Przeczytaj komentowaną poradę: Wypadanie włosów
Dzień dobry,
problem nadmiernego wypadania jest o tyle uciążliwy, że coraz częściej słyszy się, że występuje u młodych ludzi, jako efekt wpływu genetycznego lub niedoboru pewnych składników w organizmie. Temat podejmuję dlatego, że obecnie jest dużo metod, które są pomocne w eliminowaniu tej przypadłości.
Dużo czytałam na temat terapii osoczem bogatopłytkowym Angel System. Jest to najnowocześniejsza wirówka, która pozwala przygotować najsilniejszy koncentrat dostępny na rynku. Czytałam, że w koncentracie przygotowanym techniką Angel System można skumulować 14-krotność bazowej ilości płytek krwi i leukocytów, określanych jako czynniki wzrostu komórek. Dowiedziałam się, że ten preparat jest powszechnie stosowany w USA, zaś w Polsce do swych gabinetów wprowadza go coraz więcej specjalistów. Mnie przekonała zwłaszcza informacja o podwojonej sile działania preparatu w porównaniu z dotychczas stosowanymi technikami, co przejawia się w trwałości uzyskiwanych efektów. Czytałam, że zabieg zapoczątkowuje proces naturalnej, biologicznej regeneracji przy użyciu niewielkiej ilości pobranej krwi od pacjenta. Długotrwały efekt zabiegów stanowi zasadniczą różnicę i ogromną przewagę w stosowaniu Angel PRP System w porównaniu z innymi terapiami, które albo czasowo paraliżują mięśnie twarzy, albo wypełniają skórę, co jednak umożliwia osiągnięcie tylko przejściowych efektów. Wnioskować można, że zabiegi osoczem uzyskiwanym poprzednimi technikami wymagają powtórzenia, a zabieg osoczem uzyskanym w najnowszej technologii nie.
W terapii przeprowadzanej w przypadku wypadania włosów przygotowany techniką Angel System koncentrat osocza bogatopłytkowego jest wstrzykiwany w skórę głowy. Zawarte w nim czynniki wzrostu stymulują komórki do odbudowy regeneracji. Z artykułów wynika, że jest to najskuteczniejsza metoda, która stopniowo wypiera inne, dotychczas stosowane w terapii przeciw wypadaniu włosów.
Chciałam zapytać specjalistów, czy moje przekonania na temat osocza bogatopłytkowego są słuszne? Czy znają Państwo lub stosują w praktyce terapię osoczem bogatopłytkowym Angel System?