Reklama:

zespół arnolda chiariego (13)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkujący
16-09-2016, 17:47:06

Witam.Piszę na forum gdyż nie wiem co zrobić.Stwierdzono u mnie zespół Chiariego typ 1 , migdałki móżdżku wchodzą na ok. 4-5 mm , ale rezerwa płynowa jest zachowana.Od października mam silne bóle i zawroty głowy,nudności i coś mnie boli z tyłu głowy.Bardzo proszę o szybką odpowiedź.Z góry dziękuję.
gość
11-07-2019, 17:31:04

tez mam ta chorobę , mi pomagają trochę masaże
gość
11-07-2019, 17:37:13

Masaże,odpoczynek
gość
06-02-2021, 12:41:45

Dzień dobry mojej 15letniej stwierdzono zespół zespół Arnolda Chariego typ.1 nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi co to niby nic ważnego ma jamistość w kręgosłupie między 5a 7kregiem piersiowym ostatnio ma chwilowe niedowłady-nieczuła ręki nie mogła nią ruszać bolało ją ale tak jakby w środku a mogłam ja szczypać ona tego nie czuła prawej ręki raz miała lewej i kilka zdarzyła się nóg twierdzą że to problem psychiatryczny mam pytanie jak objawiają się u was niedowłady ?
gość
03-03-2022, 03:39:29

Gość 2021-02-06 13:41:45
Dzień dobry mojej 15letniej stwierdzono zespół zespół Arnolda Chariego typ.1 nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi co to niby nic ważnego ma jamistość w kręgosłupie między 5a 7kregiem piersiowym ostatnio ma chwilowe niedowłady-nieczuła ręki nie mogła nią ruszać bolało ją ale tak jakby w środku a mogłam ja szczypać ona tego nie czuła prawej ręki raz miała lewej i kilka zdarzyła się nóg twierdzą że to problem psychiatryczny mam pytanie jak objawiają się u was niedowłady ?
Koniecznie zmienic lekarza. Najlepiej isc do neurochirurga. Polecam grupe na facebooku zespol chiari jamistosc i ja.
Początkująca
09-06-2022, 14:03:15

Najlepiej masaż
gość
27-03-2024, 16:32:21

Witam. Czy objawy tej choroby kiedyś ustępują czy zostaje to do końca życia ? Oczopląs, problemy z chodzeniem i wzrokiem.
gość
18-06-2024, 05:20:03

Czy to może być zespół arnolda chiariego?
Proszę o interpretację zdjęcia mri
gość
18-06-2024, 05:22:20

Drugie zdjęcie
gość
15-07-2024, 20:53:52

WITAM STWIERDZONO U MNIE ZESPÓŁ CHIARI 2
GDZIE W POLSCE SIĘ TO LECZY CZY MOŻNA PROSIC O NAMIARY

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zastawka
Witam.w maju 2024roku.miałem założoną zastawke komorowo-otrzewnową.od tego czasu cisza, i spokój nic mnie nie boli nic się nie dzieje nawet na kontroli żadnej nie byłem bo lekarz powiedział że jak nic się nie będzie działo to nie trzeba przyjeżdzać na kontrolę .czy ktoś ma może tą zastawke dłożej i jak to wygląda u was poproszę o jakieś informacje bo niewjem o co kaman
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Reklama: