Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-06-2010, 11:26:02

Napisz ile Twój chłopak ma lat!A komisja to jeden lekarz,który go zbada i zerknie w dokumenty,dlatego wazne jest a by miał opiekuna,który wyjaśni wszystko-to nic strasznego
gość
22-06-2010, 11:56:12

Czyli mam rozumiec ze Ty bylas na takiej komisji o grupe inwalidzką tak? Napisz jak to wyglada i gdzie trzeba złozyc dokumenty?
gość
22-06-2010, 12:01:52

31lat mam.
gość
22-06-2010, 13:08:42

Byłam na tej komisji.Przyznają Ci napewno 1 grupę na 1 rok albo dłużej płatną,ale najpierw musisz iść do opieki społecznej po wniosek i odpowiednio zaznaczyć czego chcesz od nich(rechabilitacja,karta parkingowa...)To w opiece sp.,ale dowiedz się tam co jeszcze Ci przysługuje.A w ZUS musisz mieć chyba 4 albo 5 lat przepracowanych aby dostać rente bez( jak myśle)problemu.J.
gość
23-06-2010, 06:59:03

Ok.Dzięki za odp.Moze faktycznie spróbuje? Nie wiem tylko czy mam na to siły? Komisja-stres.a jaka sume dostajesz 150zł z pomocy i masz 1 grupe inwalidzka.? tak zrozumialam
gość
23-06-2010, 07:00:21

Prosze Cie jeszcze o inf.Jak ta komisja wyglada? o co pytają .
gość
23-06-2010, 08:40:56

Tak miałam 1 grupę i 150zł przez rok,potem jak dostałam 2 grupę na kolejnych parę lat.To żaden stres!Zwyczajne badanie lekarskie.Najpierw pracownik socjalny zapyta Cie o to czy pracujesz,ile masz dzieci itp.Nic strasznego.Nie przesadzaj,bo sama Cie tam zaprowadze!J.
gość
23-06-2010, 08:45:20

Jeszcze raz serdeczne dzięki za odp i wsparcie! Mysle ze 150zł drogą nie chodzi więc ja tez spróbuje.
gość
23-06-2010, 09:10:52

DO DZIEŁA!J.Pozdrawiam.
gość
23-06-2010, 14:01:30

AAa .. mozesz mi powiedziec czy jest jakis warunek odnosnie czasu od kiedy było się chorym.Jestem po chorobie 2 lata czy nadal moge się starac o zasiłek? Czy juz jest za pózno?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: