Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2008, 21:46:00

Czesc z tej strony Ela Wiem ze szukasz dobrego neurochirurga w Warszawie Moge polecic tam specjalistow ale ze szpitala brodnowskiego oddzial neurochirugi prof..........Miroslawa Zabka Szpital jest na ulicy Kondratowicza 8 tel 22 326 58 14albo 22 326 57 79 chetnie konsultuja Wiecej dowiesz sie o szpitalu wchodzac na jego strone Moze warto tam wlasnie skonsultowac twoj przypadek My tez zastanawialismy sie gdzie przeprowadzic zabieg w Lodzi czy w Warszawie Postawilismy na Lodz i nie zalujemy Dodam tylko ze moj maz czuje sie bardzo dobrze Mija wlasnie drugi miesiac od zabiegu Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia
gość
13-11-2008, 20:25:00

WITAJ ELU!
Bardzo dziękuję,na pewno skorzystam z wizyty i pomyślę na Łodzią,jeżeli jest taka możliwość skontaktuj się ze mną na GG3377758.
Pozdrawiam cieplutko i zdrowia oraz wiele sił i dobrego nastawienia.
Tolken/Token
Początkująca
16-11-2008, 23:10:00

KTOSIU ,KAROLA, GOSIU , ELUTEK CO U WAS NIE ODZYWACIE SIĘ OSTATNIO CZEKAM NA JAKIEŚ WIEŚCI
Ela GG: 28151355
gość
17-11-2008, 09:28:00

Już się odzywam

Co u mnie.... Właściwie to postaremu. Przędę jakoś.
Oststnio dokuczają mi bóle głowy, ale nie wiem czy to moja torbiel je powoduje. Z samopoczuciem tez jest różnie, ale jakoś radzę.
Chciałabym mieć już zrobiony kontrolny rezonans żeby dowiedzieć się czy moja torbiel nie rośnie, ale niestety na to muszę jeszcze zaczekać. W tym tygodniu wybieram się do neurologa i może coś zdziałam. W końcu od czasu wykrycia torbieli minęło już 5 m-cy...

Pozdrawiam gorąco.
Piszcie, piszcie co tam u Was dobrego.
cocakarola
Początkująca
19-11-2008, 15:07:00

Witam wszystkich. Dziś się dowiedziałam, że mam torbiel szyszynki ok.10mm. Nie wiem, czy to dużo czy mało. Proszę, niech ktoś mi napisze coś na ten temat!? Bo ja nie wiem czy mam się bać, czy nie. Od roku(albo dłużej) miewam bóle głowy. Dosyć częste. Niekiedy trwały cały tydzień. Przy tym miałam zaburzenia widzenia(nie widziałam ostro). Czasem mam takie uczucie w lewej części twarzy, jakby mnie zawiało(takie mrowienie), ale nie wiem czy jest to spowodowane torbielem. Proszę o udzielenie jakiejśinformacji na temat tego. Z góry dziękuję
gość
19-11-2008, 18:50:00

witajce dlugo mnie nie było bo miałam dużo zajęć ,dzieci...itp.głowa juz mnie tak nie boli u mnie objawiła się torbiel zawrotami i to konkretnymi poz tym to takie nic mi się nie chce ogolnie dół .ale dzieci mi niue pozwalają na dołowanie szybko muszę wrócić do formy.torbielka ujawniła mi się po ciąży 8 miesięcy po porodzie czyli półtora roku temu.co do tego czy jest niebezpieczna to chyba nikt nie wie ale wiem że rośnie w czasie ciąży i na przykład nie mogę chodzi c na aerobic bo to jest worek z p0łynem w samym środeczku mózgu w takim głupim miejscu.jak jest to sama mała torbiel to chyba nie jest niebezpieczna trzeba to kontrolować cały czas i być pod stałą opieką lekarzy.papapapapapapapa.gośka.
Początkująca
19-11-2008, 19:01:00

Czyli ja np. nie mogę ćwiczyć na wfie? Bo do sql jeszcze chodze:/ proszę Cię napisz mi jeszcze jak to się leczy. I jeszcze jakieś informacje na ten temat.
gość
20-11-2008, 07:23:00

Lena 8190, kto dał tobie skierowanie na rezonans? Skoro już je dostałas to pewnie od jakiegoś neurologa więc pójdź najpierw do niego po wyjaśnienia. Mogę Ci zagwarantować, że on Cię uspokoi.
Poczytaj tez wcześniejsze wpisy.
Niektórzy konsultują swoje torbielki u neurochirurgów o ile zachodzi taka potrzeba.
Ja mam torbiel 4x6 mm i kontorlę dopiero za rok. Nie myślę o tym, że mam coś w głowie i robię wszytsko, dosłownie wszytsko. Skaczę, biegam, latam samolotami.... Czasami tylko mam takie uczucie uderzenia ciśnienia do głowy ale szybko mija.
Najważniejsze to mieć dobry nastrój i nie wpędzać się w depresję bo masz coś gratis w główce....
Będzie dobrze tylko pójdź do specjalisty.
My możemy wymienić się swoimi doświadczeniami, ale nie zdiagnozujemy przyczyny Twoich dolegliwośći.

Odezwij się tez po wizycie u lekarza.
Pozdrawiam.
Początkująca
20-11-2008, 10:03:00

Witajcie
Karola widzę,że u Ciebie tak jak u mnie, raz lepiej raz gorzej a z tym rezonansem spokojnie sobie czekaj i nie nakręcaj się,torbiel nawet jak rośnie to nie w takim szybkim tempie ja spokojnie czekam na rezonans , który mam w czerwcu,nie chcę się wcześniej dołować i myśleć,czy mi urósł ten mm czy dwa Głowa do góry,będzie dobrze

Lenka z tego co piszesz wnioskuję,że jesteś młodziutka Twoja torbielka jest malutka ale dokacza Ci tak samo jak moja 1,5 centymetrowa ja właśnie byłam zmuszona zrezygnować z mojego ukochanego aerobiku bo niestety nie mogę skakać i wykonywać gwałtownych ruchów nie wiem jak w Twoim przypadku,jak jesteś w stanie ćwiczyć i nic się nie dzieje to nie rezygnuj z ćwiczeń Co do leczenia to tylko chirurgicznie niestety,nie ma żadnych cudownych środków na wysuszenie torbieli Pocieszę Cię tylko,że dużo dolegliwości powoduje stresi nakręcanie się,poczytaj sobie moje wcześniejsze posty to będziesz wiedziała o czym mówię tak więc głowa do góry i żyj pełnią życia

Gosiu wiesz co,coś w tym jest,że torbiele dają znać o sobie po urodzeniu dziecka,może rzeczywiście w jakiś tam sposób uaktywniają się w czasie ciąży i po porodzie,ja podobnie jak Ty kilka miesięcy po porodzie dowiedziałam się o torbielku może i sam poród ma na nie wpływ????

Gościu fajnie,że mając torbiel możesz robić wszystko,ale uwierz mi ja też mogłam robić wszystko do czasu,biegałam,chodziłam na aerobik nie myślałam o swoim "gratisie"(fajnie to nazwałaś)w głowie Teraz dokucza mi do tego stopnia,że zrezygnowałam z wielu przyjemności i niestety cały czas czuję jego obecność Aż ryczeć mi się chce !!
Pozdrawiam Was Cieplutko
Ela
Ela GG: 28151355
Początkująca
20-11-2008, 12:57:00

Dzięki za informacje. Trochę sie uspokoiłam. Rezonans miałam z tego powodu bo bołała mnie czesto głowa, a lekarka skierowała mnie bo moja mama ma oponiaka dlatego dla swietego spokoju wykonałam badanie. Teraz jeszcze musze pokazac sie ze zdjeciem. Napisze jak było po wizycie. Tak ja jestem młoda- mam 18 lat, dlatego pytam co z tymi cwiczeniami, bo koncze własnie sql. Stresuje sie tym torbiele, bo jednak to cos obcego w głowie. Dzis to miałam nastrój prawie grobowy, dopiero teraz jakos mi sie poprawił. Moja mama powiedziała mi ze musze sie z tym oswoic i nauczyc z tym zyc- tak jej powiedział Profesor w Lublinie. TYlko ze dopiero do mnie dochodzi, ze cos tam mam. Wiele jest tu opisów, ze gdy sie ma torbiel to występują zaniki pamieci, o co dokładnie chodzi?? POzdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: