Reklama:

Wózek inwalidzki i łóżko rehabilitacyjne (29)

Forum: Niepełnosprawność

Początkujący
05-06-2014, 07:01:28

Drodzy Forumowicze!
Niestety, ale stoję przed poważnym zakupem łóżka rehabilitacyjnego i wózka inwalidzkiego dla mojego taty. Poszukuję czegoś dobrej jakości w jak najniższej cenie;) Czy istnieje możliwość wypożyczania takiego sprzętu?
Czy Wy kupowaliście, czy wypożyczaliście taki sprzęt?
Bardzo proszę o poradę
Ryszard S.
gość
05-06-2014, 08:47:56

Istnieje możliwość wypożyczenia. Na jaki czas?. Jednak to też kosztuje. NFZ sprawdzałeś?. Sprawdź PFRON.
gość
05-06-2014, 09:02:22

Jaka to miejscowość?
gość
06-06-2014, 06:27:43

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
10-06-2014, 13:44:52

Miejscowość Poznań, wstępnie na pewno na 3 miesiące.
Początkujący
10-06-2014, 13:53:54

Jeśli potrzebuję Pan porady odnośnie sprzętu rehabilitacyjnego serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony i skontaktowania się z nami, pomożemy Panu wybrać odpowiedni dla Pańskich potrzeb sprzęt.
Pozdrawiam
zespół P&P CITO
http://www.ppcito.com/
biuro@ppcito.pl
gość
11-06-2014, 10:49:30

Moderacja usunęła mój komentarz (choć nie wiem co było w nim niezgodnego), więc jeszcze raz spróbuję.
Panie Ryszardzie:
ja kupiłem swoje łóżko (LUNA BASIC) w sklepie www.megamocni.pl - jest i niedrogie, i do tej pory nie było narzekania na jakość (a łóżko jest już od ponad roku), także polecałbym sprawdzić na przykład u nich.
Nie wiem czy można tam wypożyczyć, ale do łóżek jest dofinansowanie z PCPR (ponad 2000zł, ale to zależy od regionu), także nie wiem czy kupno nie będzie bardziej opłacalne. Jeśli nie potrzebuje pan łóżka na wczoraj, to radziłbym zajrzeć właśnie do PCPRu i zapytać o możliwe dofinansowania - zawsze to 2 tysiące więcej w kieszeni, tylko wnioski rozpatrują parę tygodni.
W kwestii wózków niestety nie mogę nic podpowiedzieć, ale też radziłbym popytać w PCPR, PFRON albo NFZ o refundację, bo wiem, że na zakup "elektryka" przysługuje, tylko nie pamiętam z której instytucji.
gość
20-06-2014, 09:04:58

NFZ refunduje tylko jakiś tam % i dlatego trzeba mieć sporo własnej kasy aby sobie coś lepszego kupić :/
http://interbeds.pl/
gość
07-07-2014, 06:53:09

Tani sprzęt rehabilitacyjny można dostać w Warszawie na Bobrowieckiej 9. Za łóżko rehabilitacyjne i wózek zapłaciłam tam grosze.
gość
30-07-2014, 09:22:51

Jeśli na poprawę stanu zdrowia nie można już liczyć - bardziej opłaca się kupić coś takiego. Przy rehabilitacji coś takiego może Wam się też przydać: http://www.schodolaz.pl/hydrauliczny-podnosnik-pacjenta-do-170-kg.html. Ja opiekowałam się chorą babcią i po 6 miesiacach podnoszenia jej sama mam problemy z kręgosłupem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
Interpretacja wyników rtg kręgosłupa
Dzień dobry. Bardzo proszę o interpretację wyników, bo niewiele z tego rozumiem a wizytę mam za 2 tyg. pozdrawiam. Zniesienie fizjologicznej lordozy lędźwiowej. Zwężenie przestrzeni międzykręgowej na poziomie L5/S1. Drobny osteofit na krawędzi przedniej L5. Wysokość trzonów kręgów zachowana. Zwężenie szpar stawowych w stawach krzyżowo-biodrowych
gość
Operacja szyjnego
Ktoś miał zabieg w Konstancinie ,i jakie efekty ?
Reklama: