Reklama:

Wodogłowie normotensyjne (16)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-01-2009, 15:49:00

Odnosnie mojego pytania wyzej ,odpisaliscie mi ze prz takiej torbieli 7 mm robi się badania kontrolne co pół roku i tak samo powiedział córce lekarz mówił tez ze z tego moze miec te bóle głowy,kazał zrobic rezonans ,wynik był taki sam , ale dzisiaj przyjmował inny lekarz i powiedział ze z tak małej torbieli nie moze ją bolec głowa poprostu ją wysmiał .Teraz nie wiem co robic ? Córka powiedziała ze więcej do lekarza nie pójdzie a jak za rok to urosnie to co wtedy ,poradzcie któremu mam wierzyc
gość
14-01-2009, 19:35:00

Cytat: "Odnosnie mojego pytania wyzej ,odpisaliscie mi ze prz takiej torbieli 7 mm robi się badania kontrolne co pół roku i tak samo powiedział córce lekarz mówił tez ze z tego moze miec te bóle głowy,kazał zrobic rezonans ,wynik był taki sam , ale dzisiaj przyjmował inny lekarz i powiedział ze z tak małej torbieli nie moze ją bolec głowa poprostu ją wysmiał .Teraz nie wiem co robic ? Córka powiedziała ze więcej do lekarza nie pójdzie a jak za rok to urosnie to co wtedy ,poradzcie któremu mam wierzyc"
W październiku 2007 rezonans wykazał torbiel 8 mm. Miewałam bóle głowy, które przechodziły po zażyciu Ibupromu. Bóle występowały przy niehigienicznym trybie życia - mało snu, duży wysiłek fizyczny, przepracowanie, przemęczenie itp. W sierpniu 2008 rezonans wykazał torbiel 10 mm i wodogłowie. Ostry ból głowy nie występował i neurochirurg był zdziwiony. Naciskał ręką głowę przy III komorze i też nie odczuwałam bólu. Miałam problem z zaburzeniami mowy i równowagi oraz wystąpiło pogorszenie wzroku, węchu i słuchu. Niedługo miną 3 miesiące od usunięcia torbieli i stan neurologiczny wrócił do normy. Sądzę, że każdy organizm inaczej reaguje. Lekarz zamiast wyśmiewać powinien szukać innych przyczyn występowania bólu i jak na neurochirurga przystało skierować córkę na rezonans kręgosłupa szyjnego. Ostre bóle głowy występują bardzo często przy dyskopatii kręgosłupa szyjnego.
gość
31-10-2012, 18:55:56

Gość 2007-05-03 12:01:00 niedawno w badaniu rezonansu magnetycznego wykryto u mnie wodogłowie normotensyjne mam silne bole glowy trwające kilka dni.biore ketonal i czasami pomaga.kazali mi zrobic kolejny rezonans i wtedy bedzie wiadomo czy sie pogarsza jezeli tak to proponowali mi zabieg z jakas zastawka do konca nie uslyszalam dkladnie wiec jesli ktos moze cos wiecej na ten temat powiedziec to prosze
gość
18-03-2016, 05:56:42

cześć mam 50 lat w ubiegłm roku neurochirurg stwierdzil u mnie wodogłowie trzykomorowe ,bez nadciśnieni w układzie komorowym,i zwężnem wodociągu.
głowa boli niemalże cały czas,stopień nsienia bólu jest zmienny ,częste wymioty,ból kręgsłupa milaja moją egystencje .
co dalej
gość
21-05-2018, 12:41:04

Dzień dobry, od 3 m-cy mam silne bóle głowy, zawroty głowy, mroczki przed oczami i zaburzenia równowagi.Tomograf, a potem rezonans wykazały znacznego stopnia wodogłowie,ucisk, ścieńczenie ciała modzelowatego, nie ma guza, torbieli,zwężenia. Zapisano mnie w kolejkę na zabieg wszczepienia zastawki komorowo-otrzewnowej. Czy ktoś miał podobny przypadek, mam 35 lat.Ból głowy jest niesamowity. Dziękuję za odpowiedź.
gość
07-12-2018, 15:24:47

jak to w przypadku zaburzeń wodogłowia się usuwa operacyjnie ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: