Reklama:

Wyniki badań a napad (15)

Forum: Padaczka

gość
30-09-2011, 14:30:45

Witam.Jestem na forum nowa i mam nadzieję że nikt mnie nie "skrzyczy" jeśli coś palnę.Mam masę pytań ale na razie poruszę jedno.Czy komuś z Was po lekach cholesterol skacze wysoko ponad normę?Trochę mi się utyło(efekt uboczny Trileptalu)i wyniki mam kiepskie,ostatnio ataki też się nasiliły.Lekarka wyzwała mnie od psychicznych jestem w trakcie badań i szukania nowego specjalisty...Będę wdzięczna za każdą sugestię.Pozdrawiam.
Komentatorka
30-09-2011, 19:53:57

Witaj, nikt tu na ciebie nie będzie krzyczał, jesteśmy tu po to by sobie pomagać nawzajem, może i ty nam pomożesz w jakiejś sprawie.

Co do tabletek na epi to tak- przyznam, tyje się niesamowicie choc ja biorę depakine.
Co do cholesterolu to mało mogę się wypowiedzieć, ostatnio robiłam sobie 1 raz wyniki to minimalnie miałam ponad normę ale czy to jest skutek uboczny -nie wiem szczerze.

Ja wszystko sobie zwalam na epi, na tabletki choć niby się nie powinno ale tak najprościej.

Tyjemy- bo za dużo może jemy albo mało ruchu a nie zaraz od tabletek

Każde złe wyniki -cholesterol- zła dieta

Najprościej nam zwalić winę na epi- bo najprościej -ja też tak robię hehe choć wiem, że mało ruchu mam

A lekarka nie zachowała się profesjonalnie-zmień ją lepiej.
Pozdrawiam
gość
24-06-2012, 23:38:51

Cześć. Powiem ci podobnie jak moja koleżanka Maja,że niestety są skutki uboczne zażywania leków.
gość
24-06-2012, 23:40:57

Trudno jest tak ocenić sytuację, gdyż każdy ma inny wynik, ale ja mam zazwyczaj dobry i nigdy nie jest zły.
Początkująca
01-07-2012, 12:07:00

Kiedyś brałam leki przez 3 lata i nie tyłam, a wręcz chudłam. Jak odstawiłam do na momencie mi się parę kilo wzięło. Sportsmenką nie byłam.
gość
01-07-2012, 16:43:15

Dla mnie troszkę to dziwne,że chudłaś, bo zwykle po lekach się przybiera na wadze.
gość
03-07-2012, 18:16:42

Zazwyczaj tak jest że po tabletkach się tyje.
Ale ja też zażywam takie tabletki, gdzie lekarz uprzedził mnie że skutek uboczny jest taki że się chudnie.....
gość
03-07-2012, 19:14:43

Nie spotkałam się z czymś takim, aby lekarz powiedział ,że po tabletkach się szczupleje:)
gość
04-07-2012, 16:22:49

Ale są takie przypadki.......zresztą na ulotkach wyraznie pisze jaki jest skutek uboczny zażywania tabletek....
gość
04-07-2012, 22:44:01

To jasne i klarowne,że po lekach raczej przybiera się na wadze. Może lekarz myślał o lekach odchudzających, ale gdzie tam o epilepsji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: