Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-01-2012, 02:27:11

Dorotka podstawa to siła wewnętrzna i spokój. Najważniejsze to chęci które są niezbędne i potrzebne do wykonania luksusowego masażu.
Forumowiczka
09-01-2012, 09:46:31

to się zgadza Aniu ,ale chciałabym wiedzieć co zrobić żeby był idealny i profesjonalny,na pewno to nie takie proste jak się wydaje
Komentatorka
09-01-2012, 18:27:52

oj a wy tylko o tych masazach:P ochote na rekax tylko obicie dziewczynki.Dziewczynki jak mysliscie czy m iesiaczka co 20-24 dni jest normalna.mam taka od 4 miesiecy po wyleczeniu torbiela,a zapomnialam powiedziec gienkowi ostatnio.Poza tym badania,usg mam okej
Komentatorka
09-01-2012, 18:53:07

traper777 2012-01-05 23:23:45
alimakalimak 2012-01-03 19:45:36 ja tez mam nadzieje ze nie bedziecie mieli mnie dosc hehe:)Rozmawiacie o przeprowadzce?tez mi sie szykuje ale jak sobie pomysle ze mam wziasc to wszystko popzewozic to cos mi sie robi:)no i moje ryby najwazniejsze hehe
Na pewno wszystko bedzie ok.tym bardziej ze Masz fajne wypowiedzi na różnych tematach.
Poza tym mam nadzieje ze Masz tam odpowiednie osoby ktore przewioza i wniosa melble oraz wszystkie inne rzeczy,a Tobie pozostanie tylko poscierac kurze,i pomachac miotła.herhehe
Naszczescie mam ludzi od tego :)hehe gdzie ja taka mizerniutka nosilabym meble ,chyba bym sie przerwala.Oj juz sie nie moge doczekac tego scierania,nie ma to jak byc na swoim.
Komentatorka
09-01-2012, 18:56:13

dorota389 2012-01-07 00:21:34
alimakalimak 2012-01-05 18:56:55
dorota389 2012-01-05 14:06:59 Kamila ,zapytaj swojego ginekologa o pigułkę antykoncepcyjną ,to załatwi problem z miesiączką raz na zawsze,tylko nie wiem czy możesz ją przyjmować ,jednak nie każdej kobiecie wolno je stosować
z migreną jest gorzej ,nie pozbędziesz się jej łatwo ,jeśli chcesz wiedzieć o niej więcej i rozmawiać z osobami które na nią chorują podam Ci stronę na fb gdzie możesz to zrobić
kochana Dorotko,u mnie to nie takie proste.Otoz regulowalam cykle tabletkami antykoncepcyjnymi,ktore owszem pomagaly mi ale jeszcze gorsze szkody powodowaly bo zwiekszaly napady migrenowe.U mnie wywolywalo to tzw aure,ktora objawiala sie silnymi bolami glowy i dretwieniem rak i twarzy,Wiec mam zakaz brania tabletek ale na szczescie rzadko mam napady migenowe.Poza tym nigdy sama nie zdecydowalabym sie na pigulki antykoncepcyjne ,jestem tego przeciwniczka:)a teraz staramy sie z mezem o dzidzie to tym bardziej
rozmawiałaś o tym z ginekologiem ? moja koleżanka zaszła w ciążę po 3 miesięcznej kuracji takimi tabletkami ,tymi samymi co ja stosuję ,nie wywołują u mnie migreny ale poprzednie tak ,wszystko przez to że nie zaznaczyłam lekarzowi że cierpię na migrenę ,można jakoś je dopasować z tego co wiem
tzn powiem tak naazie mi sie skonczyly te problemy z okesem,bo wiadomo czym to bylo spowodowane a mianowicie torbielem.Ale teraz z kolei po wyleczeniu torbiela mam srednio co 24 dni miesiaczke i dziwi mnie to toche
gość
09-01-2012, 20:18:26

bylo spowodowane a mianowicie torbielem.Ale teraz z kolei po wyleczeniu torbiela
BYŁO SPOWODOWANE TORBIELĄ...
po wyleczeniu TORBIELI
ta torbiel - rodzaj żeński
Komentatorka
09-01-2012, 20:24:55

Gość 2012-01-09 21:18:26
bylo spowodowane a mianowicie torbielem.Ale teraz z kolei po wyleczeniu torbiela
po wyleczeniu TORBIELI
dzieki specjalisto od jezyka polskiego,dobrze ze i takich na tym forum mamy.Moze na jakies studia polonistyczne sie zapisz a nie na necie ludzi poprawiaj.My tu w innych sprawach piszemy,nie chodzi nam o ortografie ,odmiany i pisownie,bo gdyby to mnie interesowalo to bym do slownika zajrzala.Pozdrawiam
gość
10-01-2012, 01:47:10

Ja tam jestem zainteresowana kim jest ten specjalista języka polskiego. Może mnie też poprawisz , co?
gość
10-01-2012, 01:49:04

alimakalimak 2012-01-09 21:24:55
Gość 2012-01-09 21:18:26
po wyleczeniu TORBIELI
dzieki specjalisto od jezyka polskiego,dobrze ze i takich na tym forum mamy.Moze na jakies studia polonistyczne sie zapisz a nie na necie ludzi poprawiaj.My tu w innych sprawach piszemy,nie chodzi nam o ortografie ,odmiany i pisownie,bo gdyby to mnie interesowalo to bym do slownika zajrzala.Pozdrawiam
Kamila nie przejmuj się. Zawsze przyjdzie taka osoba i będzie szukać zaczepki nie daj się sprowokować:)
Komentator
10-01-2012, 04:24:35

dorota389 2012-01-09 03:19:03
Powszechnie uważa się że to kobiety nie panują nad emocjami
traper777 2012-01-07 19:34:33
Wszystko zalezy jakie to sa emocje i czego dotyczy dana sytuacja.
Może być tak że ktoś wyładowuje swoje emocje bo coś mu nie wyszlo i sie wyladowuje na innych,a może byc też tak ze kobieta ulega emocjom w relacji damsko-meskiej i nie patrzy na wartosci,czy ktos jest uczciwy czy nie,tylko poddaje sie emocjom wywolanymi czesto nie przypadkowo np. przez slowa czy usmiech,wzrok ze strony faceta.
Niektorzy faceci uzywaja celowo odpowiedniego słownictwa,retoryki i mimiki aby te emocje wywolac i np.narzucic komus przez to swoje slowa ,myslenie.
Pod wplywem tych emocji (ulegajac im) niektórym kobietom wydaje sie wtedy ze tak samo mysla i czują.
Odczuwają ze to wszystko jest przypadkowe i spataniczne i samo sie dzieje,tymczasem wielu facetów celowo tak działa zeby wywolac konkretne reakcje emocjonalne
dorotka 389
to nic złego ,to się nazywa czytanie w myślach i spełnianie oczekiwań a że nie jest prawdziwe? bida oszukującemu bo dostanie kopa od kobiety jak się sprawa rypnie że popamięta na długo
traper777
Piszesz Dorotko ze to nic złego?
A ile facetow korzysta z takiego faktu,takich a nie innych oczekiwań i gra nawet do momentu ślubu czy uodzenia sie dziecka,a potem szybko sie zmywa,przyklady można nawet spotkać tu na forum ,niektore dziewczyny dały sie nabrać i zostały same z dzieckiem,wmawiajac sobie potem ze zaden facet im nie jest potrzebny
Nawet bys nie zdazyla sie obejrzec jakby "slorzystał" a potem sie zmył ,zajol sie inna naiwną i tylko smial z tego.
Zaden kop by ci nie pomogl,bo po prostu by juz go nie bylo.heh
Ja np. w inny sposob przekazuje swoje uczucia bo wtedy jestem sobą i chociaż wiem czesto jaka forme przekazu oczekuje dana kobieta,robie to po swojemu ,uwazam ze jezeli bedzie madra i pomysli,to prawidlowo przeczyta i doceni moje slowa i czyny,jezeli tylko bedzie sie kierowac odczuciami to nie zobaczy nic.
Podobno kazdy z nas jest inny,i mamy takze inny sposob przekazywania uczuć,wiec dlaczego mamy rezygnowac z tego i dostosowywac sie do schematycznych form przekazu,takich ktore częśto wykorzystuja cwaniacy,bo akurat przy tym nie musza sie wysilac,dla nich to latwizna,zeby sie dopasowac jak kameleon do oczekiwań, i mowić czesto takie same puste słowa powtarzane w tej samej formie wielu kobietom,tylko dlatego ze to "działa".
Wyuczyli sie tego na pamieć przez lata,odpowiednie słowa,,gesty mimika,oczy itd... wg tzw oczekiwań.
Zeby kobieta myslała ze to z serca.
Mi np. nie chce sie cwiczyć jakis detali w mimice czy spojrzeniu zeby dana kobieta potrafiła mnie prawidłowo odebrać.,bardziej skupiam sie na konkretnych słowach,czynach.
Gdyby nie bylo takich sztywnych ramek w formie przekazu i wazniejsze byly by inne,bardziej wartosciowe kryteria odbioru człowieka(np.fakty ,czyny,szczerośc itd..),sciemniacze by nie wiedzieli jaka metode,chwyt zastosować,a co za tym idzie nie bylo by tyle samotnych matek z dzieckiem.
Stosujac takie sztywne ramki w oczekiwaniach zawęza sie na wlasne życzenie swoj horyzont akceptacji emocjonalnej dla wielu ludzi,a przez to nie poznaje sie ich blizej,traci sie wtedy szanse na poznanie nie jednego dobrego czlowieka,a daje szanse tym ktorzy rzekomo spelniaja te oczekiwania.ale tylko iluzyjnie,bo momencie kiedy kończa sie przyjemnosci a przychodza wyzwania to po prostu uciekaja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: