Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-07-2009, 16:31:00

zabrzmialo dosc strasznie ;p ze kazdy ma okreslony czas... ;p Olu, a Ty potrafisz to wylaczyc ze swojego myslenia? ja jakos jeszcze nie, ale mam swiadomosc, ze to dlatego, ze to swieza sprawa... moja torbiel (hehe baczek) ma 10mm x 3-4mm x 7mm heh podali w trojwymiarze ;p nie wiem... jakos boje sie tego wszystkiego... to tez troche dlatego, ze moja mama zmarla na nowotwor mozgu... moim najwiekszym lekiem jest to, ze moja torbiel zrakowieje, chociaz lekarz powiedzial, ze to raczej niemozliwe... raczej- dla mnie to slowo jest na tyle straszne, ze juz zaczynam wymyslac sobie nie wiadomo co... eeech to nie na moje nerwy!! wolalabym zyc w nieswiadomosci tak jak do tej pory... Olu a tak naprawde mozna stwierdzic, ze Twoja torbiel nie rosnie- bo ten ostatni wymiar sie zmniejszyl, wiec te ktore sie zwiekszyly sa skasowane przez ten zmniejszony przyjmijmy, ze Twoj bączek zmienil tylko ksztalt tak bardzo chcialabym, zeby za te pol roku okazalo sie, ze torbielka sama sie wchonela... Olu u ilu bylas lekarzy? i skad w ogole jestes?? pozdrawiam goraco z parnego i deszczowego poznania
gość
14-07-2009, 18:39:00

jestem z Łodzi.Myślę , że to coś nie rośnie tylko parametry rezonansów magnetycznych były różne i lekarze je wykonujący też. Może stąd ta różnica. Staram się o tym po prostu nie myśleć bo musiałabym zamartwić się na śmierć a nie ma nic gorszego jak myślenie i ściąganie na siebie coraz to nowych dolegliwości. Gdybyśmy pochodzili do różnych lekarzy to na pewno doszukaliby się w Nas sterty chorób. Rozumiem strach przed nowotworem bo mój Tatuś zmarł na raka (wątroba , trzustka, przełyk) ale uważam , że trzeba we wszystkim za wszelką cenę szukać optymizmu.Będzie ok.To nie tak, że chciałam powiedzieć coś strasznego przez użycie sformułowania, iż każdy ma ileś zapisane. To droga do odsuwania problemów na dalszy plan, radości dnia codziennego. "Żyj tak, jakby każdy dzień mógłby być ostatnim" , ale głęboko wierz , że jeszcze daleka droga przed Tobą. Generalnie jestem zgrywusem i żartuję non stop więc nawet z tej torbieli staram się kpić i liczę , że ona nie wytrzyma tego nerwowo i skapituluje...Kiedyś weszłam na inne forum i po wykonaniu zabiegu z zakresu medycyny estetycznej poczytałam o czymś co przeprowadziłam na sobie. Jedno jest pewne-gdybym przecvzytała to wcześniej nic bym z sobą nie robiła a tak-jest super. Naprawdę uważam, że nic nam nie grozi. Nic Ci nie zrakowieje a jedyne co może zrobić to zmiatać z Twojej głowy. NIE MARTW SIĘ!!!!
gość
14-07-2009, 18:41:00

a...byłam u dwóch lekarzy neurochirurgów-jeden kazał absolutnie się nie martwić a drugi pomyśleć o operacji. To pierwsze rozwiązanie bardziej mi się spodobało....a za dwa lata zrobię rezonans na tym samym sprzęcie co miesiąc temu i wynik musi być ok.Bużka
gość
15-07-2009, 08:52:00

Ten post byl tak optymistyczny, ze az sie lepiej poczulam hehe dzisiaj mam wolny dzien- uch dawno nie mialam takiego dnia i wypoczywam, mysle o wakacjach i o tym, ze w takim upale przyjdzie mi chodzic po gorach moj narzeczony sie prawdziwie zneca nade mna ;p
wiesz ja tu wam tak narzekam, ale tak naprawde nie jest ze mna az tak zle, po prostu nie chce tak narzekac ludziom, ktorzy sa ze mna, bo zwariowaliby ze mna i odeslali gdzie pieprz rosnie dlatego wlaczam codziennie komputer, wlaze tutaj i wylewam wszystko po to, zeby przez caly dzien nikomu o tym nie nadawac :D
ja jeszcze mam taki dodatkowy problem, bo mam dwie jeszcze torbiele w dolnej zatoce szczekowej hehehe jak juz to hurtowo :D wiec jeszcze niestety musze wydawac kase na leczenie laryngologiczne... poki co biore jakies tabletki na alergie i byc moze to sprawi, ze znikna :D a jak nie to chyba nic :D ludszie strasza jakimis zabiegami, a moj lekarz powiedzial, ze poki nie zatka mi to kompletnie nosa i poki nie bede miala wiecznego kataru, to podobnie jak z baczkiem przy szyszynce, moge chodzic i chwalic sie bonusami najgorsze sa skutki finansowe, bo ten moj laryngolog bierze 150 zl za wizyte!!! dlaczego ja nie robie medycyny?? hmmm musze jeszcze nad tym pomyslec
Olu a Ty jestes adwokatem, radca prawnym, notariuszem czy kim? ;p slyszalam z aplikacjami jest koszmar... co to za po*** kraj!!
czekam na Twojego posta hmmm a Elka ma chyba ladna pogode nad tym morzem i dobrze niech odpoczywa buziaki dla torbielkowcow
gość
16-07-2009, 07:03:00

Kochana Paulo. Nie jestem żadnym z tych...bo po piątym egzaminie na aplikacje gdzie zabrakło mi 3 punktow stwierdzilam, ze mam to gdzies. Pracuje w Kancelarii Notarialnej od 10 lat i zrobilam wlasnie licencje na posrednika w obrocie nieruchomosciami. Wiem ze mam duza wiedze prawnicza ale coz z tego , nie dane mi bylo byc w gronie prymusow...cha cha....
Wiesz, bardzo sie ciesze ze moj wpis nastawil Cie optymistycznie.Badz dzielna i nie dawaj sie zlym humorom. Na pewno narzeczony Cie wspiera. To milo iec kogos przy sobie. Wiesz , moj facet chodzi nade mna jak nad jajkiem i wciaz sie pyta-nie boli glowa?A mnie doprowadza to do furii bo tak naprawde to chcialabym o tym zapomniec, a tu NIE- pytanko!!Ostatnio zauwazylam w pRacy ze Ci wszyscy ludzie sa tacy nerwowi a ja staram sie teraz do wszystkiego podchodzic na luzie- a co mi tam czyjs zly humor. Smiac sie i tyle.
A propos cen u lekarzy to prof Ząb.. zwany kłem wziąl za 5 minut 300 zl , to jest fucha. A ja tez chcialam isc na medycyne ale mdleje przy kazdej opowiesci o rzeczach zwiazanych z krwia , kosciami i innymi....wiec sama widzisz. A u profesorka na wizytce zemdlalo mi sie tylko dwa razy. Niezly wynik jak na 5 minut?
Zycze Ci milego dnia, usmiechnietej minki i naskrob cos pozniej bo milo mi z Toba pogadac. Trzymaj sie . Pa . Ola
WSZYSTKIM FORUMNIAKOM MILEGO DNIA.BUZIAKI
gość
16-07-2009, 09:39:00

to mi sie z kolei robi slabo jak ktos opowiada cos o oczach... a na mysl o soczewkach kontaktowych jest mi niedobrze kazdy ma jakies swoje slabosci hehehe
a ja wczoraj bylam u pani neurochirurg- ta znajoma znajomego- co prawda ma pewnie z 65 lat, ale nadal przyjmuje prywatnie w przychodni specjalistycznej i jest bieglym sadowym, wiec wydaje mi sie, ze wiedze odpowiednia ma... bardzo przyjemna pani, potraktowala mnie nietuzinkowo- ale to pewnie przez te znajomosci ;p poswiecila mi prawie godzine i wszystko wytlumaczyla, powiedziala, ze z tej przypadlosci mozna sie smiac! ze to nic nie oznacza, ze to taki wariant anatomiczny co do ptzyczyn powstawania, ona powiedziala cos troszke innego- tlumaczyla, ze szyszynka zanika w okresie pokwitania i ta moja torbiel moze byc taka pozostaloscia po niej, ktora wytworzyla sie, jak gruczol zanikal... dziwne troche, ale w kazdym razie mowila, ze moge to skontrolowac za jakies dwa lata, ale tylko dla wlasnego swietego spokoju, ze daje sobie rece uciac, ze to mi nie urosnie! powiedziala tez, ze bardzo prawdopodobne, ze po kilku latach samo zwapnieje, a wtedy zostaje po niej tylko slad... operacja? powiedziala, ze przez cala jej kariere medyczna zdarzylo sie dwa razy, ze ktos mial cos takiego operowane, bo pojawily sie jakies powiklania, ktore niby u mnie mozna z czystym sumieniem wykluczyc no i co dla mnie najwazniejsze, powiedziala, ze to nie zrakowieje i koniec poza tym przestudiowala ze mna moj mozg ehehe fajnie mi wyjasnila wszystko, pokazala co gdzie jest, ze jest symetrycznie i takie tam bardzio mnie uspokoila teraz mysle czasem o tym, ale juz w troszke innych kategoriach... w ogole juz drjugio specjalista powiedzial mi, ze w moim przypadku torbiel to troche za duzo powiedziane :D no a napisalam to wszystko tutaj, zeby kazdy nowy torbielkowiec i ewentualnie zaawansowany, upewnil sie, ze nic nam nie grozi i odetchnal z ulga :0 ja przynajmniej odetchnelam, zobaczymy co bedzie dalej
Olu, to fajnie, ze Twoj facet sie o Ciebie troszczy moj jak wracalam z rezonansu gdzie mnie pani jeszcze postraszyla jakims oponiakiem, byl dla mnie taki kochany :D na jedzenie mnie zabral i w ogole :D eeech jaki nudny bylby swiat bez niego
Niezla mialas przeprawe po tych studiach... cos okropnego... ja bym pewnie szybciej sie wycofala i przestala probowac, wiesz, nienawidze jak mi cos nie wychodzi od razu! dlatego nigdy nie moge doprowadzic swojej diety do konca, bo nie widze efektu po 3 dniach hahaha kurcze teraz jeszcze musze sie zajac tymi moimi torbielkami szczekowymi... oby poszly sobie po tych przeciwalergicznych
moze jeszcze dzisiaj sie odezwe, poki co spylam na sniadanko dzisiaj drugi dzien woplnego aaach to jest zycie pozdrawiam Ciebie Olu i cala reszte, ktora moze nas podczytuje i Elke, ktora w koncu nas na pewno przeczyta - Paula
gość
16-07-2009, 21:49:00

Cześć Paula i reszta.
Ja wlasnie leglam na lozko i dogorywam.Caly dzien kieratu.Paula, moze nie bedziemy tu obecnym zawracac glowy.Podaje Ci swoj meil
olena27@interia.pl
Pozdrawiam wszystkich,milej nocki
gość
17-07-2009, 09:07:00

ok, odezwe sie jakos niebawem do Ciebie pozdrawiam
gość
20-07-2009, 18:41:00

Witam wszystkich i oczywiscie pozdrawiam Gosc forum pytal o szczegoly operacji o wielkosc naciec itp Podaj swoje GG -odpowiem na kazde pytanie TRZYMAJCIE SIE -POZDRAWIAM ELA i PAWEL z ŁODZI Z mezem wszystko OK
gość
21-07-2009, 10:46:00

Witam wszystkich Elka gdzie sie podziewasz? chyba zostalas tam nad tym morzem? ;p ech zaraz wychodze do pracy, a tak mi sie nie chce!! niecierpie chodzic na popoludnia!! pozdrawiam
p.s. Olka napisalam maila juz do Ciebie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: