Reklama:

WITAM (72)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
25-05-2018, 06:19:31

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
23-07-2018, 20:30:03

Bry wieczór, szukam różnych metod walki z SM!
gość
25-12-2018, 11:42:36

Początkująca
22-02-2019, 17:43:39

Witajcie! Podczytuję Was od kilku miesięcy. Mój główny obszar zainteresowań- guzy rdzenia kręgowego. Sama jestem na etapie poszukiwania neurochirurga, który ma na koncie sukcesy w tym obszarze.
pozdrawiam Was ciepło,
curly
Początkujący
27-03-2019, 10:21:10

Początkujący
29-03-2019, 08:02:04

Początkujący
28-11-2019, 10:18:51

gość
04-02-2021, 17:51:24

czy ktos sie zna dobrze na tym zdjeciu i by mógł mi cos wiecej powiedziec na temat.??
gość
21-10-2021, 06:28:22

Dzień dobry. Jestem Mariusz z Podkarpacia 45 lat i jestem neurologiczny od kwietnia 2021r "zdiagnozowany" demielinizacja oun i mam 3 pobyty szpitalne. Czytam was od pewnego czasu a teraz potrzebuje pomocy, bo chciałbym się dowiedzieć co mi jest mniej więcej i szukam info i wiedzy w temacie i będę tu szperał i może się udzielał. Jeszcze raz witam Was.
Początkujący
21-10-2021, 09:56:48

Gość 2021-10-21 08:28:22
Dzień dobry. Jestem Mariusz z Podkarpacia 45 lat i jestem neurologiczny od kwietnia 2021r "zdiagnozowany" demielinizacja oun i mam 3 pobyty szpitalne. Czytam was od pewnego czasu a teraz potrzebuje pomocy, bo chciałbym się dowiedzieć co mi jest mniej więcej i szukam info i wiedzy w temacie i będę tu szperał i może się udzielał. Jeszcze raz witam Was.
to sem
ja
i prosze moderację o polaczenie posta, bo nie wiem czemu wyszlo że pisze jako Gość :- D Sorry

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: