlen.pl
gość
08-09-2012, 08:01:14

Witam!
Nikt nie pisze o akupunkturze, może ten rodzaj leczenia by był skuteczny.
Pozdrawiam Alicja
gość
10-09-2012, 17:29:43

Jesli chodzi o akupunktrure to mi za kazdym razem sie po niej pogarszalo, jakby nerwy byly jeszcze bardziej podraznione.
Ostatnim razem poszlam na akupunkture szyi, Chinka wbila mi igly bardzo gleboko w szyje oraz za uchem (tam tez odczuwam bol) i na czubku glowy. Po tym zabiegu nerwy dostaly szaly a ja wyladowalam na 4 dni w szpitalu z podraznieniem nerwy jezykowo gardlowego (bol od ucha przez jame ustna, jezyk az do gardla).
Bol nie chce ustapic. Akupuntkura pomaga innym wiec decyzja nalezy do was, ja juz napewno nigdy nie pojde.
Jesli ktos jest z Poznania to prosze o mejla, zawsze mozna sie spotkac i troche ponarzekac osobie ktora zrozumie (rodzina ma juz dosc wysluchiwania;)
hanna_w@yahoo.co.uk
gość
13-09-2012, 00:19:11

Czy komus dolega nietypowa dysfunkcja nerwu trojdzielnego? Czy mial ktos wykonany MRI przebiegu nerwu trojdzielnego? Pytam bo nie jest zlokalizowana u mnie kompresja na nerw, ze taka jest to jestem przekonany. Lekarze nie stwierdzili niczego naciskajacego na nerw przy korzeniu. Mam nerwiaka "martwego" na nerwie sluchowym. Na moich MRI nie widac galazek nerwu trojdzielnego do guza. O ta czesc pytam, czy ktos mial takie przeswietlenie.
Pozdrawiam
Początkujący
15-09-2012, 12:00:17

Witam !!!
Proszę o radę, co dalej robić jak postępować - w przypadku ww neuralgii nawrotowej. Na początku były blokady, później akupunktura - wszystko to pomagało na jakiś czas. Później co raz większe dawki leków przeciwpadaczkowych, oraz trzy zabiegi glicerolizy. Po statniej nawet na chwile nie było lepiej. Znowu zwiększone dawki leków, zdesperowany nawet załatwiłem mamie lampę do naświetleń BIOPTRON - Zepter-a (ale nie wierze raczej w jej skuteczność kiedy poznałem budowę lampy) Rezonans magnetyczny nie pokazuje konfliktu naczyniowego - wg prof. Kojdera ze Szczecina. Czyli też nie ma podstaw do przeprowadzenia operacji - odbarczenia - zresztą bardzo poważnej operacji. W Olsztynie podobno mają dobrą maszynę do przeprowadzenia zabiegu - Termolezji. Przeprowadza ją niejaki Maksymowicz, podobno specjalista, nie wiem na ile niebezpieczny jest ten zabieg. W Warszawie znalazłem klinikę która robi zabiegi promieniami Gamma, piszą o ogromnej skutecznośći - nie znam wad ani zalet tej metody. Proszę o pomoc osoby które mogą wnieść coś nowego: chorych, lekarzy - każda informacja będzie bardzo cenna. Bardzo bym chciał pomóc własnej mamie, a nie jest to proste.... mój mail: dobrowolskimichal@onet.pl
gość
18-09-2012, 22:52:31

Cześć, postanowiłam napisać ponieważ udało mi się uwolnić od cierpienia jakim była neuralgia. Umieralam z bólu przez 2lata. Miałam wykonana tomografii głowy, leczylam się u neurologow, laryngologow aż w końcu w poradni leczenia bólu. Jadłam tony lekow przeciwbólowych, przeciwzapalnych, antybiotyków, przeciwpadaczkowych a nawet psychotropow bo wmawiano mi ze to pewnie jakaś nerwica. Im mocniej bolało tym większe dawki dostawałam a leki ńic nie pomagały.Miałam rownież blokady które nic nie dały, byłam bliska termolezji, akumpunktury a lekarze których stałe odwiedzalam reagowali niechęcią rozkladajac ręce i mówiąc ze nie są w stanie mi pomoc. W desperacji udalam się do kolejnego laryngologa w miescie i wymusilam dosłownie skierowanie na tomografie zatok. Ci u których byłam wcześniej pukali się w głowę bo zagladajac wziernikiem do nosa nie widzieli nic niepokojącego. Miałam tez RTg zatok które było bez żadnych zmian. Ku mojemu i lekarzy zdziwieniu okazało się ze mam całkowicie niegroźny kompleks ujsciowo przewodowy zatok po stronie prawej, jak rownież zmiany zapalne w sitowiu. Polip na polipie. Ponoc objawem tego schorzenia sa glownie bole glowy, mnie rwala polowa twarzy. Dziś jestem 6 miesięcy po operacji fess zatok i o bólu już prawie nie pamietam. Co prawda ok 4 miesiące po zabiegu odczuwalam jeszcze ból ale już w skali do 10 jakieś 4. Mało tego, w nosie miałam bakterie e.coli mimo że nigdy kataru nie miałam, skierowanie na wymazać tez wymusilam, a antybiotyki które brałam wcześniej, wypisane n tzw oko po prostu nie działały. Okazało się rownież ze przyczyna boli jest rownież schorzenie kręgosłupa szyjnego, jestem już po rezonansie czekam na zabieg. Nie pozwólcie sobie ludzie wmawiac neuralgi jeśli nie macie kompletu badań. Szkoda zdrowia i życia. Ja mam 2 lata wycięte z życiorysu z powodu bólu. Jestem młoda matka i cierpialam niedosc ze fizycznie to jeszcze psychicznie bo nie mogłam w pełni cieszyć się macierzynstwem. Oglądało mnie 3 laryngologow. Żaden nie widział problemu a na prośby o skierowanie na tomograf reagowali kpina szydząc ze jestem histeryczka i powinnam kropelki na nerwy kupić. Objawy które miałam to ból 3 gałęzi nerwów po jednej stronie twarzy. Nad lub pod brwia , pod oczodolem i pod kącikiem oka,czasami w skroni. Ból był czasami napadowy ale najczęściej ciągły, nie ustępowal po lekach. Uczucie zatkanej dziurki w nosie, uczucie jakby rany w nosie, ból w okolicach nerwów odczuwany jakby pos skóra rownież przy dotyku, nasilajacy si przy hałasie, stresie, zmecżeniu, zmianie temperatur. Życzę wszystkim neuralgikom powrotu do zdrowia, może komuś moja historia pomoże

Początkująca
22-09-2012, 20:55:10

Witam ponownie - chociaz pisalam ,ze wiecej nie bede zagladac na strone o neuralgi jednak cos mnie ciagnie . Umnie neuralgia przeszla w neuropatie , gdzie pieczenie twarzy i szczypanie koncowek nerwow potrwa juz do konca moich dni , napisalam kiedys ,ze neuralgia jeat nieuleczalna TO NIEPRAWDA jest do wyleczenia roznymi sposobami ,bedac w szpitalu w Warszawie widzialam jak lecza neuralgie jake stosuja zabiegi . Niestety neuropatia po przecieciu pnia nerwu V jest nie do wyleczenia . Pisalam i prosilam nie przecinajcie nerwow bo jest jeszcze gorszy bol. Teraz mam przepukline kregoslupa ledzwiowego i napewno bez operacjii sie nie obejdzie .Jak by tego bylo malo wszystko sie sypie jestem u kresu wytrzymalosci . Pozdrawiam WSZYSTKICH CIERPIACYCH , MICA
dzidkajozefek
Początkujący
24-09-2012, 15:54:14

Czy ktokolwiek próbował zabiegów w Centrum Gamma Knife Allenort w Warszawie - leczenie promieniami gamma - piszą o dużej skuteczności. Proszę o informację osoby mające wiedzę o tego typu leczeniu i pacjentów tej placówki. Mój e-mail: dobrowolskimichal@onet.pl
gość
19-11-2012, 00:52:49

Gość 2012-09-13 02:19:11 Czy komus dolega nietypowa dysfunkcja nerwu trojdzielnego? Czy mial ktos wykonany MRI przebiegu nerwu trojdzielnego? Pytam bo nie jest zlokalizowana u mnie kompresja na nerw, ze taka jest to jestem przekonany. Lekarze nie stwierdzili niczego naciskajacego na nerw przy korzeniu. Mam nerwiaka "martwego" na nerwie sluchowym. Na moich MRI nie widac galazek nerwu trojdzielnego do guza. O ta czesc pytam, czy ktos mial takie przeswietlenie.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: