Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-06-2008, 18:22:00

07-06-2008 o 19:47, gość :
U mnie też wykryto torbiela na szyszynce wielkości 1,5x1,5 cm.Jestem załamana.Często mam bóle głowy.Miałam chwilowe utraty pamięci.Zlecono mi usunięcia torbieli operacyjnie w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu.Bardzo się bałam i poszłam prywatnie z wizytą do prof.Jarmundowicza we Wrocławiu,który zalecił kontrole za pół roku oraz MR.Profesor kazał sie wstrzymac od operacji.Proszę odpiujcie.Anka
gość
18-06-2008, 18:22:00

07-06-2008 o 19:47, gość :
U mnie też wykryto torbiela na szyszynce wielkości 1,5x1,5 cm.Jestem załamana.Często mam bóle głowy.Miałam chwilowe utraty pamięci.Zlecono mi usunięcia torbieli operacyjnie w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu.Bardzo się bałam i poszłam prywatnie z wizytą do prof.Jarmundowicza we Wrocławiu,który zalecił kontrole za pół roku oraz MR.Profesor kazał sie wstrzymac od operacji.Proszę odpiujcie.Anka
gość
18-06-2008, 20:26:00

Dzienkuje za słowa otuchy,odezwe sie pokonsultacji neurologicznej a mamy ja w piątek.Pozdrawiam wszystkich Renata
gość
03-07-2008, 05:00:00

Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich. Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Gorąco pozdrawiam
gość
03-07-2008, 10:59:00

Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich( więcej niż 1 ale mniej niż 2 cm) Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Czy to sie leczy, usuwa czy to konieczne? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Pozdrawiam ''Ktoś"
Początkująca
05-07-2008, 22:49:00

03-07-2008 o 12:59, gość :
Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich( więcej niż 1 ale mniej niż 2 cm) Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Czy to sie leczy, usuwa czy to konieczne? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Pozdrawiam ''Ktoś"

Witam "Ktosiu" już wcześniej pisałam tu na forum o swoim torbielu i dolegliwościach,które prawdopodobnie nie są związane z torbielą.Już ponad 2 lata trwa moja wędrówka po specjalistach (neurolodzy i neurochirurdzy) i wszyscy mowią to samo: TORBIEL SZYSZYNKI TO NIE CHOROBA!Coraz więcej młodych ludzi ma torbiele szyszynki.Ja jestem w trakcie szukania przyczyny moich dolegliwośi,od 2 tygodni wcinam antydepresanty i leki przeciwbólowe.Głowa do góry
Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
Początkująca
05-07-2008, 22:55:00

Nie ma leków na wysuszenie torbieli,usunąć oczywiście można,ale jest to bardzo ryzykowna operacja,a bóle głowy będą jeszcze większe!
Ela GG: 28151355
gość
07-07-2008, 08:22:00

Witam Bardzo dziekuję za wsparcie, wiem że nie jestem sama, bo oprócz rodziny i Wy mi pomagacie chociażby dobrym słowem, dziękuję, mogę mieć jeszcze jedno pytanie? Czy często zdarza się, że tobiel szyszynki wysusza się samoistnie czy częściej się powiększa i w takim wypadku konieczna jest operacja? Co występuje częściej? A czy Tobie osobie, która mi odpisała, przepraszam ale nie pamiętam nicku, torbiel urosła czy poprostu ją masz i tyle? Jeszcze raz wielkie dzięki!

Gorąco pozdrawiam ,,Ktoś''
gość
07-07-2008, 08:42:00

Tak mnie lekarz też powiedział, że torbiel nie jest przyczyną bólu głowy, ale od jakiegoś czasu bóle trochę ustały, natomiast pojawily się zawroty głowy ( niestety), w moim przypadku każdy lekarz mówi co innego, już nie wiem co mam zrobić czekam na wizyte u lekarza pod koniec lipca, zobaczymy co on powie, ale mimo Twoich dobrych słów Elu i tak się boję i nie wiem co teraz, ale musze poczekać na wizyte u lekarza,

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Ciebie Elu( przeczytałam co pisałaś o swojej torbieli może to niewiele da ale jestem z Tobą i wiem co czujesz)
gość
07-07-2008, 08:45:00

dnia 07-07-2008 o 10:42 pisałam ja ,,Ktoś"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Mama
Moja mama ma zdiagnozowaną chorobę otepienną z ciałami lewiego oraz PSP. Od ok roku drżą jej ręce i sporadycznie, ale bez powodu się przewracała . Neurolodzy mówili, że mama dużo leki zażywa więc jest osłabiona i tak musi być. Nie dałam za wygraną i po roku poszukiwań znalazłam dr Czarneckiego w Warszawie, który 24.04 tego roku zdiagnozował PSP. Przepłakałam 3 dni, jestem na lekach depresyjnych no nie umiem sobie z tym poradzić . Mama mieszka sama, chce jej za naleźć opiekunkę do wsparcia gdy jestem w pracy. Jak będzie? Jak szybko choroba unieruchamia człowieka ? Proszę o informację Mieszka zna
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: