Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-07-2008, 08:35:00

Witam, w przyszłym tygodniu idę na wizytę do neurologa i boję się co powie, ostatnio wchodzę na rożne strony i szukam infomacji na temat torbieli i po tym co tam czytam czuję się przygnębiona a moje obawy narastają chociaż staram się o tym nie myśleś Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
,,Ktoś''
gość
22-07-2008, 08:06:00

Dlaczego nie odywacie się, nic nie piszecie? ,,Ktoś''
Początkująca
23-07-2008, 17:44:00

Hej dawno się nie odzywałam,bo miałam lekki kryzys.Jak już wcześniej pisałam biorę antydepresanty i na początku ciężko to znosiłam,ale nastąpił przełom i czuję się lepiej,głowa mnie nie boli tak jak przedtem Powoli do mnie dociera,że większość moich dolegliwości spowodowanych było nerwicą,niepotrzebnie wmawiałam sobie,że jestem poważnie chora.Teraz staram się nie myśleć o torbielu,szukam sobie zajęcia w domu(właśnie skończyłam malowanie pokoju synka) Oby nie było gorzej
"Ktosiu"życzę powodzenia u lekarza daj koniecznie znać jak było i co lekarz powiedział Coś Elutek się nie odzywa ciekawe co u Niej Pozdrawiam cieplutko
Ela
Ela GG: 28151355
gość
24-07-2008, 09:12:00

Fajnie, że ktoś nareszcie się odezwał jestem po wizycie u neurologa, podobno to od torbieli boli mnie głowa, są zawroty i źle wychodzą badania, okazało się, że mam ją od urodzenia i będę ja miećdo końca życia, powoli przyzwyczajam się, że ją mam i muszę z nią żyć, trochę to trudne ale się staram, dostałam leki na poprawienie badań i fatalnie się po nich czuję, zawroty głowy, ból, nudności, wymioty, senność ale tak ma być tylko przez około tydzień na początku leczenia, dla pewności skierowano mnie do neurochirurga, mam wizytę już na początku sierpnia, ciekawe co on powie, ciekawe co u drugiej Eli, odzywajcie się jak znajdziecie chwilkę, pozdrawiam
,,Ktoś''
gość
24-07-2008, 10:16:00

Elu nie martw się, i nie załamuj pokonasz kryzysy, będzie dobrze Elutek odezwij się do nas, pozdrawiam obie Ele
,,Ktoś''
Początkująca
24-07-2008, 13:55:00

Tak to już jest z nami torbielowcami musimy jakoś z TYM żyć i pocieszyć się tylko,że to nie żaden nowotwór Teraz już wiem,że pozytywne myślenie jest najważniejsze."Ktosiu" prawdopodobnie wizyta u neurochirurga będzie wyglądała tak jak u mnie,lekarz stwierdził,że jestem zdrowa tylko za bardzo emocjonalnie do tego wszystkiego podchodzę Czy miałaś kiepskie wyniki morfologii może??Bo ja mam wszystkie wyniki super,morfologia,próby wątrobowe,ob,tarczyca,rtg kręgów szyjnych,eeg.Tylko coś z lewą tętnicą kręgową mam nie tak,ale to nie ma dużego wpływu.A jak z kręgami szyjnymi?To też może mieć wpływ na bóle głowy.Ja się przebadałam z każdej strony i jestem zdrowa jak ryba,tylko ta cholerna nerwica mnie tak męczyła,miałam kołatanie serca,skoki ciśnienia,różne głupie myśli i lęki(np.że zasnę i się nie obudzę)bałam się wychodzić z domu,bo miałam wrażenie,że zemdleję,a najgorszą traumą była dlamnie wyprawa do marketu brrr.A teraz funkcjonuję normalnie i nie słucham głupiego gadania niektórych ludzi,że się truję psychotropami i się uzależnię leki są po to ,zeby pomagać "Ktosiu"jakie leki bierzesz??Na pewno lepiej się poczujesz,trzeba być dobrej myśli Ja jadę sobie na kilka dni nad morze i wierzę,że zmiana klimatu dobrze mi zrobi.
Elutek odezwij się!Co u Ciebie??
Pozdrawiam Was cieplutko
Ela
Ps.jeszcze raz podaję moje gg 10927893
gość
29-07-2008, 07:52:00

Badania też dobrze mi wychodziły morfologia itd. ale neurologa niepokoiło, że EEG źle wyszło, że są jakieś zmiany i dając mi te silne leki po których źle się czułam wymioty, senność, nudności, zawroty głowy itd, aby poprawić EEG, ale po tygodniu leczenia nimi kiedy powiedziałam, że tak nieciekawie się po nich czuję zmienił mi leki i ma być już dobrze, ale z kręgami nie mam problemu tylko bóle i zawroty, już niedługo idę do neurochirurga, a potem też wyjeżdzam nad morze, już nie mogę się doczekać wyjazdu dzięki niemu nie myślę o torbieli ale właśnie o wyjeździe, dziękuję Elu za wsparcie wypoczywaj spokojnie, tylko fajnie by było gdyby pogoda dopisała,

Gorąco pozdrawiam ,,Ktoś''
Początkująca
29-07-2008, 15:57:00

Witam wszystkich. Przepraszam ze sie nie odzywalam tak dlugo ale wyjechalam na wakacje dopiero wczoraj z nich wrocilam.Dzieki nim chociaz przez chwile nie myslalam o swoich chorobach.Dzisiaj robilam tomografie komputerowa mojej torbieli, wynik bede znala za ok.10dni.Mam nadzieje ze nie urosla od ostatniego badania.Na wczasach bylo fajnie , nawet udalo mi sie opalic jak nigdy dotad, po raz pierwszy jestem opalona na brazowo i nie sparzona , pogoda dopisala, z humorem bylo roznie, ale ogolnie nie moge narzekac.A co u Ciebie Elu i "Ktosiu"?serdecznie pozdrawiam
gość
30-07-2008, 07:18:00

Elutek nareszcie się odezwałaś!!! Ja też mam nadzieję, że torbiel nie urosła, badz dobrej myśli, ja niedługo idę do neurochirurga, cieszę się że wypoczęłaś i miałaś pogodę ja właśnie sprawdzałam, bo też wyjeżdzam i mam nadzieję, że będzie gorrrąco i słonecznie,bo też chce się opalć Ela chyba się nie odezwie teraz, bo też miała wyjechać na kilka dni, ale ja napisze jeszcze coś przed wyjazdem

Gorrąco pozdrawiam ,, Ktoś''
Początkująca
30-07-2008, 11:36:00

Cześć dziewczynki,już wróciłam wypoczęta,opalona na czekoladę i co najważniejsze-bez bólu głowy!!Byłam krótko,ale pogodę miałam świetną czego i Tobie "Ktosiu" życzę.Elutek trzymam kciuki za wyniki,na pewno torbielek nie urósł Ja czuję się coraz lepiej i mam nadzieję,że tak już zostanie
Pozdrawiam cieplutko
Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: