Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-03-2019, 07:33:29

Renata071173 dziękuję za miłe słowa 😘dają one dużo siły i wiary, że musi być dobrze. Twoje i wielu innych posty, bardzo pomogły mi tym razem się nie poddać i podjąć mam nadzieję dobrą decyzję.
Chociaż od wczoraj, po tym jak dostałam termin, mam wrażenie, że jakoś mniej mnie boli 🙂czy to uzdrawiająca moc strachu 🤔😄
gość
19-03-2019, 12:47:20

Cześć drogie szyjki
Może ktoś mnie oświeci jak długo można albo należy być na l4 po operacji szyjnego bo lekarze są jakość małomówni .Dodam że operację miałem 14 stycznia i wcześniej nie byłem na zwolnieniu
Obecnie mam rehabilitację 6 tygodni i zwolnienie kończy mi się 28 marca , lekarz z poradni rehabilitacyjnej nie bardzo jest chętny do wystawienia nowego a lekarz operujący stwierdził że nie ma sensu aby robić 500 km tylko po zwolnienie
Rozumiem że z wypisem ze szpitala mam się udać do lekarza rodzinnego i tam poprosić o dalsze l4?
pozdrawiam Sławek
gość
19-03-2019, 16:46:47

Witam . Na zwolnieniu L4 można być 182 dni ,a potem jeszcze można składać o zasiłek rehabilitacyjny.Zazwyczaj po operacjach dają 3 lub 4 miesiące zasiłku i skierowanie do sanatorium .Ja już jestem rok po operacji i jeszcze jestem na zasiłku .Pozdrawiam Ania.
gość
19-03-2019, 21:47:05

Witam czy jest ktoś na forum kto mogłby mi podać dobrego neurochirurga z Poznania? Bd wdzievzna.
Początkująca
22-03-2019, 15:58:14

Witajcie! Jak wiele osób, które trafiły na to forum jestem świeżo po informacji od neurologa o konieczności operacji mojego kręgosłupa szyjnego. Zdaniem tego lekarza rehabilitacja nie wchodzi już w grę, za duże jest ryzyko poważnych uszkodzeń . Oczywiście mam skierowanie do neurochirura w celu rozważenia wskazania do operacji, ale od poprzedniego neurologa wiem, że przy takim wyniku MR neurochirurg pokieruje mnie na pewno na operację. Między wszystkimi kręgami - od C2 do C6 są różnego typu wypukliny uciskające worek opony twardej, brzusznie zarys rdzenia lub modelując rdzeń kręgowy. Rezerwa płynu na tym odcinku jest zredukowana.
Do wczoraj żyłam przeświadczeniem, że wystarczy rehabilitacja. Teraz próbuję sie uporać z koniecznością operacji...Bardzo martwię się co dalej, co z pracą. Czy moglibyście napisać kiedy, jesli nie będzie powikłań, będę mogła wrócić do pracy? Czy 1-2 miesiące wystarczą? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Beata
Początkująca
22-03-2019, 19:05:28

Beata 7171 Witaj ,a jakie masz obiawy neurologiczne? Bo mi lekarz powiedział ze nie leczy sie wyniku obrazu Mr tylko pacjenta nie jestem lekarzem i nie znam sie ale mam prawo zapytać ? Pozdrawiam Cie
gość
22-03-2019, 19:40:58

Witajcie Kochane Szyjki
Beata 7171 wszystko zależy od Twojego samopoczucia ,po operacji jeszcze rehabilitacja .Ja operację miałam w pażdzierniku 2018 r dostałam 2 miesiące zwolnienia ,a że jeszcze słabo się czułam to dostałam zasiłek rehabilitacyjny z ZUS na 3 miesiące i obecnie jestem w sanatorium na turnusie 24 dniowym .
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i wytrwałości w chorobie .
gość
24-03-2019, 12:15:54

renata071173 2019-03-22 20:40:58
Witajcie Kochane Szyjki
Beata 7171 wszystko zależy od Twojego samopoczucia ,po operacji jeszcze rehabilitacja .Ja operację miałam w pażdzierniku 2018 r dostałam 2 miesiące zwolnienia ,a że jeszcze słabo się czułam to dostałam zasiłek rehabilitacyjny z ZUS na 3 miesiące i obecnie jestem w sanatorium na turnusie 24 dniowym .
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i wytrwałości w chorobie .
Witajcie. Nie mogę się ponownie zalogować więc odpisuję jako gość.
Renatko, serdecznie dziękuję za te konkretne informacje. Były mi bardzo potrzebne, bo myślę intensywnie jak może zmienić się moje życie po operacji. Nawiązując do pytania gościa, typowych objawów neurologicznych niestety mam dużo, ale czy neurochirurg potwierdzi zdane neurologow o nieuchronnosci operacji, czas pokaże.
Mam pytanie, czy ktoś może mi podpowiedzieć dobrych neurochirurgow z Warszawy? Pozdrawiam serdecznie wszystkie szyjki . Dobrej niedzieli!
Początkująca
24-03-2019, 13:12:36

Witajcie drogie szyjki 🤗
Zostało mi 9dni do operacji i wariuje powoli. Żołądek z nerwów odmawia mi posłuszeństwa, w głowie kotłuje się tona myśli. Nie wiem już czy iść czy może zrezygnować.
Zaczęłam czytać forum od początku, wszystkie wpisy i okazuje się, że nie zawsze po operacji jest kolorowo. U mnie jest dyskopatia wielopoziomowa i boję się że jak zrobią mi szyjne to potem inny poziom może dać jeszcze bardziej do wiwatu niż jest teraz.
Jestem bardzo energiczną osobą, od dziecka sport był ze mną, a po operacji to już nie będzie tak żwawo 😟
Boje się, żeby nie pojawiły się jakieś niedowłady w nogach, bo czytałam,że i tak bywa niestety. Oszaleje chyba przez te 9 dni .
Miłej niedzieli kochani 😔
gość
24-03-2019, 15:13:36

wszystko może się zdarzyć, jeżeli uważasz, że rehabilitac ja nie pomaga, to tylko pozostały operacje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: