Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2014, 14:35:01

a jakis innych metod z mezem szukaliscie?
gość
01-10-2014, 14:36:12

jak ja bylem u ortopedy to rozlozyl rece i powiedzial ze on od tego nie jest tylko neurolog..
gość
01-10-2014, 19:55:00

teoretycznie neurolog, ale to ortopeda operuje. Na razie nie szukamy innych metod - mąż chce poczekać do wiosny i wtedy ewentualnie próbować z przszczepem nerwu bądź innymi metoami o ile takie są, ciągle liczymy, że coś się ruszy. Czy ktoś miał może przeszczep nerwu? czy taka operacja daje większe szanse?
gość
01-10-2014, 20:42:25

nie mialem przeszczepu nerwu ale z napewno warto rozwazyc wszystkie mozliwosci, bo jezeli po 10 msc sie nie poprawilo to ciezko ale trzeba walczyc bo byly przypadki gdzie po kilku latach zaczelo cos sie dziac ;) nie mozemy tracic nadzieji ;) z jakiej strony Polski jestescie?
gość
02-10-2014, 16:01:29

Jesteśmy z Białegostoku, u nas nie robią przeszczepów nerwu, wiem, z tego co wyczytałam, że to dość inwazyjna operacja dlatego też na razie poczekamy. Jak długo u Ciebie są problemy z opadającą stopą? jak sobie z tym radzisz? Mój mąz dodatkowo bierze neurovit 3 razy dziennie, kwasy omega i zastrzyki z millgamy raz na jakis czas
gość
03-10-2014, 18:00:04

Ja biore neurovit nivalin i takze miligamme ale wazniejsze od brania lekow jest rehabilitacja... kupilem sobie buty za kostke lekkie i dobrze zesznurowalem i daja lepsze efekty niz plastikowa orteza, ja walcze z tym juz 3 miesiace a mam porazenie od kleczenia ale walcze dalej, wgl nigdy nie przypuszczalem ze przez taki nerw moze opasc cala stopa.,.
gość
03-10-2014, 18:02:07

A w jakich miejscach Twoj masz odczuwa mrowienie/zanik czucia skory na nodze ?
gość
03-10-2014, 19:16:40

mój mąż ma czucie wszędzie, nerw się rozgałęzia zależy gdzie i jak się stykają, cały czas się rehabilituje. W naszym przypadku buty sztywne nie dają efektu, dalej chlapie nogą, ale ponoć bokserskie są zalecane ( u nas się nie sprawdziły
gość
04-10-2014, 06:51:06

ja nie mam czucia nad kostka obszar ok 10 cm do góry i przy duzym palcu .. no zeby sie sprawdzalymusza byc sztywne , ogolnie najlepiej sie sprawdzaja na zime bo sa grube i sztywne ale na nie za wczesnie... w nich nawet lekko biegac moglem ;) a Twoj maz na elektrostymulacje jeszcze chodzi?
gość
05-10-2014, 12:14:34

A maz staral sie o jakis stopien niepelnosprawnosci ? Czy orientujesz sie czy mozna sie starac.. bo walcze z tym 3 miesiace a z praca bylo by latwiej...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: