Reklama:

Wypadanie włosów (18)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-02-2013, 15:58:46

Przeczytaj komentowaną poradę: Wypadanie włosów

Dzień dobry,
problem nadmiernego wypadania jest o tyle uciążliwy, że coraz częściej słyszy się, że występuje u młodych ludzi, jako efekt wpływu genetycznego lub niedoboru pewnych składników w organizmie. Temat podejmuję dlatego, że obecnie jest dużo metod, które są pomocne w eliminowaniu tej przypadłości.
Dużo czytałam na temat terapii osoczem bogatopłytkowym Angel System. Jest to najnowocześniejsza wirówka, która pozwala przygotować najsilniejszy koncentrat dostępny na rynku. Czytałam, że w koncentracie przygotowanym techniką Angel System można skumulować 14-krotność bazowej ilości płytek krwi i leukocytów, określanych jako czynniki wzrostu komórek. Dowiedziałam się, że ten preparat jest powszechnie stosowany w USA, zaś w Polsce do swych gabinetów wprowadza go coraz więcej specjalistów. Mnie przekonała zwłaszcza informacja o podwojonej sile działania preparatu w porównaniu z dotychczas stosowanymi technikami, co przejawia się w trwałości uzyskiwanych efektów. Czytałam, że zabieg zapoczątkowuje proces naturalnej, biologicznej regeneracji przy użyciu niewielkiej ilości pobranej krwi od pacjenta. Długotrwały efekt zabiegów stanowi zasadniczą różnicę i ogromną przewagę w stosowaniu Angel PRP System w porównaniu z innymi terapiami, które albo czasowo paraliżują mięśnie twarzy, albo wypełniają skórę, co jednak umożliwia osiągnięcie tylko przejściowych efektów. Wnioskować można, że zabiegi osoczem uzyskiwanym poprzednimi technikami wymagają powtórzenia, a zabieg osoczem uzyskanym w najnowszej technologii nie.
W terapii przeprowadzanej w przypadku wypadania włosów przygotowany techniką Angel System koncentrat osocza bogatopłytkowego jest wstrzykiwany w skórę głowy. Zawarte w nim czynniki wzrostu stymulują komórki do odbudowy regeneracji. Z artykułów wynika, że jest to najskuteczniejsza metoda, która stopniowo wypiera inne, dotychczas stosowane w terapii przeciw wypadaniu włosów.
Chciałam zapytać specjalistów, czy moje przekonania na temat osocza bogatopłytkowego są słuszne? Czy znają Państwo lub stosują w praktyce terapię osoczem bogatopłytkowym Angel System?
Początkująca
22-08-2013, 13:10:09

Mi wypadały włosy przez dłuższy okres mimo iż stosowałam różnego rodzaju suplementy diety oraz preparaty zapobiegające wypadaniu włosów nie przynosiło to żadnej widocznej poprawy.Po konsultacji z lekarzem dermatologiem zaproponowano mi mezoterapie igłowa ,która polega na wstrzykiwaniu wgłąb skóry substancji aktywnych stymulujących regenerację włosów.Zaletom zabiegu jest regeneracja odżywienie,wzmocnienie, oraz zahamowanie procesu wypadania włosów.mi robiła ten zabieg dr.Baczewska z gabinetu ELMED Ul.Haffnera 6 i Poniatowskiego 6 w Sopocie nr.do rejstracji 58 345 34 28Pozdrawiam.
gość
01-11-2013, 20:16:10

Włosy można leczyć domowymi, naturalnymi sposobami a dopiero potem zdecydować się na inne rozwiązania. Tutaj znalazłam dużo ciekawych pomysłów na to jak radzić sobie z wypadającymi włosami http://wylecz-lysienie.dozdrowia.com/domowe-sposoby.php. Myślę, że warto spróbować...
gość
03-01-2017, 09:38:25

Ja zastosowałam osocze Magellan w klince angel factory i mi to bardzo pomogło. Włosy sa w zupełnie innej kondycji, już nie wypadaja jak przedtem
gość
19-04-2017, 06:17:28

W moim przypadku problemem była genetyka i fatalny styl życia. Paliłam jak smok przez co moje włosy obrywały podwójnie. W końcu w wieku 40 lat były już mocno przerzedzone i zdecydowałam się za namową przyjaciółki na mezoterapie głowy w podwarszawskiej klinice (tej: [url]http://about-hair.pl/[/url] ) Teraz jest lepiej niż było, ale przestrzegam wszystkich zawsze żeby wpierw zapobiegać, a później leczyć
gość
21-06-2017, 13:47:18

Wypadanie włosów bardzo często można wyleczyć dobrymi komsetykami, zabiegami i zmianą nawyków. Mi bardzo pomagają wizyty u fryzjerki, która zrobiłam mi w In Harmony usg włosa. Od tego wszystko się zaczęło.
gość
23-06-2017, 07:21:20

Też miałam szczęście zbadać sobie włosy u fryzjera, tylko, że w moim przypadku to był maping. Pani Maryla w Akademii Perfect Hair zaproponowała mi to przy okazji ostatniej wizyty. Dzięki temu badaniu wiem, że muszę trochę zmienić pielęgnację żeby włosy odżyły.
Początkująca
26-06-2017, 07:13:32

Ja żeby zapobiec wypadaniu włosów stosuję ziołowe płukanki. Farmaceutka z mojej apteki mi je poleciła
gość
04-07-2017, 12:46:02

Gdzie jest APH? Chciałabym się wybrać na to badanie. Jak się można zapisać?
gość
25-08-2017, 08:18:12

To salon na ul. Świętokrzyskiej 32. Wchodzi się od tyłu, od podwórka. Na pewno znajdziesz;) Zapisać można się najłatwiej przez telefon. Jak powiesz na co chcesz się zapisać to tam Ci już doradzą do kogo najlepiej się zgłosić :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: