Reklama:

Zycie erotyczne po udarze (13)

Forum: Udary i tętniaki

gość
04-09-2017, 13:24:20

Witam
Moze moje pytanie wyda sie glupie ale nie mam kogo zapytac. Maz 4 miesiace temu mial bardzo rozlegly udar (ma 35 lat) lekarze nie dawali mu zadnych szans a jednak udalo sie wychodzi z tego. Nie jest sparaliżowany mozna powiedziec ze fizycznie jest sprawny praktycznie w 100% tylko czasem troche dretwieje mu prawa reka i noga. Stwierdzona afazja na poczatku nie mowil nie czytal nie pisal. Na szczescie neurologopeda robi dobrą robote bo mowa jest juz bardzo wyrazna oceniam ze wrocila w 80%. Wszystko wraca powoli do normy staramy sie zyc jak dawniej. Wspieram go jak moge. Maz wie ze zawsze moze na mnie liczyc mimo iz jestem od niego mlodsza o 15 lat. Ale jest problem taki ze on wogole nie ma ochoty na seks wiem ze jeszcze malo czasu minelo a po udarze czas jest potrzebny ale chvialam zapytac jak bylo u Was ? Czy jest szansa ze to sie zmeni ? Nie da sie go zachecic na jakiekolwiek czulosci... spi jak najdalej ode mnie, nie przytula mnie nie caluje ewentualnie da buziaka. Planowalismy dzieci oboje marzylismy o rodzinie a teraz dla niego zycie erotyczne nie istnieje :( czytalam ze to jest mozliwe ze osrodki w głowie odpowiedzialne za strefe seksualna umarły ale czy to znaczy ze juz zawsze tak bedzie ? Uprzedzam pytania.. probowalam z nim rozmawiac ale omija ten temat od razu przechodzi na inny.. ostatnio sie zalamalam podczas ogladania filmu byla scena +18 a on kazal mi nie patrzec i sam tez odwrocil glowe w inna stronę..
Przepraszam rozpisalam sie :( boje sie ze nigdy nie bede miala dzieci o ktorych marze :(
gość
06-09-2017, 07:21:42

Myśle,że on obawia się porażki,lub kolejnego incydentu . Tyjesteś młoda ,a on słaby i nie wie co z tego wyjdzie więc woli unikać sytuacji,daj mu czas i powoli kuś nagością i nic nie sugeruj,np niech Ci posmaruje plecy i pośladki balsamem.Bedzie dobrze, ą długo byliście po ślubie? Pozdrawiam.
gość
06-09-2017, 15:58:37

Razem jestesmy 3 i pol roku a slub wzielismy jak skonczylam 18 czyli 2 lata temu. Mimo roznicy wieku zawsze super nam sie ukladalo maz jest bardzo wyluzowany :) teraz z dnia na dzien jest lepiej robi postepy. Kolo siebie wszystko robi sam w domu tez pomaga sprzatac gotowac itp tylko tak jak mowie temat bliskosci dla niego nie istnieje.. traktuje mnie jak kolezanke nawet nie moge go najzwyczajniej przytulic bo on skutecznie tego unika :( tesknie juz za nim :(
gość
06-09-2017, 20:30:09

Jesteś na fejsbuku? Napiszę Ci jak ja wróciłem do sprawności seksualnej po poważnym problemie zdrowotnym . Dawid Wachowiak.
gość
07-09-2017, 05:37:57

Niedawno usunelam fejsa bo tracilam przez niego za duzo czasu :P ale mozesz napisac na maila patka.papatka@o2.pl będę wdzięczna :)
gość
13-09-2017, 21:00:49

Nikt nie miał takiego problemu??
gość
27-09-2017, 21:19:40

Nadal bez zmian?
gość
28-09-2017, 18:13:04

Patka, tabletki przeciwdepresyjne Trittico się sprawdzają. Z grą wstępną jest problem?
gość
09-10-2017, 21:29:28

Nie ma wogole mowy o grze wstępnej. Na dzień dzisiejszy już po nim nie widać że miał udar. Co prawda ma duuze braki ale w tej codziennej rutynie jest praktycznie jak kiedyś. Od udaru ani razu mnie nie pocałował. Postęp jest taki że czasem w nocy mnie przytuli ale robi to nie świadomie nad ranem się odsuwa i zasypia daleko ode mnie. W dalszym ciągu omija te tematy jak tylko się da. Nie ma żadnej bliskości on wogole mnie do siebie nie dopuszcza. Brał antydepresanty ale lekarz mu je odstawil bo nie były potrzebne. Mąż na codzień jest bardzo pogodny uśmiechnięty. Szybko pogodził się z tym co go spotkało i ciagle podkreśla że zrobi wszystko co się będzie dało żeby wrócić do stanu z przed udaru. Tylko te sprawy intymne wogole dla niego nie istnieją. Niby żyjemy razem ale osobno :( powoli już zaczynam się do tego przyzwyczajać, ginekolog przepisał mi tabletki hormonalne na obniżenie libido. Bo już nie chodzi o sam seks ale ogólnie o jego bliskość której nie ma. Zauważyłam nawet ze on wpada w panikę kiedy wejdę do łazienki lub pokoju jak on się ubiera.. Nie wspominając już o tym że on miałby popatrzeć jak ja to robię, bo ucieka jak poparzony. Nie wiem już o co chodzi. Lekarz nawet kombinuje zmieniać leki ale twierdzi że wszystko powinno być ok a nie jest.
gość
10-10-2017, 14:20:32

A imbir, żeń - szeń? To sprawdzone afrodyzjaki, niech spróbuje stosować jako dodatki do żywności albo suplementy. Może cierpi na przewlekłe bóle po udarze, tylko o tym nie mówi? Być może jest to słaby bądź umiarkowany ból, ale przewlekły..., i go osłabia psychicznie? Ja bym nie brał takich tabletek na obniżenie libido, raczej jakiś słaby antydepresant na twoim miejscu. Citalopram na przykład.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: