Reklama:

Wypadanie włosów (18)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-02-2013, 15:58:46

Przeczytaj komentowaną poradę: Wypadanie włosów

Dzień dobry,
problem nadmiernego wypadania jest o tyle uciążliwy, że coraz częściej słyszy się, że występuje u młodych ludzi, jako efekt wpływu genetycznego lub niedoboru pewnych składników w organizmie. Temat podejmuję dlatego, że obecnie jest dużo metod, które są pomocne w eliminowaniu tej przypadłości.
Dużo czytałam na temat terapii osoczem bogatopłytkowym Angel System. Jest to najnowocześniejsza wirówka, która pozwala przygotować najsilniejszy koncentrat dostępny na rynku. Czytałam, że w koncentracie przygotowanym techniką Angel System można skumulować 14-krotność bazowej ilości płytek krwi i leukocytów, określanych jako czynniki wzrostu komórek. Dowiedziałam się, że ten preparat jest powszechnie stosowany w USA, zaś w Polsce do swych gabinetów wprowadza go coraz więcej specjalistów. Mnie przekonała zwłaszcza informacja o podwojonej sile działania preparatu w porównaniu z dotychczas stosowanymi technikami, co przejawia się w trwałości uzyskiwanych efektów. Czytałam, że zabieg zapoczątkowuje proces naturalnej, biologicznej regeneracji przy użyciu niewielkiej ilości pobranej krwi od pacjenta. Długotrwały efekt zabiegów stanowi zasadniczą różnicę i ogromną przewagę w stosowaniu Angel PRP System w porównaniu z innymi terapiami, które albo czasowo paraliżują mięśnie twarzy, albo wypełniają skórę, co jednak umożliwia osiągnięcie tylko przejściowych efektów. Wnioskować można, że zabiegi osoczem uzyskiwanym poprzednimi technikami wymagają powtórzenia, a zabieg osoczem uzyskanym w najnowszej technologii nie.
W terapii przeprowadzanej w przypadku wypadania włosów przygotowany techniką Angel System koncentrat osocza bogatopłytkowego jest wstrzykiwany w skórę głowy. Zawarte w nim czynniki wzrostu stymulują komórki do odbudowy regeneracji. Z artykułów wynika, że jest to najskuteczniejsza metoda, która stopniowo wypiera inne, dotychczas stosowane w terapii przeciw wypadaniu włosów.
Chciałam zapytać specjalistów, czy moje przekonania na temat osocza bogatopłytkowego są słuszne? Czy znają Państwo lub stosują w praktyce terapię osoczem bogatopłytkowym Angel System?
Początkująca
22-08-2013, 13:10:09

Mi wypadały włosy przez dłuższy okres mimo iż stosowałam różnego rodzaju suplementy diety oraz preparaty zapobiegające wypadaniu włosów nie przynosiło to żadnej widocznej poprawy.Po konsultacji z lekarzem dermatologiem zaproponowano mi mezoterapie igłowa ,która polega na wstrzykiwaniu wgłąb skóry substancji aktywnych stymulujących regenerację włosów.Zaletom zabiegu jest regeneracja odżywienie,wzmocnienie, oraz zahamowanie procesu wypadania włosów.mi robiła ten zabieg dr.Baczewska z gabinetu ELMED Ul.Haffnera 6 i Poniatowskiego 6 w Sopocie nr.do rejstracji 58 345 34 28Pozdrawiam.
gość
01-11-2013, 20:16:10

Włosy można leczyć domowymi, naturalnymi sposobami a dopiero potem zdecydować się na inne rozwiązania. Tutaj znalazłam dużo ciekawych pomysłów na to jak radzić sobie z wypadającymi włosami http://wylecz-lysienie.dozdrowia.com/domowe-sposoby.php. Myślę, że warto spróbować...
gość
03-01-2017, 09:38:25

Ja zastosowałam osocze Magellan w klince angel factory i mi to bardzo pomogło. Włosy sa w zupełnie innej kondycji, już nie wypadaja jak przedtem
gość
19-04-2017, 06:17:28

W moim przypadku problemem była genetyka i fatalny styl życia. Paliłam jak smok przez co moje włosy obrywały podwójnie. W końcu w wieku 40 lat były już mocno przerzedzone i zdecydowałam się za namową przyjaciółki na mezoterapie głowy w podwarszawskiej klinice (tej: [url]http://about-hair.pl/[/url] ) Teraz jest lepiej niż było, ale przestrzegam wszystkich zawsze żeby wpierw zapobiegać, a później leczyć
gość
21-06-2017, 13:47:18

Wypadanie włosów bardzo często można wyleczyć dobrymi komsetykami, zabiegami i zmianą nawyków. Mi bardzo pomagają wizyty u fryzjerki, która zrobiłam mi w In Harmony usg włosa. Od tego wszystko się zaczęło.
gość
23-06-2017, 07:21:20

Też miałam szczęście zbadać sobie włosy u fryzjera, tylko, że w moim przypadku to był maping. Pani Maryla w Akademii Perfect Hair zaproponowała mi to przy okazji ostatniej wizyty. Dzięki temu badaniu wiem, że muszę trochę zmienić pielęgnację żeby włosy odżyły.
Początkująca
26-06-2017, 07:13:32

Ja żeby zapobiec wypadaniu włosów stosuję ziołowe płukanki. Farmaceutka z mojej apteki mi je poleciła
gość
04-07-2017, 12:46:02

Gdzie jest APH? Chciałabym się wybrać na to badanie. Jak się można zapisać?
gość
25-08-2017, 08:18:12

To salon na ul. Świętokrzyskiej 32. Wchodzi się od tyłu, od podwórka. Na pewno znajdziesz;) Zapisać można się najłatwiej przez telefon. Jak powiesz na co chcesz się zapisać to tam Ci już doradzą do kogo najlepiej się zgłosić :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: