Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2012, 20:18:20

prawda ale jak tu nie myslec;( ciekawe czy te wapno pomoże...
gość
11-12-2012, 10:27:55

Hej! a bierzesz jakies witaminy ? ja jak bralam tran to nawet sie dobrze czulam :) masz moze brak czucia w twarzy czy wogole w ciele?
gość
11-12-2012, 13:48:10

Czasami mam w twarzy i w nogach w sumie masz rację z tym tranem warto pic no i te wapno może pomoże ;)
gość
11-12-2012, 15:32:44

Najlepsze jest to ze mamy te same objawy hmmm:/ i Ty masz nerwice i Ja bierzesz cos na nia ? kto wogole Tobie powiedzial ze masz nerwice?
gość
11-12-2012, 16:13:06

Lekarz rodzinny tak powiedział ale ja nie mam żadnej nerwicy ;(
gość
11-12-2012, 18:41:51

A przepisali Tobie jakis lek na nerwice? i jak dzsiaj dzien minol ?
gość
11-12-2012, 19:31:26

tak jakieś tam przepisali a dzisiaj ok całkiem ;) a u ciebie ?
gość
11-12-2012, 20:37:03

U mnie dobrze tylko troche twarzy nie czuje jakies takie dziwne wewnetrzne , a jaki lek masz przepisany bo ja mam lexotan od neurologa?
gość
08-03-2013, 16:45:11

Witam, mam na imie Kasia i jak wy wszyscy mam torbiel szyszynki. Zdiagnozowano mnie z powodu zawrotów głowy, uczucia rozpierania w czaszce, zaburzeń równowagi i pogorszenia się wzroku. Najpierw szło to w kierunku zaburzeń błędnika, zapalenia nerwu przedsionkowego, zmian w kręgosłupie ale po wykluczeniu powyższych skierowano mnie na Rezonana Magnetyczny gdzie ujawniono torbiel szyszynki.
Torbiel ma około 2 cm średnicy i z tego powodu dostałam skierowanie do neurochirurga. jestem z Warszawy, przeczytałam na forum,że prof. Koziarski to wręcz legenda w tym zakresie, niestety wyjechał i zapisy ruszą dopiero po 19 marca. Zapisałam się do dr.n.med.H. Koziary - podobno człowiek mądry, wyważony i ma dobrą rękę. Dam znać po wizycie może to komuś pomoże.
Lekarz opisująca RM powiedziała,że tego typu zmiana podlega obserwacji czy nie rośnie ale w moim wypadku 2 cm torbiel mam zrobić kolejny rezonans za 2 miesiące, nie póżniej. pozdrawiam.
gość
13-03-2013, 12:15:47

Witam,
Poczytałam Wasze wpisy i zdecydowałam się napisać, bo może ktoś da radę pomóc. Nietrudno się domyślić, również mam torbiel szyszynki (7mm), dla niektórych może mały, ale niestety u mnie są objawy. Od 1998r. mam oczopląs, najczęściej był napadowy. Lekarze nigdy nie potrafili mi pomóc, a same napady są nagłe i wtedy mam uczucie uderzenia w tył głowy i nagły oczopląs+zaburzenia równowagi, ale ostatnio jeden z neurologów stwierdził, że oczopląs mam na co dzień (co faktycznie sama często zauważam nie mogąc skupić na czymś wzroku, bo mi "ucieka"). Brałam różnego rodzaju leki, od Memotropilu, po tabletki na padaczkę, której mi nawet nie stwierdzono. Miałam badania błędnika i wyszły tam jakieś nieprawidłowości, a do tego w grudniu poszłam na rezonans i zaraz przed świętami dowiedziałam się o torbieli. Poszłam tego samego dnia do p. neurolog z prywatnej i znanej kliniki, która stwierdziła, że... oczopląs to mój urok i uczyła mnie ćwiczeń oddechowych! Potem, wizyta u nerologa, który skierował mnie na rezonans - stwierdził stały oczopląs i bardzo nalegał na kontakt z dobrym neurochirurgiem i poważne podejście do sprawy, poszłam do neurochirurga - "niech Pani pójdzie na basen to przestanie się Pani garbić, a z oczopląsem to do okulisty" (temat torbieli oczywiście został zignorowany).
Wiem, że nie jesteście lekarzami i nie postawicie mi diagnozy, ale może jest w stanie ktoś poradzić, co z tym zrobić? Mam dopiero 18lat, a tak naprawdę od 14lat męczę się z oczopląsem, a do tego teraz ta torbiel... O codziennych bólach głowy, okropnej senności i braku energii, zaburzeniach równowagi (kiedyś myślałam, że jestem *** i obijam się o wszystko, ale bardzo często mając szerokie przejście, wpadam np. na barierki, czy ściany). Co robić?
Pozdrawiam,
Kasia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: