Reklama:

Udar mózgu niedokrwienny (12)

Forum: Udary i tętniaki

gość
15-02-2013, 21:54:24

Witam.Czytam na tym forum o prośby o pomoc po udarze który się zdarzył u osób bliskich. Ja jestem doświadczony tym zdarzeniem.Można powiedzieć mam to za sobą i pomimo że zostało wiele niewiadomych, jakoś się żyje.
.Więcej opisałem tutaj http://udazgu.blogspot.com/Pozdrawiam.
Wtajemniczony
02-04-2013, 20:15:53

Witam, dwa lata temu miałem niedokrwienny udar mózgu, poruszam się obecnie na wózku, mam niedowład prawej strony i walczę z afazją,chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
Początkująca
23-05-2013, 20:19:10

Witam.Moja mama miała udar28 pażdziernika2012niedokrwienny prawostronny z afazją mieszaną .Nie chodziła i nie mówiła .W tej chwili porusza sie o chodziku ale więcej jeżdzi na wózku,i mówi.Poznaje mnie, nie wie jak nazywać rzeczy .do tej pory jest w Zolu ale wraca do domu.Mam nadzieje że jakoś dam rade
gość
20-06-2013, 14:49:15

Mój dziadek miał dwa udary, teraz ma zaawansowaną afazję z którą regularnie walczy w domu i w ośrodku rehabilitacyjnym. Problemy ma duże, choć dzięki temu że (jak przez całe życie) jest uparty (i to jak, lekarze w CKR mają go już czasem niemalże dosyć ;)) są pewne stałe postępy
Wtajemniczony
25-06-2013, 20:15:55

Witam, ja od dwóch lat walcze ze skutkami swojego udaru niedokrwiennego lewej półkuli, cały czas mam niedowład prawej strony i afazje mowy, ale sie nie poddaję
Wtajemniczony
25-06-2013, 20:16:28

Witam, ja od dwóch lat walcze ze skutkami swojego udaru niedokrwiennego lewej półkuli, cały czas mam niedowład prawej strony i afazje mowy, ale sie nie poddaję
gość
31-07-2013, 14:17:58

Mam siostre 68lat ,ktora 5 lat temu miała udar niedokrwienny .Siostra jest sprawna fizycznie ale miała całkowitą afazje.Ćwiczenia z logopedką pomogly na tyle,że siostra mowi pojedyncze wyrazy, pisze ,największe kłopoty ma z godzinami z czasem i liczeniem.Martwi mnie jednak ciągły bol glowy po stronie objętej udarem.Bierze tabletki przeciwbólowe ale malo pomagaja.Udar dostała z powodu migotania przesionkow,ktore cały czas sie powtarzają.Teraz czeka na abllację,może uda się.Opieka jest bardzo trudna,siostra jest nerwowa ,wybuchowa i boi sie o dalsze życie,tym bardziej ,że jej dzieci dorosłe mało interesują sie jej sytuacją.Siostra jest wdową i zostałam tylko ja do pomocy-a ja tez juz nie mam siły
Początkująca
07-11-2013, 09:08:18

Witam bardzo pomagają ćwiczenia neuropsychologiczne więcej informacji na http://www.centrum-neurosfera.pl/
pozdrawiam Anna
Gość 2013-07-31 16:17:58 Mam siostre 68lat ,ktora 5 lat temu miała udar niedokrwienny .Siostra jest sprawna fizycznie ale miała całkowitą afazje.Ćwiczenia z logopedką pomogly na tyle,że siostra mowi pojedyncze wyrazy, pisze ,największe kłopoty ma z godzinami z czasem i liczeniem.Martwi mnie jednak ciągły bol glowy po stronie objętej udarem.Bierze tabletki przeciwbólowe ale malo pomagaja.Udar dostała z powodu migotania przesionkow,ktore cały czas sie powtarzają.Teraz czeka na abllację,może uda się.Opieka jest bardzo trudna,siostra jest nerwowa ,wybuchowa i boi sie o dalsze życie,tym bardziej ,że jej dzieci dorosłe mało interesują sie jej sytuacją.Siostra jest wdową i zostałam tylko ja do pomocy-a ja tez juz nie mam siły
Początkująca
20-11-2013, 16:32:33

Co u ciebie , jak dziadek ? i postępy ? chciałabym stworzyć na początek internetową a potem w Warszawie realną grupę wsparcia czy może opisać swoje doświadczenia , i pomóc mi w motywowaniu innych współudarowców - czy w CKR mają ćwiczenia neuropsychologiczne?
kontakt mail miraccamir@gmail.com
Gość 2013-06-20 16:49:15 Mój dziadek miał dwa udary, teraz ma zaawansowaną afazję z którą regularnie walczy w domu i w ośrodku rehabilitacyjnym. Problemy ma duże, choć dzięki temu że (jak przez całe życie) jest uparty (i to jak, lekarze w CKR mają go już czasem niemalże dosyć ;)) są pewne stałe postępy
Początkująca
20-11-2013, 16:34:30

Witam , zapraszam również na forum udarowcy.com
oraz do współpracy przy tworzeniu grupy wsparcia
miraccamir@gmail.com
labondek 2013-05-23 22:19:10 Witam.Moja mama miała udar28 pażdziernika2012niedokrwienny prawostronny z afazją mieszaną .Nie chodziła i nie mówiła .W tej chwili porusza sie o chodziku ale więcej jeżdzi na wózku,i mówi.Poznaje mnie, nie wie jak nazywać rzeczy .do tej pory jest w Zolu ale wraca do domu.Mam nadzieje że jakoś dam rade

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: